To jeden z tych przepisów, po które sięgam, kiedy po pracy nie mam często czasu i siły na gotowanie, a chce przyrządzić coś dobrego. Prosty makaron
ale Pysznierazem dodam awokado albo zrobię z niego dressing, ale to już pomysł na kolejny wpis Lubimy sałatki za to, że są szybkie w przygotowaniu i sycące. Można je jeść jako przystawkę czy z grzankami jako danie na obiad lub kolację. Drukuj Sałatka z rukoli, malin i brzoskwini z sosem miodowo-musztardowym window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Sos 1 łyżeczka musztardy
Mieszam w GarnkuZdrowy obiad o smaku uwielbianego przez wszystkich gyrosa:). Małe, kebabowe kotleciki podbiją podniebienia degustujących. Robi się je szybko i nie wymagają wymyślnych składników. Są pieczone w piekarniku, zrobione z drobiowego mięsa a więc dużo zdrowsze od tradycyjnych mielonych. 500g filetów z kurczaka 1/2 puszki kukurydzy 1 cebula 1 duża czerwona papryka 1 jajko L 1/2 pęczka natki pietruszki
Szefowa kuchniwarzywami – czyli czymś na kształt libańskiej sałatki tabbouleh , którą bardzo często zjadam w sezonie letnim! Danie jest niesamowicie smaczne, szybkie do zrobienia, a dzięki dodatkowi przyprawy curry i kurkumy – bardzo aromatyczne! Jest świetnym pomysłem na obiad albo np.imprezowe danie. Wielbiciele mięs śmiało mogą pokusić się o dodatnie np. kawałków kurczaka, indyka czy też innego delikatnego mięsa. Mi smakuje
Ostra na SłodkoJeżeli macie ochotę na lekki i wegetariański obiad to zachęcam do przygotowania warzywnej tarty wraz z dodatkiem cukinii, pora, cebuli oraz sera feta. Szybko, prosto i smacznie :) Składniki na formę o średnicy 26 cm: 2 młode cukinie (wagowo ok. 0,8 kg) 1 biała część pora 1 cebula 1 ząbek czosnku 4 jajka (duże) 200 g sera feta
Ugotowaćsezonie letnim często kupuję kurki. Przeważnie bardzo szybko znikają w jajecznicy ale od czasu do czasu udaje mi się uchować ich trochę do obiadu. To danie chodziło mi po głowie już od jakiegoś czasu ale jakoś nie mogłam się zebrać. A tymczasem polędwiczki w sosie kurkowym, mimo że wydają się daniem wykwintnym, są bardzo proste do przygotowania. Sos przygotowuje
Milion SmakówSzybka zupa o słodkim smaku i ostrym posmaku. Dobra w szczególności na dzień bez pomysłu na obiad. Oryginalny przepis pochodzi stąd . 1 marchewka 2 małe pietruszki 1 cebula 280 gram kukurydzy 1/2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/4 papryczki chilli 1/2 łyżeczki soli 2 ząbki czosnku 5 szklanek wody 40 gram masła Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić
Czerwony Gupikziemniaczane na rzecz pysznego puree z bobu. Mamy teraz najlepszą porę roku, gdzie możemy korzystać ze wszystkich dobrodziejstw natury i przygotowywać obiady z wykorzystaniem świeżych i pysznych owoców i warzyw. Przygotowanie tego puree jest niezwykle łatwe i szybkie, nawet mój połówek, który wielkim fanem warzyw niestety nie jest, stwierdził że było pyszne:) Wystarczy ugotować go w osolonej wodzie, a następnie
karmelowyMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Nie wiem na czym polega fenomen curry, ale jestem pewna że jest to danie pełne smaku, koloru i aromatu. Curry …
My Blueberry Cornerpodać również jako samodzielne danie. Dziś zapraszam Was na pieczarki w delikatnym cieście z pomidorową nutą. Przygotowanie jest naprawdę proste i szybkie. Pieczarki w cieście sprawdzą się doskonale jako przekąska na przyjęciu, samodzielne danie lub dodatek do obiadu. Spróbujcie. Pieczarki w delikatnym cieście z pomidorową nutą najlepiej smakują w towarzystwie ketchupu lub ulubionego sosu, np. czosnkowego. Składniki
Słodkie okruszkikaszy gryczanej, a po nich także inne dania z tej kaszy, na stałe wpadły do mojego menu. Kotlety robi się niezwykle szybko. 2-3, zaserwowane w towarzystwie lekkiej sałatki, spokojnie zaspokoją głód i sprawdzą się w roli obiadu. Co ważne, możecie od razu przygotować ich więcej, a nadmiar zamrozić i wykorzystać w odpowiedniej sytuacji. . Więcej
Okolice PalnikaSAŁATKA Z CZERWONEJ FASOLKI Dziś proponuję Wam prostą, szybką i kolorową sałatkę z czerwonej fasoli, kukurydzy i papryki. Możecie ją podać na przystawkę do obiadu lub do grilla. Dla 4 osób Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 300 g czerwonej fasolki (z puszki) 200 g kukurydzy (z puszki) 100 g czerwonej papryki (świeżej lub z puszki) 1 łyżka musztardy
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaDzieliłem się już z Wami moim przepisem na mizerię. Dziś – jej dekonstrukcja, czyli mizeria przygotowana nieco inaczej. Zapraszam! Do przygotowania tej potrawy potrzebujemy: Ogórki Szczypiorek Koperek
MarcinChefBardzo smaczna propozycja na obiad. Biała kiełbasa obsmażona i zapieczona w piekarniku z dodatkiem podsmażonych pieczarek z cebulą. Danie proste, szybkie i smaczne. Takie jakie lubimy najbardziej. 8 małych białych surowych kiełbasek 30 dag pieczarek 1 cebula sól (opcjonalnie) olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cebulę obrać, pokroić w piórka, wrzucić na patelnię i podsmażyć. Pieczarki obrać ze skórki, pokroić
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanienadal lubicie zerkać co dobrego można zjeść po za śniadaniem, to odsyłam na instagrama , gdzie zacznie pojawiać się więcej pomysłów na obiady, (jeszcze przez miesiąc) lunchbox'y o ile w ostatnim miesiącu nie sprowadzą się one, do szybkich smoothie i jabłka wrzuconego gdzieś do plecaka :) Za miesiąc może tu się kompletnie zmieni.. ale najpierw niech już będzie po wszystkim
More food, love and dreams