makaron - 33044 przepisów (strona:945/2203)

Filet z kurczaka z piklami i pieczarkami 136

Danie powstało z potrzeby chwili. Miałam zrobić coś szybkiego i tak krótkim namyśle zrobiłam danie można nawet powiedzieć jednogarnkowe, gdyby nie fakt, że makaron ugotowałam oddzielnie. Ugotowanie makaronu z potrawą nie stanowi problemu. Składniki: 500 gram filetów z kurczaka 500 gram pieczarek Pikle ze słoika ( warzywne jesienne: cebulka, papryka, marchew ) Pomidory z puszki krojone Vegeta Sól Pieprz Olej do smażenia(...)puszki i pikle. Doprawiamy solą i ewentualnie pieprzem. Całość dusimy pod przykryciem około 15 minut. Gdy podczas duszenia odparuje zbyt dużo płynu, możemy uzupełnić wodą. Podajemy z ugotowanym makaronem i posypujemy serem. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Makaron tagliatelle ze szpinakiem 168

tagliatelle ze szpinakiem, piersią z kurczaka i pieczarkami. Przygotowanie tego dania nie wymaga dużego wysiłku, dzięki czemu więcej czasu można spędzić na odpoczynku w ten upalny dzień. Polecam. Składniki: Makaron tagliatelle ( opakowanie ) Opakowanie mrożonego szpinaku 1 pojedyncza pierś z kurczaka ( spora ) 8 pieczarek 4 ząbki czosnku 100 ml słodkiej śmietany 18% Vegeta Sól Pieprz Masło klarowane Tarty ser Wykonanie: Makaron(...)rozmrażamy i chwilę razem dusimy. Po chwili dodajemy śmietanę, czosnek przeciśnięty przez praskę, ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i chwilę razem gotujemy. Do tak przygotowanego szpinaku dodajemy ugotowany makaron. Ponownie mieszamy. Podajemy posypane tartym serem. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push

Smaki Ewy
Spaghetti z sosem kukurydzianym na bazie remulady duńskiej 183

moim stole często gości ryż i makaron. Dziś zapraszam Was na szybką propozycję obiadową. Uwielbiam spaghetti. Wyśmienicie smakuje z wszelkimi maślanymi sosami, jak i z tradycyjnym bolognese. Ostatnio postanowiłam zrobić spaghetti w troszkę innej wersji. W lodówce znalazłam puszkę kukurydzy i... dalej wyobraźnia sama już zadziałała. W kilka chwil powstał pyszny sos kukurydziany, do którego dla wzbogacenia smaku dodałam remuladę(...)łyżeczki śmietanki 10% 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki remulady duńskiej od Folwark sól i pieprz do smaku około 1/2 łyżki posiekanej pory około 1/3 łyżki oliwy z oliwek makaron spaghetti Przygotowanie: Kukurydzę odsączamy i przekładamy do misy blendera. Dodajemy jogurt oraz 2 łyżki remulady duńskiej. Następnie doprawiamy solą i pieprzem (około 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu i szczypta soli). Wszystko

Słodkie okruszki
Sałatka 387

zamiast majonezu dałam dla odmiany sos kebab-gyros z Folwarku .Jak widać taki sos nada się nie tylko do gyrosa czy tortilli ale także smacznie podkreśli smak sałatki.. makaron kukurydza ogórek pomidory papryka  kiełbasa sól cebulowa sos kebab-gyros  Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić.Ogórek, pomidory ,paprykę , kiełbasę pokroić w kostkę , dodać do makaronu.Doda

Moje domowe kucharzenie
Farfalle z wędzonym łososiem i kaparami z lagerem 162

wtedy posty będziecie już widywać na moim blogu (perfecthomelife.blogspot.com) regularnie. Składniki: 200 g wędzonego łososia, najlepiej w kawałku, ale może też być w plastrach 30g kaparów   200 g makaronu farfalle 1 cebula   200 ml  śmietany 18 % sól i pieprz 1. Gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu. 2. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy posiekaną drobno cebulę. 3. Gdy się(...)jest za mało słone, to dodajcie soli, ale ja nie solę sosu, ponieważ zarówno łosoś jak i kapary są bardzo słone. 6. N a koniec do sosu dodajemy ugotowany makaron i łączymy całość. Smacznego

