mięso - 63110 przepisów (strona:1916/4208)

POLĘDWICZKA Z SOSEM WIŚNIOWYM 160

maśle podsmażam wiśnie - około 5 minut. Dodaję szczyptę tymianku i soli, posiekaną miętę, chili, cukier oraz wino, gotuję kolejne 5 minut. Sos zagęszczam mąką dokładnie rozrobioną w wodzie. Mieszam. Mięso kroję w plastry (około 1 cm.), lekko spłaszczam dłonią, posypuję solą, pieprzem (najlepiej świeżo mielone) i tymiankiem. Smażę na rozgrzanym ogniu około 1-1,5 minuty z każdej strony. Gotową

JejKuchnia
RISOTTO Z POREM I PIECZARKAMI 197

smaku i delikatne risotto to zawsze dobry pomysł na obiad lub kolację we dwoje. Ta propozycja jest wegetariańska, ale wciąż smaczna i pożywna. Risotto wcale nie musi zawierać mięsa, czy ryby by było smaczne, przekonałam się już o tym dosyć dawno, podczas mojej podróży po Sycylii. Wystarczą dobre składniki i serce włożone w przygotowanie tego dania. Nie jest ono może

Calzonella.com
Kotlety mielone nadziewane pikantną morelą. 185

zostawiamy na 10 minut, później przepłukujemy pod bieżącą wodą i zostawiamy na sicie. W niewielkim naczyniu mieszamy czosnek z pieprzem i  solą. Na dłoni  układamy porcję  mięsa, morele obtaczamy w mieszance, układamy po kilka sztuk na środku dłoni, rolujemy i postępujemy  jak w przepisie wyżej. Słodko - pikantne nadzienie, zmienia zwykłego mielonego w coś wyszukanego, innego. Ilość

Dieta moja pasja
Stek z masłem ziołowym 180

odpowiednio przygotować stek powinniśmy zastosować się do zasad „ Jak zrobić steka „, aby był on odpowiednio wysmażony i soczysty. Wbrew pozorom przygotowanie steka to nie tylko położenie kawałka mięsa na patelni… musimy pamiętać o kilku bardzo ważnych zasadach. Jeśli już je znamy, to możemy przystąpić do jego przygotowania. Poniżej znajdziecie prosty i niezwykle efektowny przepis na stek

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Naleśniki z farszem 257

Ciasto naleśnikowe: 3 szklanki mleka ok. 2,5 szklanki mąki 1 jajko 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżka oleju farsz: 1 kg mięsa mielonego 3 duże marchewki 1/4 selera … Czytaj dalej Naleśniki z farszem

czarrna od kuchni
Sylwester 2016 - smaczne menu na domową imprezę 377

Pierś kurczaka myjemy i nacieramy ziołami prowansalskimi, ostrą papryką oraz solą. Wstawiamy do lodówki. Najlepiej będzie, kiedy pierś zamarynuje się kilka godzin wcześniej, aby dobrze przeszła przyprawami. Tak przygotowane mięso pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym na 200 stopni. Upieczonego kurczaka odstawiamy do ostygnięcia. Pestki dyni prażymy na patelni bez użycia tłuszczu. Odstawiamy do ostygnięcia. Sałatę myjemy i osuszamy

My Chcemy Jeść
Schab wolnoduszony w syropie z bzu czarnego i soku z granatów 229

Mięso ze schabu duszone w syropach jest delikatne, miękkie, kruche, soczyste i bardzo aromatyczne i uprzedzając pytania, nie jest za słodkie tylko ma lekki posmak słodyczy. Miałam syrop z bzu lekko słodki, najlepszy byłby wytrawny ale nie zawsze można go nabyć a ja w tym roku nie zrobiłam. Schab tak pieczony z zewnątrz jest prawie czarny a w środku jasny

