kurczak - 40214 przepisów (strona:1291/2681)

Pita 72

Pyszne i proste chlebki pita, które podasz do sosów, gulaszy, dipów, serów, do domowego kebaba.. Świetnie smakują z farszem z piersi kurczaka z warzywami. Tylko kilka podstawowych składników, które zazwyczaj mamy w domu. Pita z kieszonką wypełnioną sosem pieczarkowym smakuje obłędnie. Chlebki z tego przepisu wychodzą mięciutkie, z ładną kieszonką, którą dowolnie nafaszerujesz. Możesz przygotować je wcześniej i zamrozić(...)złotego” koloru. Możesz przed wstawieniem ich do piekarnika delikatnie skropić ciasto oliwą. Chlebki pita smakują z mięsem, warzywami, sałatami, sosami. Możesz nafaszerować ich mięsnym farszem, np. z kurczaka lub mięsem mielonym, dodać świeże sałaty, posiekane warzywa, polać sosem jogurtowym, pomidorowym, czosnkowym lub sosem tysiąca wysp . Powstanie super pyszne i kompletne danie obiadowe. Smacznego. Inspiracja przepisu: mniammniam.com

Zasmakuj Kuchni
Ryż Z Kurczakiem A'la Meksykański 133

dzięki którym łatwo będziemy mogli mieszać składniki bez obawy o ich wypadanie poza rant patelni ;) Składniki dla dwóch osób: 1/2 główki cebuli pokrojonej w kostkę 1 filet z kurczaka pokrojony w kostkę i zamarynowany w przyprawach (papryka, kurkuma, czosnek suszony, sól, pieprz) 1 duży ząbek czosnku 1 mała papryka czerwona 200 ml passaty pomidorowej lub 1/2 puszki pomidorów krojonych(...)łyżeczki kurkumy ilość ryżu na dwie osoby (ja gotuje jeden woreczek taki 150 g) oliwa/olej do smażenia 1. Na oleju szklimy cebulkę pod koniec dodając czosnek, następnie dodajemy kurczaka i całość przesmażamy.  W tym samym czasie gotujemy ryż. 2. Teraz dodajemy passatę pomidorową, oraz wodę, dodajemy przyprawy i dusimy chwilkę. Pod koniec dodajemy warzywa konserwowe

Gotowanie...to proste !
Makaron z kurczakiem i cebulą 69

Niezwykle pyszne danie makaronowe😋  Składniki: 250 g dowolnego makaronu 1 pojedyncza pierś z kurczaka sól czosnek granulowany dowolna przyprawa do drobiu 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku  2 łyżki masła klarowanego oliwa z oliwek 1/2 szklanki śmietanki 30% 1/2 szklanki tartej mozzarelli 1/3 szklanki tartego sera twardego np. grana padano siekana natka pietruszki Sposób przygotowania: 1. Makaron ugotować(...)lekko osolonej wodzie, następnie odcedzić.  2. Pierś z kurczaka skropić oliwą z oliwek, oprószyć przyprawą do drobiu oraz granulowanym czosnkiem. Obsmażyć na patelni na złoto z obu stron.  3. W międzyczasie pokroić cebulę na półplasterki, czosnek przepuścić przez praskę. Z patelni zdjąć usmażone mięso, dodać masło klarowane i dorzucić cebulę i czosnek. Karmelizować na małym ogniu przez około

Kuchnia domowa Ani
Makaron udon z warzywami 75

danie było bardziej sycące, do makaronu możecie dodać na przykład tofu czy ulubiony rodzaj mięsa (ja dodałam indyka). Smacznego! Zobacz tez: Makaron chiński z wołowiną Makaron chiński z kurczakiem Kurczak w sosie sojowym z piekarnika Przepis na makaron udon z warzywami Drukuj przepis Porcji: 2 małe porcje Czas gotowania: 20 Składniki 200 g makaronu udon 2 ząbki czosnku połowa papryczki

Kuchnia Bazylii
Obiad w 15 Minut – TOP 10 Przepisów na Szybki Obiad dla Każdego 684

idealnym przepis dla siebie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Gnocchi ze szpinakiem Przepis na: Przepiski.pl 2. Pizza na spodzie z tortilli Przepis na: KulinarneCuda.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Ryż z kurczakiem i pieczarkami Przepis na:  kulinarneprzeboje.pl 3. Makaron ze szpinakiem orzeszkami i parmezanem Przepis na:  smykwkuchni 5. Makaron z kurczakiem i szpinakiem Przepis na:  przepiski.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Damusia.pl
Domowy rosół + film 57

która może być bazą do przygotowania wielu innych zup np. pomidorowej.     składniki na 4-5 porcji 250 – 300 g wołowiny np. antrykotu, szpondra 3 udka z kurczaka 3-4 średnie marchewki 2 korzenie pietruszki kawałek kapusty włoskiej kawałek selera kawałek zielonej części pora 1 opieczona cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka soli 300 g ugotowanego makaronu garść(...)posiekanej natki pietruszki przepis Mięso wołowe oraz udka z kurczaka przekładamy do dużego garnka i zalewamy zimną wodą (około 2 – 2,5 litra ) garnek przykrywamy pokrywką i całość zagotowujemy. Następnie zmniejszamy ogień zdejmujemy pokrywkę i wszystko gotujemy około 30 minut, w trakcie gotowania zbieramy łyżką szumowiny. Następnie do wywaru dodajemy obrane warzywa: marchew, pietruszkę, kawałek selera i pora, kapustę

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania