mięso mielone - 23354 przepisów (strona:598/1557)

Chili con carne 215

gotowe ! Jest to szybka propozycja kolacjo-obiadowa do zrobienia w tygodniu po przyjściu z pracy :) Na taką pogodę jaką widać za oknem w sam raz. Składniki: 500 g mielonego mięsa wołowego 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki 2 średnie cebule 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki

Różne smaki w kuchni
zdrowe buraki - salatka do sloikow i jako przekaska 139

Buraki umyć ugotować al dente , ostudzić. Gdy są jeszcze ciepłe obrać ze skórki-łatwiej schodzi,i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach ,lub przystawka od maszynki do mielenia mięsa,maja taki zestaw do warzyw . Starte buraczki doprawić solą ,pieprzem, oraz miodem . Wszystko dokładnie wymieszać ,na sam koniec dodać odcedzony sok z ogórków ( słoik jest na foto,standardowy słoik

w mojej kuchni
PIECZEŃ RZYMSKA z gyrosem - prosty przepis na obiad 167

korzystajcie i ulepszajcie go! Pozdrawiam pięknie :) K.K. SKŁADNIKI: 2 cebule, posiekane i podduszone na 1 łyżce oleju 1 czerstwa bułka, namoczona w mleku i dobrze odciśnięta 1 kg mięsa mielonego (np. wieprzowo-wołowego) 2 jajka 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego 2 łyżeczki musztardy 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki majeranku

Moja Książka Kucharska
Faszerowane bakłażany mięsem mielonym i kaszą pęczak 193

Zapraszam na lekki obiad: faszerowane bakłażany mięsem mielonym i kaszą pęczak :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Naleśniki po bolońsku 342

wspomnienie ich smaku od razu robię się głodna. Myślę, że jest to jedno z tych dań, które smakują wszystkim i zawsze. Klasyczne naleśniki z farszem na bazie mielonego mięsa i pomidorowego sosu zapiekam z mozzarellą. I już

Milion Smaków
Hasło tygodnia - parówki. 198

Parówki. Proste, tanie jedzenie. Kojarzą się z szybkim śniadaniem albo hot dogiem. Te kiełbaski wyrabiane są z bardzo drobno mielonego mięsa (albo i nie mięsa - oczywiście mam na myśli parówki wegetariańskie ;)), a ich skład może się znacznie różnić w zależności od regionu, czy kraju pochodzenia. W Polsce mówimy: parówka , w Czechach: parek , ale niemal na całym świecie jest

zadanie-gotowanie
Klopsiki w sosie z gorgonzoli 158

dlatego też postanowiłam zrobić pulpeciki w sosie na bazie sera gorgonzola, który jest ostatnio moim ulubieńcem. Bardzo polecam, mam nadzieję, że wam również zasmakuje.  Składniki: 1/2 kg mielonego mięsa wołowego 1 jajko kromka suchego pieczywa 1/2 cebuli 1 łyżka musztardy dijon 100 g sera gorgonzola 1 szklanka bulionu  1 łyżka sosu worcesterschire 2 łyżki mąki 1 łyżka

Delusional Trine
Tatar wołowy 171

borowiki - po łyżeczce musztardy łagodnej i pikantnej, dałam kielecką i rosyjską - 3 łyżki oliwy - sól - pieprz - sok z cytryny, czasem dodaje ale nie jest to konieczne - 2 żółtka 1. Mięso mielimy w maszynce lub kto bardziej wytrwały i cierpliwy może go bardzo drobno pokroić.  Dodajemy musztardę, oliwę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 2. Formujemy koło, robimy wgłębienie

Apetyczna babeczka
Pasztet z cukinii 152

upieczeniu. Gotowi? Zatem zabieramy się za tę pyszną potrawę. Polecam wam także inne moje przepisy – zapiekanka ziemniaczana – 4 składniki , albo wypróbujcie także propozycję na kolorową pieczeń z mięsa mielonego . Zobacz wcześniej koniecznie film z przygotowania Składniki – Pasztet z cukinii jedna duża cukinia 4 jajka 200 g sera żółtego 2 średnie marchewki 1,5-2 szklanki bułki tartej

