Pimientos de pardon to małe zielone papryczki, które uwielbiam grillować. Dzisiaj proponuję świetną przystawkę na ciepło czyli nadziewane papryczki. Nadzienie przygotowałam z białego sera zaprawionego ziołami
codojedzeniaPimientos de pardon to małe zielone papryczki, które uwielbiam grillować. Dzisiaj proponuję świetną przystawkę na ciepło czyli nadziewane papryczki. Nadzienie przygotowałam z białego sera zaprawionego ziołami
codojedzeniaGłowa boli od nadmiaru procentów, w lodówce światło i wczorajszy rosół, a żołądek odmawia współpracy? To danie to prawdziwy comfort food – tłusty, słony, pożywny i do
Karo in the KitchenDobra passa przepysznych surówek dalej trwa. 😀 Tym razem postawiłam na kolorową, słodką z dodatkiem orzechów. Zapewne każdy z nas zna podstawową wersję marchewki z jabłkiem, lecz
Zdrowie i pysznie na talerzugonitwie świątecznych przygotowań - sprzątania, zakupów, gotowania czy pieczenia, często nie mamy czasu, aby zjeść porządny obiad. Dlatego, aby nie chodzić głodnym polecam zrobić szybką potrawkę z frankfurterkami, papryką, pieczarkami oraz pomidorami. Gotowa w niecałe 30 minut! Jest pyszna i treściwa - idealna, aby na szybko zaspokoić głód i dalej ruszać do działania 😉 U mnie podawana jest ona z pieczywem
Kuchnia MagdaLenyZbliża się pora obiadowa, więc przydało by się jakiś pomysł zaprezentować.😊 Dzisiaj na patelni zdrowo i zielono. Ryż brązowy nasiąknięty mlekiem, nie może zabraknąć oczywiście ulubionego
Zdrowie i pysznie na talerzuBakłażan przygotowany po chińsku zyskuje nowy wymiar – jest miękki i delikatny w teksturze, nie nasiąka tłuszczem podczas smażenia. Smaku i wigoru dodają mu pasta chili, ocet
Karo in the KitchenOd dłuższego czasu nosiłam się z zamiarem przygotowania przepisu na zdrowszą wersję jakiegoś ciasta. Wybór padł na ostatnio uwielbiany przeze mnie sernik. Nikogo też raczej nie
peanutbuttermonsterLekko pikantne, mocno doprawione i chrupiące pałki z kurczaka. Wcale nie trzeba kurczaka smażyć w głębokim tłuszczu, żeby uzyskać chrupiącą skórkę ani bardzo długo piec, żeby
Karo in the KitchenMarchewka wcale nie musi być nudna! To chyba jedno z najbardziej wszechstronnych warzyw korzeniowych – pyszna starta na surówkę, spiralizowana jako warzywny makaron, pocięta w słupki do
Karo in the Kitchenproduktów, które zdecydowanie warto mieć w kuchni. Znajomi się zapowiedzieli a nie macie nic czym można by ich poczęstować, nie chce Wam się długo gotować obiadu na drugi dzień, nie macie pomysłu na szybką i ciepłą kolację? Właśnie w takich sytuacjach przychodzi z pomocą ciasto francuskie. Nadaje się zarówno jako baza do słonych i słodkich przekąsek, można wykorzystać
Życie ze smakiemTa śródziemnomorska, bogata w białko i pełna smaku sałatka to świetna opcja na lunch, obiad czy kolację. Połączenie gotowanych ziemniaków, fasolki, ryby i jajka to lekka
Karo in the Kitchenwspaniałą paprykę marynowaną z miodem na zimę - sprawdzony przepis krok po kroku. Marynowana papryka przygotowana na zimę z miodem - świetna jako dodatek do obiadu, sałatek lub kanapek. Przygotowuje się ją niezwykle szybko, więc polecam, wypróbujcie przepis. Zalewę można wzbogacić o wasze ulubione zioła i przyprawy, można również dodać kilka ząbków czosnku - będzie super :) Paprykę należy ciasno ułożyć
Moja Książka KucharskaKatsudon to popularne japońskie danie – zarówno w zwykłych domach, ale też jako danie restauracyjne i jako fast food – katsudon można kupić nawet z automatu! Panierowany
Karo in the KitchenMimo, że lubię kalafiora – najbardziej tego pieczonego w całości lub na surowo – nie lubię tradycyjnej kalafiorowej zupy. Rozmemłany, przeźroczysty, wygotowany kalafior nie jest ani smaczny, ani
Karo in the Kitchen