Jesienią i zimą musimy rozgrzewać się sycącymi daniami. Kojarzycie pewnie popularną fasolkę po bretońsku? Dziś zaproponuję Wam fasolkę wg mojego przepisu. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldBrukselka to taka mała kapusta, nigdy jej nie lubiłam bo była za gorzka. Ostatnio zrobiłam ją na słodko i wyobraźcie sobie tak mi zasmakowała, że brałam
Ana Mari's worldCudowne, chrupiące, słodkie i lekko ostre skrzydełka z grilla. Z pewnością staną się twoim popisowym daniem na imprezach pod chmurką. Jeśli chcesz go przygotować dla dzieci
Wielki apetytdanie jednogarnkowe to wręcz obowiązek, szybko się robi, pysznie smakuje i syci na długi czas. Doskonale się przechowuje w lodówce więc możemy przygotować nawet na dwa dni, tym bardziej, że z podanych składników wychodzi tego dania całkiem sporo. Po powrocie z pracy wystarczy tylko odgrzać i mamy obiad. Polecam! Składniki: 1 główka młodej kapusty
Wanilia i KardamonIdealnie soczysty, genialnie pachnący, wyśmienity w smaku cóż można powiedzieć więcej.... Warto przygotować go na uroczystą kolację. Może świąteczny obiad w pierwszy dzień Świąt Bożego Narodzenia
Wielki apetytKugiel to tradycyjne danie kuchni żydowskiej. Podbiło jednak większość polskich regionów swoim smakiem i prostotą. Ekonomiczne choć pracochłonne (jeśli zamierzasz przygotować je tradycyjnie przy użyciu tarki
Wielki apetytKlasyczne gołąbki to jedno z moich ulubionych dań z kuchni polskiej, więc gdy tylko za oknem robi się chłodniej z wielką przyjemnością do nich wracam. Przyznaje
Wielki apetytMusze się do czegoś przyznać. Jestem uzależniona od dobrych knedli. Takich, które nie są zbyt miękkie, zbyt twarde, mają dużą ilość nadzienia i zbilansowane smaki. Takie
Wielki apetytIdealne rybka rozpływająca się w ustach u chrupiąca skórką. Do tego orzeźwiający sos i warzywa grillowane,ale na parze. Zaciekawiłam Cie swoim opisem? Koniecznie sprawdź co
Wielki apetytUwielbiam takie ekspresowe w przygotowaniu, nieskomplikowane i smaczne dania. Polecam Ci, gdy nie jesteś kulinarnym wirtuozem a klasyczny schaboszczak nie cieszy jak dawniej. Przygotowanie dania zajmie
Wielki apetytTym razem wyzwanie rzuciła mi Arla- stworzyć smaczne danie w 30 minut. Pomyślałam, że to nic trudnego- przecież gotuję tak na co dzień. Powstały ziemniaczki zwieńczone
Wielki apetytSezon na młoda kapustkę w pełni, więc wykorzystuję ją w mojej kuchni jak tylko mogę. Ostatnio była młoda kapusta duszona na maśle z pomidorami , a
Kuchnia z widokiem na ogródmakaron, dodajemy śmietanę, boczek i starty ser. Kładziemy z powrotem na mały gaz - mieszamy. Dodajemy jajko z parmezanem- mieszamy szybko by jajko sie nie zcięło. Około 2-3 min. Dajemy natkę pietruszki i mieszamy. Zciągamy z gazu. Gotowe :) Obiad podałam z łososiem. Łososia możemy też dodać do carbonary w mniejszych kawałkach. Smacznego
Smaki Edytyrozpieszcza i bardziej przypomina jesień. Wracamy do domów zmarznięci, czasami przemoczeni, z myślą aby szybko się rozgrzać. A nic tak dobrze nie rozgrzewa jak zupa. Tym bardziej cebulowa. Ta na dodatek jest dosyć syta i z całą pewnością może stanowić jednodaniowy obiad :) SKŁADNIKI: Dla 4 osób. 200 g parzonego boczku 3 łyżki masła 1,5 kg cebuli 2 ząbki
W kuchni Katieczasie której jem coś drobnego, szybkiego - np. mussli z mlekiem lub zwykłe płatki kukurydziane z mlekiem i obowiązkowo coś słodkiego. Mam tak, że około 14 muszę zjeść jakieś ciasteczko, czy kawałek czekolady, bo inaczej ciężko mi się skupić na pracy. W czasie tej przerwy wykonuję też prace domowe - nastawiam pralkę, zmywarkę , lub zaczynam przygotowywać obiad , gdy przewiduję np. jakieś duszone(...)piątek - jadłospis na przyszły tydzień, lista zakupów sobota - zakupy, odkurzanie, szybkie ogólne porządki w całym mieszkaniu W prace domowe angażuję pozostałych członków rodziny, wtedy nie mam wszystkiego na swojej głowie. Oczywiście jest to plan zajęć na typowy dzień. Zdarza się jednak, że muszę albo po obiedzie usiąść do komputera, aby dokończyć pracę, albo gdzieś pojechać rano albo po południu, czasem
