Hej! Znacie rustykalną szarlotkę. Jeśli nie to gorąco polecam. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieLubię surówki z kapusty, bo są chrupiące. Dodatkowo, jeśli użyjemy kapusty czerwonej, to mamy piękne kolory na talerzu, a to też pozytywnie wpływa na odbiór smaku
Kasia SarnaCiasto z czerstwego chleba to dla mnie hit! Kiedy o nim usłyszałam, zupełnie nie wiedziałam czego się właściwie po nim spodziewać
Kolorowy PrzepisownikHej! Teraz będzie dalszy ciąg o kiszonkach. W okresie jesienno - zimowym są niezastąpionym źródłem probiotyków. Dzisiaj polecam kimichi (kimiczi). Kimichi jest uznane za najbardziej zdrową potrawą
Tylko pysznieNiektóre poranki, nawet te czwartkowe gdy trzeba wyjść do pracy już o ósmej, wypełnione są u mnie kawą z mlekiem,spokojem i zapachem drożdżowych domowych bułeczek
U FiolkiIdealna bomba witaminowa na początek dnia. Doda nam energii i znakomicie odżywi nasze ciało w składniki odżywcze. Dodałam tutaj melon Galia ale możecie użyć miodowego czy
Moje Małe CzarowanieKiedy zapytałam na Instagramie czy warto wstawić kolejny przepis na szarlotkę, dostałam oczywiście twierdzące odpowiedzi. Jedna z nich spodobała mi się bardzo i sama mogę się
Polska ZupaHej! Moje mango miało być wykorzystane do ciasta, ale ciasto może poczekać. Zrobiłam pyszne smoothie. Czego ja tam nie wrzuciłam?! Istny kociołek Panoramiksa 😉 . Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieHej! Następny deser czyli ciąg dalszy słodkości. Zrobiłam jabłuszka pod bezową pianką. Posypane płatkami migdałowymi, pachnące cynamonem i wanilią są wprost rewelacyjnie smaczne. I jeszcze jedno
Tylko pysznieHej! Teraz czas na surówkę, bo ostatnio zaniedbałam się we wpisach warzywnych. No więc naprawiam się i zamieszczam wpis na pyszną surówkę z cukinii. Bardzo smaczna
Tylko pysznieWspaniałe w smaku i w swej prostocie ciasto. Szybkie i całkiem proste do przygotowania – wszystkie składniki mieszamy ze sobą i to bez pomocy miksera. Ciasto
Smaki Na TalerzuCinnamon rolls, to jeden z najpopularniejszych wypieków w Stanach Zjednoczonych. Jest to nic innego jak słodkie drożdżówki z nadzieniem cynamonowym, polane lukrem. Lecz dzisiaj nie będzie
Kuchnia ŁukaszaJabłka są niewątpliwie jednym ze smaków jesieni <3 Uwielbiam je w każdej postaci. Do ciast najlepsze są antonówki lub szara reneta. W połączeniu z kruszonką
Ana Mari's worldJabłka-przesycone jesiennym słońcem są teraz soczyste i pięknie pachną, aż żal z nich nie korzystać , małe francuskie mini szarlotki to żelazna pozycja wśród
Wanilia i KardamonDzisiaj byłam na straganie i dopadła mnie jesienna aura! Było tyle pięknych sezonowych warzyw i owoców, którym nie mogłam się oprzeć… Teraz mam zrobione zapasy
kuchniabellissima.wordpress.com