mięso - 63110 przepisów (strona:868/4208)

EKSPRESOWY OBIAD - INDYK W PAPRYCE Z DIPEM CZOSNKOWYM + ZIEMNIACZKI Z PIEKARNIKA I FASOLKA. 306

mieszanka bazylia+czosnek+czarnuszka, - Masło, łyżka - olej, łyżka Fasolka: - Fasolka szparagowa, 0,5 kg  - masło, 2 łyżki, - przyprawa warzywna typu vegeta, + spoooooro zielonej pietruszki do posypania.  Mięso:  Myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, nacieramy wymieszanymi przyprawami z olejem, zostawiamy na chwilę, żeby przeszło smakiem (im dłużej tym lepiej, aczkolwiek gdy momentalnie wrzucimy na patelnię to nic się(...)zbędnych ceregieli, bez modlenia się do garnków. Szybko, łatwo, bez bałaganu no i (przynajmniej dla nas) smacznie.  :) Jako, że ta starsza o figurę dba to przygotowuje sobie mięso na "suchej patelni" bez grama oleju - bardzo dobrze wychodzi. Fakt, faktem, że patelnia u nas rzadko widzi się z mięsem, bo przygotowujemy je zwykle w bardziej dietetycznej i zdrowej wersji - króluje

Wypisz Wymaluj
Boczek pieczony 241

łyżki oleju Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, dodać sól i pieprz(według uznania), majeranek i olej. Wymieszać. Boczek dokładnie umyć i osuszyć. Skórkę naciąć w kratkę, nie przecinając mięsa. Nasmarować dokładnie boczek przygotowaną marynatą, umieścić w naczyniu w którym mięso będzie się piekło i odstawić na 2 doby w zimne miejsce do zamarynowania. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni, boczek(...)odwrócić skórką do góry, wstawić do piekarnika i piec 25 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni, przykrywamy naczynie i pieczemy mięso przez 70 minut. Kroimy po przestudzeniu. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Owocowa kasza jaglana z karkówką z parowaru 228

nadmiar wody i przekładamy do głębokiego naczynia. Polewamy oliwą z oliwek i dokładnie obtaczamy. Przyprawiamy z obu stron majerankiem, tymiankiem, pieprzem czarnym, cząbrem i papryką wędzoną. Po czym zawijamy mięso w folię aluminiową i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie, rozwijamy z folii i na nową folie aluminiową układamy w parowarze. Włączamy urządzenie na 40 minut. Kasze(...)jaglaną wsypujemy do sitka i płuczemy zimną wodą po czym przesypujemy do pojemnika na ryż. Na 20 minut przed końcem parowania mięsa, zalewamy kasze wrzątkiem w stosunku 2:1, dodajemy odrobinę oliwy z oliwek i wkładamy pojemnik na 2 poziom parowaru. Truskawki i borówki amerykańskie myjemy. Jedną truskawkę kroimy na małe kawałki, a drugą w plasterki. Po 40 minutach parowania

Parowar Faceta
Risotto 228

Ryż duszony z warzywami i mięsem.   Składniki : 200 g ryżu - polecam ryż biały Kupiec 300 g mięsa wieprzowego (mielonego) 3 cebule czerwona papryka szczypiorek olej sól, pieprz, tymianek, bazylia, kurkuma, słodka papryka Cebule obieramy, szatkujemy i obsmażamy na oleju. Dodajemy mięso i przyprawiamy. Po kilku minutach dosypujemy ryż, dokładamy pokrojoną paprykę i posiekany szczypiorek. Dolewamy też wody aż zakryje

prawdziwe jedzenie
Kotleciki mielone z pęczakiem 289

bardziej rumiane, na talerzu niebieskim - kotleciki pieczone - propozycja dla wszystkich na diecie i dbających o linię (niczym nie ustępują w smaku tym smażonym).  Zobacz również przepisy na ------> MIĘSO MIELON E Kotleciki mielone z pęczakiem - przepis: Składniki: (około 10-12 kotlecików) 0,5 kg mięsa mielonego z indyka 3/4 szklanki pęczaku średniej wielkości czerwona papryka średniej wielkości czerwona cebula(...)kaszę przełożyć do osolonego wrzątku (około 1,5 szklanki wody), gotować około 15 minut aż zmięknie, odcedzić.  Paprykę oraz cebulę pokroić w niewielką kostkę, natkę pietruszki drobno poszatkować. Mięso mielone połączyć z pokrojoną papryką, cebulą, natką oraz przestudzonym pęczakiem. Doprawić solą, pieprzem, mieloną papryką, czarnuszką i przyprawą typu vegeta. Dodać jajko oraz bułkę tartą oraz 1 łyżkę zimnej wody

