Kolejna azjatycka propozycja zainspirowana restauracją Panda Express. W takiej odsłonie mięso jadłam po raz pierwszy. Zazwyczaj w kuchni azjatyckiej panierowane mięso smażymy na głębokim tłuszczu. W tym wypadku kurczak pieczony jest w piekarniku, dzięki czemu unikamy niezdrowego smażenia w dużej ilości oleju.Pomimo moich obaw mięso wyszło naprawdę smaczne i bardzo chrupiące. W połączeniu z pysznym miodowo-czosnkowym sosem, rewelacja. Polecam
Mania GotowaniaTakiego kurczaka po raz pierwszy miała okazję kosztować w azjatyckim fast foodzie - Panda Express. Podbił moje serce. Udało mi się odtworzyć przepis w domu, mogę śmiało przyznać, że nie odbiega od oryginału. Chrupiące kawałki kurczaka oblepione gęstym sosem. Jedno z moich ulubionych azjatyckich dań. Wymaga niestety nieco pracy, ale zdecydowanie warto. Chiński kurczak pomarańczowy Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka
Mania Gotowania