Perfect home life
Wegańskie spaghetti z chilli i suszonymi pomidorami 151

chilli i suszonymi pomidorami Przepis na 3-4 porcje Potrzebujemy: 1 puszkę pomidorów 1 szklanka granulatu sojowego 1 słoik suszonych pomidorów 1 cebulę 1 papryczkę chilli 1 ząbek czosnku Makaron spaghetti Oliwa Przyprawy: 1 łyżka bazylii 1 łyżka oregano 1 łyżeczka pieprzu cayanne bądź chilli 1 łyżeczka mielonej papryki 2 łyżeczki czosnku granulowanego Pieprz ziołowy Sól i pieprz do smaku(...)Przygotowanie: 1. Zagotowujemy wodę, dajemy łyżkę soli i oliwę, a następnie do gotującej się wody wrzucamy makaron spaghetti.  2. Granulat sojowy zalewy wrzącą wodą - doprawiamy solą, pieprzem i jedną łyżeczką czosnku. Zostawiamy pod przykryciem przez 10 minut.  3. Siekamy drobno czosnek, papryczkę chilli, cebulę kroimy w piórka, a suszone pomidory w mniejsze plastry.  4. Blendujemy pomidory

Bananowe Pole
Nominacje do Liebster Blog Award 112

lubię robić Twoje ulubione miejsce na wakacje?   Mazury,góry  Ulubione przyprawy?   Oregano, bazylia,czosnek,imbir Ulubiony deser?   Panna cotta Ulubiony obiad?   Pierogi, makaron ze szpinakiem Trzy rzeczy, bez których ciężko Ci się obyć?   Telefon, telefon, telefon Twój idealny dzień? Opisz w  trzech zdaniach.   Poranna kawa w domowym zaciszu. Obiad w gronie najbliższych(...)którą najbardziej cenisz w innych ludziach?   Szczerość Jakie książki lubisz czytać?   Książki z prawdziwą historią, kryminały, horrory Pytania od autorki bloga Salonik smaków Ulubiona potrawa?   Pierogi, makaron ze szpinakiem Książka, do której chętnie wracasz?   Dziewczynka w zielonym sweterku.W ciemności Najszczęśliwszy dzień w życiu?  Są dwa, narodziny dzieci Jaką potrawę najczęściej przygotowujesz na obiad?   Makarony

magiczna kuchnia Kasi
Pełnoziarniste penne z cukinią i fetą 184

Danie niezbyt piękne, ale szybkie w przygotowaniu - niecałe 15 minut... Składniki: 250 g pełnoziarnistego makaronu penne 2 łyżki oliwy z oliwek 1 mała kostka sera feta 1 młoda cukinia sól i pieprz 1 łyżka włoskich ziół skórka starta z połowy cytryny 2 ząbki czosnku 4 łyżki uprażonych na suchej patelni pestek dyni Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie(...)kostkę. Cukinię wraz ze skórą zetrzeć na tarce do mizerii. Na patelni obsmażyć cukinię z drobno posiekanym czosnkiem i odrobiną soli. Przyprawić pieprzem i suszonymi ziołami, np. do pizzy. Makaron odcedzić i ciepły wymieszać z cukinią. Dodać skórkę z cytryny, pestki słonecznika oraz fetę. Nałożyć na talerze, od razu podawać

Czerwień i błękit
Zupa z papryki "Henryk IV" 121

wywar mięsny 1,5 L · papryka czerwona 50 dag · tłuszcz · makaron rurki 10 łyżek · parówki cienkie 3 szt · cebula · koncentrat pomidorowy 2 łyżki · sól · czarny pieprz mielony · majeranek · gałka muszkatołowa mielona · przyprawa do zup i potraw w płynie  Paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć. Makaron ugotować w wywarze, mieszając od czasu do czasu łyżką do dna naczynia. Parówki(...)obrać z osłonek, pokrajać w plasterki. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, wymieszać z koncentratem pomidorowym, poddusić, połączyć z makaronem, papryką i parówkami oraz przyprawami, chwilę pogotować, doprawić do smaku