Posadzone i zjedzoneprzepis, składniki, przyprawy i przygotowanie. Zobacz sprawdzony przepis krok po kroku na prostą i szybką surówkę z kapusty. Oto składniki i przyprawy na surówkę z białej kapusty . Surówka z białej kapusty fot. Moja Książka Kucharska Składniki na surówkę z kapusty ze śmietaną do obiadu: 1 mała główka białej kapusty 1 mała marchewka 1 jabłko 1 mała cebulka
Moja Książka KucharskaTartę ze śliwkami, na kruchym pełnoziarnistym cieście, piekłam po raz pierwszy, ale zapewne nie ostatni. Lubię szybkie ciasta z owocami i to właśnie takie jest. Jego przygotowanie nie zabiera zbyt wiele czasu, przygotowałam je w tzw międzyczasie podczas gotowania obiadu. Dodatkową zaletą tej tarty jest mała ilość użytego cukru i dodatek mąki pełnoziarnistej. Tarta jest przepyszna, owocowa niezbyt słodka(...)cukru 1/2 łyżeczki aromatu migdałowego do dekorowania ciasta: 1 jajko do posmarowania ciasta cukier do posypania ciasta Przygotowanie: Zimne masło pokroić na małe kosteczki, połączyć z pozostałymi składnikami ciasta. Szybko zagnieść ciasto (aby masło zbytnio nie ociepliło), uformować z niego kulę, przełożyć do woreczka foliowego, umieścić w lodówce na 2 godziny do schłodzenia. Gdy ciasto się chłodzi, przekroić śliwki
Codziennik Kuchennynaszych ulubionych, pożywnych placuszków smażonych całkowicie bez tłuszczu z karmelizowanymi w miodzie z cynamonem jabłkami – wszystko przygotowane szybko, sprawnie i na jednej patelni. Miedzy posiłkami podjadamy zdrowe, prażone na suchej patelni orzechy. Wszystkie idealnie, równomiernie zarumienione. Podczas obiadu najczęściej stawiamy na jednogarnkowe, sezonowe dania, które na tej patelni wręcz same się przygotowują. Wrzucamy składniki, zalewamy, przykrywamy i czekamy(...)uwagę bezkompromisową solidność wykonania sprzętu WOLL, dno odporne na odkształcenia z 25 letnią gwarancją, wysoką odporność na zarysowania wg standardów UE z 2 gwarancją oraz funkcjonalność, zakup dosyć szybko się zwróci. Jeżeli dalej macie wątpliwości koniecznie zajrzyjcie na www.patelnie-tytanowe.pl i poczytajcie co napisał producent. Artykuł Jak zdrowo smażyć? Testuję patelnię WOLL. pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.menaszych ulubionych, pożywnych placuszków smażonych całkowicie bez tłuszczu z karmelizowanymi w miodzie z cynamonem jabłkami – wszystko przygotowane szybko, sprawnie i na jednej patelni. Miedzy posiłkami podjadamy zdrowe, prażone na suchej patelni orzechy. Wszystkie idealnie, równomiernie zarumienione. Podczas obiadu najczęściej stawiamy na jednogarnkowe, sezonowe dania, które na tej patelni wręcz same się przygotowują. Wrzucamy składniki, zalewamy, przykrywamy i czekamy(...)uwagę bezkompromisową solidność wykonania sprzętu WOLL, dno odporne na odkształcenia z 25 letnią gwarancją, wysoką odporność na zarysowania wg standardów UE z 2 gwarancją oraz funkcjonalność, zakup dosyć szybko się zwróci. Jeżeli dalej macie wątpliwości koniecznie zajrzyjcie na www.patelnie-tytanowe.pl i poczytajcie co napisał producent. Artykuł Jak zdrowo smażyć? Testuję patelnię WOLL. pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.meProsty gulasz wieprzowy gości u mnie dość często z kilku powodów. Jest prosty w przygotowaniu, szybki, a składniki do jego przygotowania są powszechnie dostępne, bo w zasadzie potrzebujemy do niego tylko kawałka mięsa wieprzowego, cebuli, odrobiny mąki oraz kilku przypraw, które zazwyczaj mamy w domu. Taki gulasz możecie podawać z bardzo różnymi dodatkami. Świetnie będzie komponował się z kaszami(...)zarówno gryczaną jak i jęczmienną, będzie pasował także do ziemniaków, kopytek czy klusek śląskich. To wspaniały obiad do zabrania ze sobą do pracy. Gulasz przygotujcie z łopatki wieprzowej lub karkówki wieprzowej – będzie najlepszy. Schab na gulasz będzie zbyt suchy, chyba, że kawałki schabu wymieszacie z wyżej wymienionymi rodzajami wieprzowiny. Smacznego! Zobacz też: Karkówka w sosie własnym Gulasz z jelenia
Kuchnia Bazylii