Ciasto styropian to smaczny i lekki wypiek, który przypomina sernik, ale o dziwo nie ma w nim ani grama białego sera. Składniki Kruche ciasto: 450 g
Wasze PrzepisyJajka faszerowane tuńczykiem to prosty i smaczny przepis na przystawkę lub lekkie danie główne, które z pewnością zachwyci Twoich gości. Ta potrawa jest nie tylko łatwa
Smakowite Daniajest doskonały moment na to, żeby włączyć je do naszego menu. Będą idealnie pasowały do sałatki makaronowej. Makaronowa sałatka z kiełbasą, serem i szparagami to pomysł na lunch, lekki obiad czy też kolację. Można ją też dodać do naszego świątecznego wielkanocnego menu. Przygotujesz ją bardzo szybko, możesz też wykorzystać do niej wcześniej ugotowany makaron, który np. został z obiadu. KLIKNIJ
Kulinarne przygody GatityChrzanowe roladki z szynki to fajna propozycja na szybką i smaczną przekąskę. Można je przygotować w ekspresowym tempie i przekonacie się sami, że zrobią furorę na
Alle Dobre!Dostarczanie odpowiedniej ilości płynów do organizmu jest tak samo ważne, jak prawidłowa dieta. Codziennie powinniśmy pić ok. dwa litry wody, jednak nie każdy lubi jej smak
Rozdomowionajedną z nich są różnego rodzaju pieczenie. Taka rolada z mięsa mielonego nie tylko ładnie wygląda, jest podzielna, ale też bardzo dobrze smakuje. Możecie przygotować ją zarówno na odświętny obiad, jak i taki w środku tygodnia. Jeśli nie zjecie całej porcji przy obiedzie, możecie wykorzystać ją na drugi dzień, dorabiając do mięsa jakiś sos, lub pokrojoną na cienkie plasterki położyć
Smaki Na TalerzuDzisiaj przepis na pyszne śledzie w sosie miodowo-musztardowym. Idealne na święta czy domową imprezkę. Ja zrobiłam je w wersji lekko pikantnej, ale musztarda jakiej użyjecie
To co lubię - gotuję i polecamProste w przygotowaniu domowe bułeczki drożdżowe maślane, idealne na śniadanie lub do pracy. Składniki 60 gram drożdży 7 łyżek cukru 1 kg mąki pszennej 6 żółtek
Wasze PrzepisyGruzińskie Chinkali to pomysł na obiad w dobrym stylu. Jest to jeden z obowiązkowych punktów programu, jeśli planujecie odwiedzić Gruzję. Chinkali to tradycyjny gruziński pieróg, który może być wypełniony wołowiną, wieprzowiną lub jagnięciną. Ja swoje pierożki przygotowałem na bazie miesa wieprzowego. Jest to bardzo popularne danie w Gruzji i można je znaleźć w wielu restauracjach. Słowo „chiinkali” pochodzi
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wielkanoc tuż tuż.. a to oznacza, że pora planować Wielkanocne menu. Oczywiście obowiązkowo na Wielkanocnym stole powinna się znaleść babka Wielkanocna , jajka faszerowane , sałatki Wielkanocne
Damusia.plSernik chałwowy. Dla wszystkich miłośników sernika i chałwy, połączenie idealne. Sernik wbrew pozorom nie jest zbyt słodki, a każdego dnia smakuje lepiej. Do jego przygotowania możecie
To co lubię - gotuję i polecamSmak malin kojarzy Ci się wyłącznie z późnym latem? Ich pyszny aromat możesz zachować też na miesiące zimowe! Powidła, nalewki, soki i sosy to tylko kilka
RozdomowionaOkazjonalne obniżki cen czasem skłaniają nas do robienia większych zakupów i tworzenia zapasów. Jeśli masz zbyt dużo masła i nie wiesz, co z nim zrobić, możesz
Rozdomowiona