Moje Małe Czarowanie
Rozmarynowe placuszki z kaszy gryczanej 176

grzeszą ;P Jeżeli szukacie pomysłu na niecodzienną potrawę z kaszy gryczanej, to bardzo dobrze trafiliście! :D Możecie podawać je same lub z sosem pomidorowym albo innymi pysznymi dodatkami, jak mięso, gulasz czy pieczarki. Rozsmakujcie się w kaszy gryczanej i jej wspaniałych właściwościach ;) Rozmarynowe placuszki z kaszy gryczanej Potrzebujesz: 3/4 szklanki suchej kaszy gryczanej 1/2 papryki 1/2 średniej cebuli 2 łyżki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Sałatka z kurczakiem i kolorowym makaronem 225

się nie rozgotuje, a odpowiednio naparuje w gorącej wodzie. Paprykę kroimy w drobną kostkę/paseczki, ogórki w kosteczkę, por w cieniutkie półplasterki. Warzywa przekładamy do miski, dodajemy czosnek niedźwiedzi, mięso z kurczaka, makaron i majonez z musztardą. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką, dokładnie mieszamy do połączenia składników

Kolorowy Przepisownik
Czebureki - tatarskie pierogi 219

może do barszczu zamiast tradycyjnych naszych pierogów czy uszek przyrządzicie przysmak tatarów krymskich czyli czebureki. To pierogi ze zwykłego ciasta jak na nasze, ale z nadzieniem z mięsa baraniego z ostrymi przyprawami , smażone w oleju. Oczywiście baraninę nie tak łatwo dostać, więc wykorzystać można wołowinę czy wieprzowinę. Ja do tej pory robiłam podobne pierogi ale drożdżowe , które nauczyła mnie pewna

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Buraki po burgundzku 348

Obiad bez mięsa wydaje się niemożliwy? Musisz koniecznie spróbować tych wspaniałych buraków, które nauczyła mnie przygotowywać Dominika Wójciak! 6 buraków Oliwa 1 cebula 4 ząbki czosnku Świeży tymianek 2 listki laurowe 250ml. czerwonego wina 250g. małych pieczarek 150g. szalotek 150ml. passaty pomidorowej 4 łodygi selera naciowego Natka pietruszki Sól Pieprz Obrane buraki kroimy w plastry. W garnku, na rozgrzanej oliwie

MarcinChef
Schab ze śliwką w przyprawie korzennej 227

schab przed pieczeniem podłożyć kilka listków szałwii ale nie trzeba Schab płukamy , oczyszczamy z wszelkich błon i innych paskudztw . Teraz najważniejsza rzecz , nacinamy, bardzo ostrym nożem sam środek mięsa , ale nie do końca ,tak żeby tył pozostał zamknięty . Nacięcie nie powinno być zbyt szerokie , bo farszu będzie za wiele . Wędzone śliwki mieszamy z 1 łyżeczką przyprawy pięciu smaków i wkładamy

Ogrodnik w podróży
Sałatka z kaczką, pieczonymi burakami i pomarańczą / Duck, beet and orange salad 217

włóż do piekarnika i piecz do miękkości, przez około 20 minut. Wyjmij pierś z lodówki i najlepiej gdy jeszcze będzie zimna, natnij skórkę w kratkę, uważając by nie naruszyć mięsa. Natrzyj rozmarynem, solą i pieprzem i odstaw aby nabrała temperatury pokojowej. Ewentualnie włóż do lodówki jeżeli przygotowujesz ją w późniejszym terminie. Umieść na dużym ogniu patelnię (najlepiej taką, która jest

karmelowy
Pierogi z karpiem 274

przygotowany wywar gotujemy ok. 30 minut. Po tym czasie studzimy. Marchew, grzyby drobno kroimy, możemy zmiksować, podobnie natkę i część korzenia pietruszki. Drobno posiekaną cebulę podsmażamy na maśle. Mięso ryby oddzielamy od skóry i ości, drobno szarpiemy i łączymy z warzywami. Doprawiamy jałowcem, koperkiem, skórką otartą z cytryny, solą i pieprzem. Pierogi gotowe do lepienia. Smacznego! Farsz można wzbogacić serem

MarcinChef
Rolada z indyka ze śliwką i orzechami 161

Roladą którą szybko zrobimy i będziemy cieszyć się nią na świątecznym stole. Z dodatkiem śliwek, jabłek suszonych które sama ususzyłam. Do tego orzechy i mamy fajne świąteczne mięso. 60 dkg filetu z indyka 1 garść suszonych jabłek 20 dkg suszonych śliwek 1/3 szklanki orzechów włoskich tartych sól, pieprz przy.prawa do indyka 1/2 szklanki wina czerwonego olej Filet z indyka nacinam

wesoła kuchnia