rosół z kurczaka – szczególnie TEN , który pokazywałam Wam już na blogu. Ale i ta wegańska opcja jest pyszna i działa podobnie, a jest dużo mniej kaloryczna. W rosole z kurczaka żelatyna ze skórek i kości działa wyścielająco i ochronnie na błonę śluzową żołądka i jelit. Tutaj podobnie działa połączenie wodorostów, kurkumy i zdrowego tłuszczu kokosowego. Znajdzie się tu też(...)słoikach. W sezonie warto dodać do garnka kilka gałązek świeżego tymianku, gałązkę szałwii, zielone szparagi (150g). Jeszcze więcej umami? Dorzućcie kilka połówek suszonych pomidorów (4-5 sztuk) a zamiast pieczarek – pieczarki Portobello. Jeszcze bardziej można smak bulionu podbić przez dodanie połowy albo całej kostki bulionu grzybowego, która zamyka i zaokrągla całe umami z zupy (ale to opcja nie dla wegan
Karo in the Kitchenwieczora… Piekłam, smażyłam, dusiłam i gotowałam w niej dosłownie wszystko – i co? Sami zobaczcie, sami oceńcie 1. Na pierwszy rzut, poszły POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W SOSIE MUSZTARDOWYM Obsmażane pieczarki, oraz mięso, a całość zalana śmietanką z musztardą i chwilę razem duszone. Proste? Proste Podczas całego procesu przygotowywania polędwiczek, nie przywarło i nie przypaliło się nic i to super wiadomość(...)wszystko wyszło jak na załączonym obrazku, powiedziałabym – książkowo Kochani! Poza wyżej pokazanymi potrawami testowymi, na patelni WOLL , robiłam ogrom mniejszych, czy też większych dań i potraw. Był kurczak obsmażony i podpieczony w piekarniku rozgrzanym do 200st. przez 30 minut Były sosy, kotlety, odsmażane ziemniaczki, po różnego rodzaju placki, itp. Wszystkie przepisy z wykorzystaniem tej patelni, będę oznaczała na blogu
NiePieprz.plinne w następny poranek. Uspokaja nerwy po walce z porońcem, a także potrafi ukołysać do snu mimo obrzydliwego smrodu Zeugla na ubraniach. Podobno smakuje też świetnie z kanapką z kurczakiem (a to już nie może być przypadek!). Tak niezwykły i rzadki trunek wymaga godnej potrawy, wybraliśmy zatem jedno z najbardziej wykwintnych dań pojawiających się podczas przygody w Toussaint. Wołowina(...)mieszając (w razie potrzeby dodajemy nieco oleju). Dokładamy przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy jeszcze przez pół minuty. Przekładamy do GARNKA ze skwarkami i wołowiną. 5. PIECZARKI (5 min) Pieczarki myjemy pod bieżącą wodą i odcinamy im ogonki. Jeśli pieczarki są większe, to kroimy je na pół. Na patelnię wrzucamy masło, rozpuszczamy je, dodajemy pieczarki i smażymy do zarumienienia
Nerds Kitchen