Jestem zmęczona, skonana, wyczerpana, wypluta, wypompowana, zmordowana, padnięta... Krótko mówiąc dostałam w tym tygodniu w dupę ;p aleee jutro PIĄTEK ! dodaję przepis
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćKolejny tydzień czas zacząć, kolejny poniedziałek już prawie za nam, ufff! to dobrze, bo jak zwykle z rana miałam ochotę pozabijać ludzi stających mi na drodze
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćJuż jakiś czas temu dostałam do testowania paczkę produktów ze strony Przysmaki.pl. Nadszedł czas na kolejną recenzję, tym razem DZIKIEGO RYŻU . Dziki ryż, zwany również
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćOstatnio wpadłam w kaszowo jaglaną manię ;) Trochę się naczytałam o jej zbawiennych właściwościach ;) Istotną cechą jest to że ODKWASZA organizm ;) W tym tygodniu łączyłam ją
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Bardzo popularna sałatka, do skosztowania w wielu restauracjach. Podobno twórcą tej sałatki był Caesar Cardini, kucharz pochodzący z Włoch, który …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Szybka potrawa w chińskim stylu. Lubię od czasu do czasu pozwolić sobie na danie, przy którym się zbytnio nie napracuję. …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Sajgonki to taki wschodni fast food. Pierwszy raz usmażyłam sajgonki gdzieś na początku lat 90-tych. Wtedy pojawił się w sklepach
My Blueberry CornerWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Przepis na najlepsze skrzydełka! W marynacie z miodu, ostrej papryki, ketchupu i sosu sojowego. W smaku są
Marta GotujeGrilla czas zacząć! Chociaż pogoda na weekend majowy jest średnia, grilla zrobiliśmy w domu ...elektrycznego ;-) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldKapłon to wykastrowany młody kogut. Zabieg ten wykonuje się w wieku sześciu tygodni. Poprzez kastrację następuje zwolnienie przemiany materii i ptak znacznie przybiera na wadze a
królestwo garówSponsorem tego tygodnia jest… nie jedna literka, a całe słowo. CURRY. Dokładnie tajskie zielone. A jeszcze dokładniej, ze świeżo kręconej domowej, zielonej pasty curry. Zaczęło
slodkokwasnaplKiedyś wspominałam, że nie robię leczo bo mi nie warto - dla siebie samej. Do tej pory bazowałam na leczo Mamy bądź Teściowej. Ostatnio kiedy je jedliśmy
Kuchnia po mojemu... nawet i w żałobie. Święta zbliżają się wielkimi krokami. Wprawdzie dla mnie są w tym roku zupełnie zbędnym elementem kalendarza i skoro nie ma już z
Kuchnia po mojemuUwielbiam sos tysiąca wysp. Często przygotowuję go do sałatek, zapiekanek czy pieczonego mięsa. Tym razem upiekłam w nim chrupiące skrzydełka. 1 kg skrzydełek Przyprawa do mięs
VioletoweKucharzenie