Camilla w kuchni
Wakacyjna sałatka 182

sałatka . Składniki : 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasolki czerwonej 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 4 jajka ugotowane na twardo 4 ogórki konserwowe 1 pęczek natki pietruszki 1 szklanka makaronu drobniutkie muszelki lub inny maluszek 1 łyżka majonezu – taka z czubem 1 łyżka ketchupu pikantnego – płaska 1 ząbek czosnku sól , chilli lub pieprz do smaku Makaron gotujemy wg.przepisu(...)żeby porządnie odciekły . Ogórka, jajka i natkę pietruszki siekamy drobniutko . Tuńczyka również odcedzamy z zalewy , rozkruszamy i wkładamy do miski , gdzie dosypujemy pozostałe składniki ( fasolę,kukurydzę,ogórka,pietruszkę , ugotowany makaron ) . Dokładamy majonez , ketchup , wyciśnięty praską czosnek ,sól i chilli w lubianej ilości . Dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinkę . Po wyjęciu z lodówki warto zamieszać ponownie i można

Ogrodnik w podróży
Spaghetti z cukinią, pieczarkami, papryką i cieciorką 133

Spaghetti z cukinią, pieczarkami, papryką i cieciorką Składniki: - 100g makaronu z kukurydzy          - ½ łyżeczki słodkiej papryki    typu spaghetti                                 - sól himalajska - 70g ciecierzycy(...)puszki pomidorów  - ząbek czosnku - kawałek awokado - natka pietruszki Wykonanie: - Makaron ugotować na al dente; odsączyć na sicie i przelać zimną wodą - Warzywa umyć, obrać i posiekać; z cukinii wyciąć gniazda nasienne - Na odrobinie oliwy podsmażyć czosnek - Dodać pomidory, przyprawy (oprócz bazylii i mięty) oraz trochę wody, zagotować - Dodać pieczarki, marchewkę, cukinię i paprykę; dusić przez 5 minut - Do sosu

Wegańska kuchnia orientalna
LunchBox: Sałatka makaronowa z czerwoną fasolą i migdałami 112

LunchBox:  Sałatka makaronowa z czerwoną fasolą i migdałami Składniki: - 100g makaronu z kukurydzy              - 1 łyżeczka ziół dalmatyńskich - 100g fasoli borlotti(...)łyżeczki grysu chili - ½ łyżeczki oliwy * użyłam fasoli z puszki, gdyż ciężko ją dostać surową w sklepie; można zastąpić ją czerwoną fasolą lub cieciorką J Wykonanie: - Makaron ugotować wg wskazówek na opakowaniu - Następnie przelać go kilkakrotnie zimną wodą, by pozostał aldente i skropić go oliwą (dzięki temu nie poskleja się) - Fasolkę szparagową i marchewkę ugotować na parze (ok. 5 minut

Wegańska kuchnia orientalna
Spaghetti z bakłażanem, szpinakiem i awokado w pomidorach 148

Spaghetti z bakłażanem, szpinakiem i awokado   w pomidorach Składniki: - 100g makaronu spaghetti z kukurydzy     - sól himalajska - 1 bakłażan(...)Bakłażana umyć, wyciąć z niego gniazda nasienne - Pokroić go w paski, umieścić na sitku, posypać solą, lekko pougniatać; zostawić na godzinę, by puścił soki, co pozwala pozbyć się goryczki - Makaron włożyć do osolonego wrzątku, gotować wg wskazówek na opakowaniu - Czosnek i chili drobno posiekać - W garnku z grubym dnem rozgrzać odrobinę oliwy, dodać czosnek i chili, smażyć przez 30 sekund

Wegańska kuchnia orientalna
Lasagne ze szpinakiem 165

para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";} Składniki (4 porcje): 9 płatów makaronu lasagne 500 g szpinaku (u mnie mrożony) 100 g sera pleśniowego kulka mozzarelli ok. 100 g sera żółtego oregano gałka muszkatołowa sól, pieprz 3 duże ząbki czosnku oliwa z oliwek sos beszamelowy(...)całość: spód naczynia do zapiekania smarujemy masłem, potem układamy pierwszą warstwę płatów makronu, polewamy sosem beszamelowym i nakładamy część szpinaku, po czym posypujemy niewielką ilością startego sera żółtego. Przykrywamy makaronem. Potem znowu polewamy beszamelem, wykładamy część szpinaku i posypujemy odrobiną sera żółtego. Na ostatniej warstwie makaronu ponownie nakładamy ostatnią już część beszamelu i posypujemy żółtym serem i układamy na wierzchu

psgotujemy