Moje Qulinaria
Zdrowe burgery z warzywnymi frytkami 896

burgerów! Aromatyczne burgery z kurczaka z pieczonymi frytkami warzywnymi przepis na 7 sporych kotletów i warzywa dla dwóch osób Do przygotowania burgerów będziemy potrzebować: ok. 700 g oczyszczonego mięsa z piersi kurczaka 4 małe ząbki czosnku 1 papryczkę piri-piri ok. 2 cm świeżego imbiru mały pęczek kolendry (lub ewentualnie natki pietruszki) 2 czubate łyżki ziaren sezamu 1 jajko(...)pozbawiamy pestek. Imbir, czosnek i papryczkę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wszystko podsmażamy 1-2 min. Zestawiamy z ognia. Kolendrę płuczemy i również drobno siekamy. Mięso mielimy w maszynce (lub blenderze/rozdrabniaczu) i przekładamy do sporej miski. Dodajemy imbir, czosnek, papryczkę i kolendrę, a także łyżkę zimnej wody, jajko i sezam oraz sól. Całość wyrabiamy ręką na jednolitą

Ratunku obiad
szynkowar-z płatkami suszonego czosnku pyszna łopatka z boczkiem... 227

łyżeczki, żelatyna 3 łyżeczki, woda 250 ml, czosnek suszony płatki Royal Brand 1 opakowanie/60 gram łopatkę i świeży boczek pokroić na kawałki i w rozdrabniaczu zmiksować pulsacyjnie - przełożyć mięso do miski dodać żelatynę, pieprz ziołowy, sól peklową, ziołową, majeranek, paprykę słodką, wodę i wszystko ręką wyrobić na kleistą masę na koniec wsypać płatki suszonego czosnku, rozkruszyć suszone ostre papryczki(...)wszystko wymieszać - do szynkowara włożyć woreczek i nałożyć ciasno mięso, w trakcie zawiązywania woreczka usunąć nadmiar powietrza nałożyć krążek, sprężynę i zamknąć, do lodówki na 48 godzin - szynkowar parzyć w 85-90 C przez 80 minut, po zakończeniu parzenia zostawić w wodzie na 30 minut, wyjąć pod kran z zimną wodą, opłukać i schować do lodówki na całą noc szynkowar

W Mojej Kuchni Lubię
Szynka w marynacie cebulowej 240

szczypta czosnku granulowanego,  100 ml oleju.     PRZYGOTOWANIE: Cebulę obieram i ścieram na tarce o drobnych oczkach. Do cebuli dodaję olej oraz wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszam marynatę. Mięso myję i osuszam. Nacieram mięso marynatą. Odstawiam na 2 godziny w chłodne miejsce. Szynkę układam w naczyniu żaroodpornym i polewam marynatą. Piekę około 2 godziny w temperaturze 180 stopni(...)jakiś czas polewając mięso powstałym w czasie pieczenia sosem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Burrito 197

dodatków. Burrito polecam serwować z guacamole i kwaśną śmietaną Składniki na duży garnek farszu (na ok 12 sztuk burrito): 12 placków tortilli kawałek żółtego sera (ok 100 g) 500g mięsa mielonego 1-2 cebule 2 duże ząbki czosnku Papryczka pepperoni 1 papryka czerwona, żółta lub zielona (może byc po trochu każdej) 2 puszki krojonych pomidorow Puszka czerwonej fasoli Puszka kukurydzy(...)szklimy na oleju. Po kilku minutach dodajemy pokrojoną w plasterki ostrą papryczkę i drobno posiekany czosnek. Smażymy przez chwilę (mieszając), aby czosnek się przyrumienił, ale nie spalił. Dodajemy  mięso mielone, które przyprawiamy solą, pieprzem i papryką ostrą. Gdy mięso jest podsmażone, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i pomidory z puszki. Dusimy wszystko na małym ogniu, aby sos zgęstniał. Doprawiamy

Zawsze głodna!
Domowe hamburgery 292

Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo- wołowego 2 żółtka 2 łyżeczki bułki tartej 2 łyżeczki ketchupu 2 łyżeczki musztardy dijon 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego 1 łyżeczka słodkiej papryki, pieprzu cayenne, oregano 0,5 łyżeczki czosnku i pieprzu cytrynowego szczypiorek zamiast cebuli 4 bułki sezamowe 1 pomidor 1 czerwona cebula sałata lodowa lub zielona 4 plasterki sera żółtego jeśli(...)lubicie oliwa do smażenia Przygotowanie: mięso mieszamy ze wszystkimi składnikami ręką do uzyskania gładkiej konsystencji.  Dobrze też jest ponownie zmielić zakupione w sklepie mięso. Formujemy kuleczki, które spłaszczamy i umieszczamy na papierze do pieczenia. Podsmażamy na patelni potem układamy na papierze do pieczenia i zapiekamy w piekarniku na dolnej półce bułeczki układamy na grillu i wkładamy do piekarnika

