obiad - 94112 przepisów (strona:1570/6275)

Kotlety Twardowskiego 55

Kotlety Twardowskiego czyli pomysł na pyszny obiad z wykorzystaniem schabu, coś innego niż tradycyjne kotlety. Te panierowane roladki skrywają w sobie masło oraz żółty ser są naprawdę bardzo smaczne, soczyste i dość łatwe w przygotowaniu. Serdecznie polecam! Inspiracja pochodzi z bloga Kuchenne Cuda Joanny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na kotlety Twardowskiego: 4 kotlety schabowe 100 g masła 1 szklanka żółtego

Gotuj z Prezesem
Kotleciki warzywne 45

Danie w wersji wegetariańskiej, czyli kotleciki warzywne – smaczne, zdrowe, kolorowe! Idealne na obiad. Do ich przygotowania użyłam marchewki, papryki, kawałka selera, który znalazłam w lodówce, cebuli, kilku pieczarek, które również zalegały w lodówce oraz kukurydzy, ale oczywiście możecie użyć innych, waszych ulubionych składników. Będzie równie smacznie! Polecam:) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na kotleciki warzywne: 1 duża marchewka 1/2 dużej

Gotuj z Prezesem
Tortellini ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 50

takie nasze postanowienie. Ostatnio przygotowałam tortellini ze szpinakiem i suszonymi pomidorami , mojemu mężowi bardzo smakowało to danie i w następnym tygodniu zrobię je ponownie. Jest to pomysł na obiad, który zrobisz w 20 minut! Minimum wysiłku, a jest naprawdę smacznie. Zapraszam do gotowania! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na tortellini ze szpinakiem i suszonymi pomidorami: 250 g makaronu tortellini

Gotuj z Prezesem
Biała kiełbasa pieczona w cebuli 60

Biała kiełbasa pieczona w cebuli to idealne danie na Wielkanocny stół, ale także jest to świetny pomysł na tani i szybki obiad. Na przygotowanie tego dania potrzebujesz dosłownie 10 minut, nie licząc czasu pieczenia. Biała kiełbasa w towarzystwie cebuli, czosnku oraz ziół jest niezwykle aromatyczna. Nam bardzo przypasowała taka wersja białej kiełbasy i na pewno nie raz jeszcze wrócę

Gotuj z Prezesem
Bigos z młodej kapusty 51

Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy, boczku oraz marchewki poleca się na wiosenny obiad. Bigos jest przepyszny, a przepis sprawdzony. W sezonie w mojej kuchni bardzo często gości taki bigosik. Można go podawać z ziemniakami lub z pieczywem. Polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na bigos z młodej kapusty: 1 główka młodej kapusty (ok. 1 kg) 1 młoda marchewka

Gotuj z Prezesem
Racuchy na maślance 49

błyskawicznie, dosłownie w 10 minut. A na prawdę warto, placki są pyszne i puszyste. Dzieci je uwielbiają! Takie racuchy na maślance to super pomysł na śniadanie, podwieczorek lub nawet obiad. Placki są bardzo dobre na ciepło, ale równie smaczne na zimno, dlatego można je usmażyć wieczorem i rano tylko zapakować w pudełeczko do pracy. Racuchy na maślance

Gotuj z Prezesem
Klopsiki duszone w młodej kapuście 54

wykorzystaniem właśnie młodej kapustki, a mianowicie klopsiki duszone w młodej kapuście . Jest to super pomysł na wiosenne danie jednogarnkowe. Takie klopsiki duszone w młodej kapuście już same stanowią pyszny obiad, ale oczywiście można je podać z młodymi ziemniaczkami, posypanymi koperkiem lub nawet z pieczywem. Takie pulpeciki są mięciutkie, a młoda kapusta delikatna i aromatyczna – pycha! Polecam wypróbować ten sprawdzony

Gotuj z Prezesem
Szakszuka z cukinią 57

świetna alternatywa dla kanapek. Często u nas w domu gości w weekend, kiedy mam więcej czasu na zrobienie pysznego śniadania. Jednak tym razem moją szakszukę podałam na bardzo szybki obiad ze świeżym pieczywem. Polecam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na szakszukę z cukinią: 3 jajka 1 mała cukinia 1 cebula 1 żółta papryka 2 pomidory malinowe ząbek czosnku sól i pieprz

Gotuj z Prezesem
Cukinia faszerowana kaszą kuskus 53

Cukinia faszerowana kaszą kuskus  z dodatkiem papryki, cebuli i pomidorów to pyszne danie wegetariańskie, przy tym bardzo smaczne i pożywne. Jest to świetny pomysł na bezmięsny obiad.  Cukinia faszerowana kaszą kuskus  to lekkie i niskokaloryczne danie, które śmiało można również podać na kolację. Z pewnością jest to również super sposób na wykorzystanie cukinii, której sezon właśnie

Gotuj z Prezesem