mięso mielone - 23354 przepisów (strona:598/1557)

Ciasto gryczane 145

posiekanych 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 120 g mąki tortowej 150 g masła Kaszę ugotować do miękkości. Odcedzić, odstawić do wystudzenia. Zmiksować blenderem lub zmielić w maszynce do mielenia mięsa. W rondelku rozpuścić masło, dodać oba rodzaje czekolad. Mieszać, aż rozpuści się czekolada. Odstawić. Jajka ubić z cukrem trzcinowym i waniliowym na puszysta masę. Powoli dodać rozpuszczana czekoladę oraz

Moja Galeria Smaku
Kulki wołowe z dipem śródziemnomorskim 152

Składniki (3 porcje): 600 g mięsa mielonego z wołowiny 2 jaja ½ szklanki bułki tartej natka pietruszki rukola 1 łyżka sproszkowanej ostrej papryki 1 średnia cebula 300 ml jogurtu naturalnego 8 suszonych pomidorów (w oliwie) garść czarnych oliwek ½ garści kaparów z zalewy 1 ząbek czosnku pęczek kolendry 1 papryczka chili sól pieprz Sposób wykonania: Siekamy natkę pietruszki i rozmaryn

Menu Zdrowia
BEZGLUTENOWY MAKOWIEC JAPOŃSKI Z BIAŁEGO MAKU 203

mlekiem i odstaw na godzinę, możesz też je chwilę pogotować aby skrócić czas namaczania. Następnie przełóż na sitko wyłożone gazą i dobrze odciśnij. Zmiel mak dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa na sitku o najmniejszych oczkach. DO MASZYNKI WRZUĆ TEŻ marcepan i obrane jabłka, masę dobrze wymieszaj. MASŁO, ŻÓŁTKA I CUKIER utrzyj na puszystą masę, stopniowo dodawaj masę makową

Kuchnia bezglutenowa Loli
Chrupiące lekko ostre mięso z warzywami i żółtym ryżem 125

przepis powstał na bazie jednego z programów Gordona Ramsey'a. Prosty pomysł, łatwe wykonanie a smakuje pysznie i egzotycznie. Usmażone na chrupko mięso mielone, dodatek świeżych, chrupiących warzyw, odpowiednie sosy i dodatek skórki z limonki sprawiają, że danie jest naprawdę ciekawe. Można je podawać jako przekąskę (np w liściach cykorii) lub jako danie obiadowe - jak tutaj

Milion Smaków
Paszteciki drożdżowe z mięsem 147

łyżki oliwy Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka majeranku Jak wykonać ? Farsz: Cebulę i czosnek obieram, siekam drobniutko, duszę na małej patelni na oliwie, aż się zeszkli. Gotowane mięso mielę przez maszynkę, mieszam z ciepłym wywarem z rosołu, dodaję podduszoną cebulę z czosnkiem, doprawiam do smaku solą pieprzem oraz majerankiem, mieszam dokładnie. Przygotowuję ciasto: Mąkę pszenną mieszam z suchymi

Wanilia i Kardamon
paszteciki z ciasta francuskiego 195

oczyszczone z błon drobiowe wątróbki, całość doprawiamy, gałką muszkatołową, lubczykiem, solą, oraz pieprzem, a następnie dusimy   przez dziesięć minut. Patelnię zdejmujemy z palnika, lekko studzimy, po czym mięso mielimy blenderem, dodając jedno żółtko, oraz tartą bułkę. Porcję ciasta francuskiego  rozkawałkowujemy na cienki okrągły płat ( około 30 cm średnicy), który następnie dzielimy na sześc części. Teraz na środku każdego

Miód i pieprz
Zupa krem z batatów z klopsikami 150

małe ziemniaki 1 mały por kawałek selera 1 duża marchew 1 korzeń pietruszki 2-3 liście laurowe kilka ziaren pieprzu kilka ziaren ziela angielskiego klopsiki 250 g chudego mięsa mielonego 1 żółtko pół bułki namoczonej w mleku sól pieprz 1 ząbek czosnku łyżeczka posiekanej świeżej kolendry Wykonanie: Wszystkie składniki na zupę zalać zimną wodą i gotować do miękkości. Usunąć