Luźna Kuchnia
Gołąbki zapiekane w kapuście kiszonej 251

luźno. Gołąbki zapiekane w kapuście kiszonej Drukuj przepis Składniki 2 małe białe kapusty (może być włoska) 0,8kg kapusty kiszonej (nie kwaszonej, kiszonej) 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 0,8kg mięsa mielonego (dobrej jakości, mielonego z kawałka) 2 torebki kaszy gryczanej 2 jajka trochę bułki tartej sól pieprz 1 cebula 2 ząbki czosnku domowa vegeta listonic_name = "Gołąbki zapiekane w kapuście(...)kiszonej (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "2 małe białe kapusty (może być włoska) 0,8kg kapusty kiszonej (nie kwaszonej, kiszonej) 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 0,8kg mięsa mielonego (dobrej jakości, mielonego z kawałka) 2 torebki kaszy gryczanej 2 jajka trochę bułki tartej sól pieprz 1 cebula 2 ząbki czosnku domowa vegeta " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Nastawiamy kaszę

CoolinarniePL
GULASZ Z WARZYWAMI – TANI I SZYBKI! 264

chcemy się rozgrzać, albo wtedy kiedy chcemy „posprzątać” lodówkę ;) Dziś mam dla Was przepis na taki jednogarnkowy gulasz – niesamowicie aromatyczny , bardzo sycący. Dodatkiem do warzyw zamiast mięsa są tutaj dobrej jakości parówki – śmiało możemy zastąpić nimi kurczaka czy też mięso wieprzowe / gulaszowe. Danie robi się błyskawicznie! Podane z pajdą chrupiącego, świeżego chleba jest świetnym pomysłem

Ostra na Słodko
Conchiglione z mięsem pod serową kołderką 238

domowej roboty jak pamiętamy z dzieciństwa,  jednak dzisiaj zapraszam Was na conchiglione czyli duże muszle, które nafaszerowałam pysznym nadzieniem i zapiekłam pod kołderką z mozzarelli :)  Conchiglione z mięsem pod serową kołderką SKŁADNIKI: 300 g mięsa mielonego wieprzowego 150-200 g makaronu conchiglioni 1 cebula biała 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka oregano papryka słodka do smaku jarzynka(...)masło 8 mini mozzarelli light sól PRZYGOTOWANIE: Conchiglione obgotowujemy w osolonej wodzie przez około 7 - 9 minut, (do wody dodałam łyżkę oliwy), przepłukujemy zimną wodą by się nie posklejał. Mięso podpiekamy razem z posiekaną drobno cebulą, dodajemy zioła prowansalskie, oregano, jarzynkę, paprykę oraz pomidory i sos chili - wszystko dokładnie mieszamy i podsmażamy razem przez około 7 - 8 minut. Następnie dodajemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kotleciki mielone z morelami 189

morelami suszonymi. Mój mąż, który lubi bardziej tradycyjne jedzenie, zajadał się nimi, więc to najlepszy dowód na to że są pyszne. Kotlety mielone z morelami SKŁADNIKI: 300 g dowolnego mięsa mielonego  100 g moreli suszonych 1 cebula olej do smażenia  1 jajko bułka tarta sól  pieprz Mięso mielone przekładamy do miseczki. Cebulę obieramy, drobno kroimy i podsmażamy(...)łyżce oleju, aż się przyrumieni. Do mięsa dodajemy zrumienioną cebulę, surowe jajko oraz dosypujemy bułki tartej, tyle aby masa zgęstniała i łatwo można było z niej formować kotleciki. Masę mięsna doprawiamy solą i pieprzem. Suszone morele przekładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem. Moczymy ok 5 minut i odcedzamy. Z masy mięsnej formujemy na ręce małe placuszki, na środek nakładamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Roladki mięsne z naleśników 223

duże i zniknęła jako pierwsza ze stołu. Smakują dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno . Roladki mięsne z naleśników SKŁADNIKI (na 5 roladek): 10 gotowych naleśników 1/2 kg mięsa mielonego 2 cebule 2 łyżki majonezu 2 łyżki keczupu 2 jajka ogórki konserwowe 200 g sera żółtego sól pieprz boczek w plastrach  Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo, następnie(...)przygotowujemy mięso. Przekładamy mięso do miseczki, dodajemy do niego pokrojone w drobną kosteczkę cebule, majonez i keczup. Całość doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy dokładnie. Naleśnika smarujemy masą mięsną, przykrywamy drugim naleśnikiem i ponownie nakładamy masę mięsną. Kolejną warstwę stanowi ser żółty starty na tarce o drobnych oczkach. Na serze układamy dwie ćwiartki jajka lub małe ogórki konserwowe

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Proponowane wyszukiwania