Zielona fasolka z gremolatą 202tego dania używa się zielonej lub żółtej fasolki szparagowej albo obu naraz. Fasolka ładnie prezentuje się podana w całości, posypana gremolatą. Można również użyć fasolki, nadmiarowo ugotowanej na obiad, pokroić na mniejsze kawałki, wymieszać z gremolatą, oliwą i podać jako przystawkę, zabrać na piknik lub do pracy. GREMOLATA ZIELONA FASOLKA Z GREMOLATĄ Składniki: 0,5 kg zielonej fasolki szparagowej
Codziennik Kuchenny
Sałatka z kaszy gryczanej, soczewicy, rzodkiewki, groszku i marchewki 220kaszy gryczanej, soczewicy i warzyw, to lekki i pożywny posiłek. Wystarczy ją przełożyć do słoika i posiłek na wynos gotowy. Można przygotować więcej sałatki, podzielić na porcje i obiad do pracy gotowy. W ten sposób oszczędzam czas i nie muszę gotować codziennie. Do tzw. sałatek słoikowych, robionych na kilka dni i przechowywanych w lodówce, najlepiej wypierać produktu, które dobrze
Codziennik Kuchenny
Kluski ziemniaczane z grzybami. 254mięsem mielonym, twarogiem i sezonowo grzybami leśnymi. Zdecydowanie polecam wypróbowanie tego przepisu na kluski o delikatnym cieście i przepysznym grzybowym wnętrzu. To bardzo sycące danie, wystarczy jako jednodaniowy obiad. Składniki ciasta na kluski: 1,5 kg ugotowanych ziemniaków (u mnie Irga) 2 jajka eko ok. 2,5 szkl. skrobi ziemniaczanej 0,5 szkl. mąki pszennej 0,5 łyżeczki soli
Codziennik Kuchenny
CUKINIOWE PLACUSZKI 246Można je podawać same z jogurtem naturalnym lub z dodatkiem ryżu z warzywami. Idealne na obiad lub kolację. Składniki: 1 duża cukinia lub 2 mniejsze 2 jajka 1 cebula garść ziaren słonecznika natka pietruszki ok. 100 g sera żółtego w kostce 2 łyżki jogurtu naturalnego 5-6 łyżek mąki pszennej 2-3 łyżki płatków owsianych sól, pieprz, zioła prowansalskie olej
Kuchnia MagdaLeny
Naleśniki budyniowe 28680tylko zobaczyłam je na blogu Nastoletnie wypiekanie. Naleśniki te mają nie tylko ciekawy smak, ale też cudownie roznoszący się waniliowy aromat i piękny złoty kolor! Polecam je na śniadanie, obiad, czy też kolację :) Zarówno małe, jak i duże łasuchy na pewno będą zadowoleni :) […] The post Naleśniki budyniowe appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje
Pierś kurczaka z suszonymi pomidorami i kurkami 328suszonymi pomidorami i kurkami to danie, które w chłodne, jesienne dni jest wspomnieniem letniego słońca i wakacyjnych wypraw na grzyby. Połączone z pyszną, słodką śmietanką sprawia, że zwykły obiad staje się wyjątkowy. Koniecznie wypróbujcie to połączenie! Składniki /na 3-4 porcje/: podwójna pierś kurczaka 200 g kurek 8-9 suszonych pomidorów 200 g śmietanki 30% zioła prowansalskie sól
Pasja Smaku
Baklava 340wyjęciu z piekarnika ciasto od razu równomiernie polewamy przygotowanym wcześniej syropem. Ozdabiamy drobno posiekanymi pistacjami. Ciasto pozostawiamy do ostudzenia. AmpedSense.OptimizeAdSpot('BP') Artykuł Baklava pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, śniadania, obiady, kolacje - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kapusta pekińska duszona z jarmużem 308dodatek do obiadu Składniki jarmuż 4-5 liści kapusta pekińska 1/3 główki cebula 1 szt czosnek 4 ząbki przecier pomidorowy domowy 1 słoik sól i pieprz kminek mielony 1/2 łyżeczki koperek … Czytaj dalej Kapusta pekińska duszona z jarmużem
