"Już za chwilę, już za momencik znajdę się nad polskim morzem i co wtedy? Opalanie, zabawa, pływanie i jedzenie. Hallo, o czymś zapomniałam! Picie, dużo picia
Słodkie PrzyjemnościWiecie co? Fajnie jest być blogerem - mówię całkowicie szczerze, zapraszają Cię na warsztaty, przesyłają kwiaty, piszą życzenia i dodatkowo, czasem ślą prezenty. Fajnie, no nie? Szczególnie
Słodkie PrzyjemnościZa oknem wiosna i powoli coraz bardziej przyzwyczajamy się do panującego ciepła. Wręcz, gdy robi się chłodniej narzekamy na to jak zimny jest kwiecień. A pamiętacie
Słodkie PrzyjemnościRobi się ciepło, bardzo ciepło! Choć do lata jeszcze kilka tygodni, za oknem już upał, dlatego w kuchni musi być lekko i orzeźwiająco. Po prostu nie
Słodkie PrzyjemnościW tak duże, dla niektórych nawet za duże upały, naszym obowiązkiem jest pić jak najwięcej płynów, najlepiej, aby była o woda, gdyż jest najłatwiej przyswajalna dla
Słodkie PrzyjemnościNa dworze tropiki, więc w kuchni stety/niestety musi być podobnie. Szkoda tylko, że takie temperatury i aura nie zostaną z nami już do końca wakacji - jestem
Słodkie PrzyjemnościCiepło? Upały nie odpuszczają? I dobrze! W końcu mamy lato :) Jednak czasem zbyt dużo ciepła też nam przeszkadza, dlatego warto zaopatrzyć się w coś co pomoże
Słodkie PrzyjemnościTea time! Mój ulubiony, aromatyczny napój w okresie jesienno-zimowym to zdecydowanie ta herbata. Co śmieszniejsze każda mniejsza restauracyjka serwuję ją w ten sam sposób licząc
Słodkie PrzyjemnościNowy rok to czas postanowień wśród których najczęściej króluje zmiana odżywiania i trybu życia na bardziej aktywny. Posylwestrowe zmęczenie dopadło też mojego Męża, któremu oczy zaświeciły
Pasja SmakuZ Nowym Rokiem nowe postanowienia. Nie pomylę się w stwierdzeniu, że większości z nas, noworocznym postanowieniem jest zgubienie kilku kilogramów i uzyskania fit figury. Biegnę z
Made By Mom And SonNa studiach skomponowałam swój ulubiony drink, przygotowywany w akademiku. Dzisiaj z okazji zbliżającego się Sylwestra postanowiłam go odtworzyć... Nazwałam go "Drinkiem studentki polonistyki", bo kojarzy mi
Czerwień i błękitPo raz pierwszy biorę udział w akcji „Wyzwanie blogerek i blogerów”. Jest to świetna zabawa zorganizowana przez Martę i Paulinę, w której bierze udział wiele blogów
mojewypiekiinietylkoGrzybek tybetański (kefirowy) i napój z niego przyrządzany, był stosowany od wielu setek lat przez mnichów z Tybetu zarówno w medycynie, jak i w kosmetyce. Był
mojewypiekiinietylkoHej!, dziś zapukamy do nieba bram!. Śmietankowy mus z mega aromatycznej persymony i chińskiej śliwki podamy z talarkami banana i orzechem brazylijskim. Mus podamy w
Kuchnia PROzdrowotnaJesień w pełni! Czas na dynię! Ale żeby nie było nudno będzie to odmiana hokkaido - cudownie pomarańczowa za sprawą ogromnych ilości beta karotenu. Hokkaido
Kuchnia PROzdrowotna