Pysznie & Pięknie
Sernik piernikowy Pawła Małeckiego 217

miękkiego masła 1 opakowanie cukru wanilinowego (w oryginale 2 ) 40 g budyniu waniliowego w proszku 200 ml śmietanki UHT 30% 4 jajka Twaróg mielimy w maszynce do mielenia mięsa (najmniejsze sitko). Do misy miksera dajemy masło (miękkie), cukier i cukier wanilinowy, miksujemy, dodajemy budyń, stopniowo dodajemy śmietankę, oraz twaróg. Jak składniki się nam połączą, to dodajemy po jednym jajku. Masa

kruche babeczki
Paszteciki z miesa ze szpinakiem 343

Czosnek i papryczkę posiekać. Na tłuszczu zeszklić cebulę z dodatkiem szczypty cukru i soli. Następnie dodać czosnek i papryczkę, chwilę razem dusić, wlać bulion i zagotować. Wymieszać z mięsem mielonym. Szpinak lekko odcisnąć, tak aby pozbyć się jak największej ilości wody. Ciasto francuskie lekko rozwałkować. Na nim rozłożyć 1/2 szpinaku, wzdłuż dłuższego boku, zostawiając (wzdłuż drugiego dłuższego boku) wolny

królestwo garów
Zupa chili con carne 133

rozgrzewająca zupa, idealna dla głodomorów. Do garnka wlać olej i wrzucić posiekane cebule. Podsmażyć tak długo, aż cebula nabierze złotego koloru. Dodać czosnek, smażyć mieszając kilka sekund. Dodać mielone mięso, doprawić solą i pieprzem. Smażyć aż mięso straci kolor surowizny. Wlać sok pomidorowy i wodę, dodać paprykę ostrą, słodką, zioła prowansalskie. Dodać odcedzoną fasolę i kukurydzę. Doprawić

Kuchnia Pokoleń
Najlepsza masa makowa do makowca i solo 153

rogalików, do strucli, makowca jak i sam w sobie deser! polecam Wam nie tylko z okazji Świąt! Najlepsza masa makowa do makowca i solo 400 g maku 150 g mielonych lub siekanych migdałów 1 l mleka 400 g cukru 4 łyżki miodu ziarenka z 1 laski wanilii 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej lub cykaty 160 g masła 2 łyżki(...)zagotowujemy i zalewamy nim mak. Gotujemy często mieszając na małym ogniu ok. 30 minut. Mak powinien dać się rozetrzeć w palcach. Mak odcedzamy na gęstym sitku i mielimy w maszynce do mielenia mięsa przynajmniej 2 razy, z najdrobniejszym sitkiem. Masło rozpuszczamy w garnku, dodajemy zmielony mak, migdały, skórkę cytrusową, cukier, miód i resztę składników.  Gotujemy ok. 10 minut

Dzieje kuchennej Wiewióry
makowiec zawijany 905

napęcznienia lub podgotowujemy przez ok. 15 – 20 min i pozostawiamy do wystudzenia. Następnie odcedzamy na sitku z nadmiaru wody i mielimy dwukrotnie przy pomocy maszynki do mielenia mięsa (z drobnym sitkiem) lub przy pomocy Thermomixa. Do zmielonego maku dodajemy posiekane orzechy, cukier, miód, rodzynki, kandyzowaną skórkę pomarańczową, aromat oraz roztopione masło. Wszystko dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy

Domowy Smak Jedzenia
Kurczak z "odświętnym" farszem 162

pomocą długiego, cienkiego nożyka, pozostawiając tylko kości skrzydełek i podudzi. Farsz: Grzyby namaczamy przez całą noc w wodzie. Odciśnięte siekamy w rozdrabniaczu wraz z kapustą kiszoną i czosnkiem. Mięso mielimy w maszynce. Łączymy składniki, dodajemy jajko i doprawiamy solą oraz pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewamy naszego kurczaka, po czym wykałaczkami spinamy jego tył i przód, by farsz nam nie "uciekł

Kuchnia w czekoladzie
Uszka z grzybami na wigilię. 359

łyżki oleju lub oliwy bułka tarta ( drobna ) sól pieprz mielony Sposób wykonania :   F arsz : G rzyby namocz w letniej wodzie, najlepiej na noc. Następnie ugotuj w tej wodzie, w której się moczyły, przestudź, odcedź. Pokrój drobniutko na deseczce do krojenia lub zmiel w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę obierz, pokrój w małą kostkę , zeszklij na oleju. Dodaj

Przepisy i porady kulinarne

Proponowane wyszukiwania