Bardzo prosty i tradycyjny przepis na domowe pierogi ruskie. Ciasto jest z odrobiną oleju i delikatny farsz z ziemniaków i sera. Pierogi ruskie to tradycyjne i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Polędwiczki drobiowe z młodymi ziemniakami i fasolką szparagową to klasyczny obiad pierwszych tygodni lata. My dodaliśmy amerykański akcent,czyli ugotowaną kukurydzę. Danie do zrobienia w 15
Niedzielny kucharzKlopsiki lubi chyba każdy, a w takiej postaci to jest naprawdę rewelacja. Pyszna przekąska zarówno na domowe przyjęcia i imprezy, jak i na kolacje. Soczyste mięso
Krylowa KuchniaNie samymi słodkościami człowiek żyje, ojj nie! Dziś Kochani przygotowałam dla Was przepis na szybką, pyszną przekąskę – zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych! Swoje
Ostra na SłodkoKiedy pierwszy raz usłyszałam o klopsikach z tofu, to od razu pomyślałam – a, za dużo będzie roboty przy nich. Nic bardziej mylnego! A skoro klopsiki
Pink EnvelopeKurczak z ananasem w wiosennych barwach, to prawdziwy przysmak dla osób lubiących dania mięsne z owocami, o nie co słodkim smaku. Doskonały dodatek do ryżu na
gotuj ze mnąMusaka to danie, które jest wizytówką Grecji . Jest to połączenie mięsa, sosu pomidorowego i warzyw. Poszczególne składniki w tym daniu układane są warstwami. Przygotowanie także nie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Chrupiące kotleciki curry i risotto z warzywami Kremowe, aromatyczne i jednocześnie bardzo proste w przygotowaniu danie z ryżem, warzywami i pysznymi kąskami z kurczaka. Obiad palce
Blog z ApetytemNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G KitchenPrzepisem zainspirowała mnie Ania z aniagotuje.pl. Kotleciki są bardzo ekonomiczne, bo podwójna pierś z kurczaka wystarczy spokojnie dla 6 osób. Robiłam również wersję z pieczarkami i
Gotuj z AgnesNieprawdopodobnie pyszne bitki szybki i pyszny obiad. Do przygotowania tej potrawy użyłam mięsa wieprzowego – dokładnie karkówki wieprzowej, dodałam świeży koperek, ale spokojnie można użyć też mrożonego
Dorota SmakujeProste, krótko smażone medaliony z chudej wołowiny w towarzystwie niesamowitego kremowego sosu pieczarkowego z dodatkiem musztardy i wina to świetny sposób nie tylko na weekendowy obiad
Zielona KuchniaUwielbiam bezmięsne potrawy, jak i warzywa strączkowe. Ciecierzycę potrafię jeść bez niczego. Ale czasami nachodzi też ochota by zrobić coś bardziej skomplikowanego. Te wegetariańskie pulpeciki są
Zielona KuchniaMoskole to placki ziemniaczane charakterystyczne dla kuchni z podkarpacia. Kocham góry i zawsze kiedy jestem w tamtych okolicach na urlopie w karczmie zamawiam moskole. Bardzo proste
Pieprzyć z FantazjąDelikatne kruche mięso, któremu charakteru nadają suszone na słońcu słodkie pomidory i słono-ostre czarne oliwki. Dodatkowo nabierają smaku dzięki smażeniu na oleju w którym "moczyły
Krylowa Kuchnia