Nie lubię deszczowych weekendów, w które mam ochotę gdzieś wyjść, a jednocześnie absolutnie nie mam ochoty zmoknąć. Trudno zrobić ładne zdjęcia, ciężko wstać rano i najchętniej
Przepysznik - BLW i nie tylkoLubię budzić się ze świadomością, że cały dzień mam dla siebie. Mogę się wtedy do woli zastanawiać co zrobić, żeby spędzić go owocnie i wieczorem móc
Przepysznik - BLW i nie tylkoPostanowiłam wziąć udział w konkursie. Czasem mam takie pomysły i generalnie lubię wyzwania, choć czasem strach przed przegraną zwycięża, wtedy potrzebuję mojego M., który mi mówi
Przepysznik - BLW i nie tylkoKiedy już absolutnie nie mam pomysłu na obiad, a i czasu na jego przyrządzenie mam niewiele, zawsze w odwodzie pozostają stare, nieśmiertelne placki ziemniaczane. W zasadzie
Przepysznik - BLW i nie tylkoMam pewien niecny plan na najbliższych kilka miesięcy. Zainspirowałam się filmem i książką, ale od początku. Najpierw zabrałam się ambitnie za czytanie Katedry Marii Panny w
Przepysznik - BLW i nie tylkop { margin-bottom: 0.21cm; } W ostatni dzień wakacji, dla wszystkich naleśnikożerców, proponuję najlepsze pancakes, jakie jadłam w całym moim bujnym, ćwierćwiecznym życiu. Rozpływają się w
Przepysznik - BLW i nie tylkoDziś przepis błyskawiczny, zarówno w umieszczaniu tutaj, jak i w przygotowaniu. Polecam głównie za wspaniały smak, ale też dlatego, że może je zjeść właściwie każdy. Delikatne
Przepysznik - BLW i nie tylkoNa weekend proponuję placuszki na mleku kokosowym z bananem w kawałkach. Połączenie kokosa i banana jest jednym z moim ulubionych, a gdy do tego poleje
Przepysznik - BLW i nie tylkoNie jestem fanką kuchni Ameryki Północnej, prawdę mówiąc bardzo jej nie lubię, bo jest tłusta, mało odżywcza i niezdrowa. Amerykanie lubują się w tonach cukru, przetworzonym
Przepysznik - BLW i nie tylkoTatusiowie lubią dobrości, prawda? Mój lubi. Tata Tosi trochę mniej, ale chętnie wcina na deser różne smakowite rzeczy, które piekę i smażę. Poniższych placków niestety nie
Przepysznik - BLW i nie tylkoMam dla Was w zanadrzu jeszcze kilka bardzo fajnych plackowych przepisów, bo przecież placków nigdy dość! Dzisiaj odsłona kefirowa. Kefir jest bardzo fajnym w smaku przetworem
Przepysznik - BLW i nie tylkoKilka słów nt. frittaty niedawno już napisaliśmy. Było to przy okazji potrawy, którą określiliśmy mianem omletu z papryką, pomidorami i mielonym mięsem , ale technicznie była to
Kulinarna PokusaWyruszyłam dzisiaj po zeszyty i przybory szkolne dla moich chłopaków. Zaczynamy klasę drugą szkoły podstawowej i klasę pierwszą gimnazjum. Nie o tym jednak miałam pisać. Przechodząc
O kuchni z uczuciemWywodząca się z Włoch focaccia, to nic innego jak rodzaj drożdżowego chlebka z różnymi dodatkami, który głównie podawany jest jako przystawka lub przekąska (na imprezę idealna
Kraina Miodem PłynącaGeneza tego przepisu jest cokolwiek pogmatwana. Jego pierwowzór podpatrzony został ładnych już parę lat temu podczas wycieczki do Egiptu. Oczywiście z racji tego, że zawierał wieprzowinę
Kulinarna Pokusa