Kuchennyviral.pl
Pulpety drobiowe w sosie pieczarkowym 182

bulionu  250 dag pieczarek 1 duża cebula 200 g śmietany 18% 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka oleju pęczek natki pietruszki ewentualnie sól do smaku  Sposób wykonania: Mięso mielimy. Wbijamy do niego jajko, wsypujemy bułkę tartą oraz przyprawy. Wszystko razem wyrabiamy ręką na jednolitą masę. Następnie zwilżonymi zimną wodą dłońmi formujemy niewielkie kulki. Obtaczamy je w mące

Qchnia po prostu
Pulpeciki w sosie pomidorowym z orechiette 252

klopsiki podaję nawet z kopytkami . No i mam pytanie, czy pulpeciki to to samo co klopsiki. Na ogół przyjmuję, że klopsiki to mielone smażone, natomiast pulpeciki to mielone gotowane. Sposób przygotowania farszu na pulpeciki lub klopsiki niczym specjalnie się nie różni…pozostaje więc sposób przyrządzenia(?). Mimo wszystko dzisiejszy przepis to dla mnie pulpeciki w sosie(...)skórką, która nie zostawia po sobie śladu. Pomidory kiściowe grilluję nawet z szypułkami, te akurat były ich pozbawione. Pulpeciki w sosie Składniki: na 30 sztuk 1 kg mielonego mięsa, 50/50 wieprzowo wołowe 1 łyżeczka czarnego pieprzu, młotkowanego ½ łyżeczki białego pieprzu ¾ łyżki soli 6 czubatych łyżek gotowanej kaszy bulgur 2 jajka 3 ząbki pieczonego czosnku 1 biała cebula 2 łyżki

codojedzenia
Krokiety z podrobami 212

zrobiłam krokiety. Krokiety z podrobami Farsz ugotowane podroby wieprzowe ( u mnie płucka, cynaderka, serce ) cebula sól, pieprz olej naleśniki Panierka jajko bułka tarta Ugotowane podroby zmielić w maszynce do mielenia mięsa, dodać podsmażoną cebulkę i doprawić solą i pieprzem do smaku. Farsz zawinąć w naleśniki, obtoczyć w rozkłóconym jajku i następnie w bułce tartej. Smażyć na rumiano na rogrzanym oleju

Pieguskowa Kuchnia
Makaron z wołowiną i warzywami 158

Tak jak pisałam jakiś czas temu, bardzo posmakowały mi azjatyckie smaki. Tym razem postanowiłam spróbować czegoś z kuchni koreańskiej. Po tajlandzkim kurczaku z orzechami nerkowca , przyszedł

Pieguskowa Kuchnia
ROGALE ŚWIĘTOMARCIŃSKIE 160

opłukać, zalać gorącą wodą i gotować przez 30 minut na małym ogniu. Często mieszać aby się nie przypalił. Osączyć na gęstym sicie i trzykrotnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa, używając sitka do maku. Migdały sparzyć i brać ze skórki, rodzynki namoczyć w gorącej wodzie. Zmielić razem z makiem. W garnku roztopić masło, dodać cukier i zmielony mak z dodatkami

Pieguskowa Kuchnia
Kalafior w cieście 164

obiadu. Jeśli macie ochotę na bardziej pikantnego można dodać szczyptę papryki chilli. Na blogu w zakładce WARZYWA znajdziecie inne pomysły na przygotowanie kalafiora. Szczególnie polecam kalafiora faszerowanego mięsem mielonym   oraz kalafiora zapiekany w sosie serowym Składniki 1 średni kalafior 1/2 szklanki mąki pszennej 1,5  łyżeczki soli 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki oregano 1 łyżeczka pieprzu

O kuchni z uczuciem