czarrna od kuchni
Makaron w pikantnym sosie z wieprzowiną i suszonymi pomidorami / Spicy pork and sun-dried tomato pasta 364muszelki, ja jednak dałam mój ulubiony tagliatelle, wybór należy do Was Dania makaronowe zazwyczaj są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu i z tym także nie jest inaczej. Idealny obiad w po pracowitym dniu, zapraszam! Scroll down for recipe in English Makaron w pikantnym sosie z wieprzowiną i suszonymi pomidorami (4 porcje) Składniki: 5 łyżek oleju roślinnego 1 cebula, obrana
karmelowy
Faszerowana pierś z indyka z pieczonymi warzywami i sosem 256gorączkujemy i śmiało możemy stwierdzić, że te początki jesieni nie są dla nas przyjazne! Jeśli i Wy czujecie się tak jak My albo macie ochotę na coś pysznego na obiad co praktycznie zrobi się samo zapraszamy na pieczonego faszerowanego indyka - z gorgonzolą, granda padano, suszonymi płatkami chili i świeżym tymiankiem, a do tego pieczona brukselka i dynia - wszystko pieczone
Plate of Joy
Białe kiełbaski zapiekane na kapuście kiszonej i papryce 250czwartkowe popołudnie polecam przepis na pyszne białe kiełbaski zapiekane na kapuście kiszonej i papryce. Potrawa ta to doskonała propozycja na obiad lub ciepłą kolację. SKŁADNIKI: 4 Białe Kiełbaski Grillówki Hańderek , 300g kapusty kiszonej, 1 cebula, 1/2 strąka papryki czerwonej, 1/2 strąka papryki żółtej, 1/2 strąka papryki zielonej, 1/2 łyżeczki kminku mielonego, 2 łyżki masła, 100ml wody, 2 plastry sera
Tradycyjna kuchnia Kasi
Pomysł na… cieciorka i ryż 192Prosty pomysł na obiad lub kolację. Jako samodzielne danie lub dodatek do dania głównego. Połączenie wyśmienite, bardzo sycące, bardzo smaczne. 2-4 porcje: 100 g ryżu brązowego ugotowanego w osolonej wodzie 3 garści jarmużu 540 g, 1 opakowanie ciecierzycy w zalewie 1 łyżeczka oleju Na dużej patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Siekamy drobno jarmuż i wrzucamy na patelnię. Smażymy przez chwilę
Kucharzyca
Jarzynowa na indyku 241Deszczowa i chłodna aura za oknem sprawia, że talerz gorącej zupy jest tym czego potrzeba nam na obiad. Delikatna w smaku, gotowana na indyku z warzywami sprawia że jest znakomitym posiłkiem także dla dzieci. Zupę ugotowałam w garnku Fissler-Profi Collection i dodatkowo przetestowałam szklane pojemniczki GLASSLOCK które doskonale nadają się do przechowywania żywności. Specjalnie
Wanilia i Kardamon
Żur kujawski 274bywa mąką cieńszą żytnią, czyli pytlową. Istnieje również legenda, przekazywana przez mieszkańców Kujaw z pokolenia na pokolenie, która opisuje historię żuru: Dawno temu pewna biedna kobieta chciała ugotować na obiad jakąś strawę, ale nie miała z czego. Została jej w garnku resztka mąki żytniej, zalała ją więc wodą i pozostawiła na krańcu pieca, gdyż stwierdziła, że i tak żadna potrawa
Garniec Magalie
Schabowy. Kotlet schabowy. 274Składniki: Schab bez kości jajko mąka pszenna papryka słodka suszona czosnek suszony sól i pieprz cebula i olej Niedzielny schabowy z surówką i ziemniorami, czy z mizerią? Typowy polski obiad, prawda? Każda aspirująca kura domowa powinna wiedzieć jak się do tego zabrać. Niby nic trudnego - usmażyć kotleta. Każdy potrafi. Naprawdę każdy. A może nie? Nie ma co się wstydzić. Wystarczy
Karczma Honorietty