imbir - 9508 przepisów (strona:529/634)

Kuchnia koreańska: wieprzowina z warzywami 183

W niedzielę odbyły się warsztaty kuchni koreańskiej organizowane przez nas. Kilka dań, sympatyczna atmosfera i Mistrz Czesio – prawdziwy koreański Koreańczyk. Kuchnia koreańska okazała się dosyć

slodkokwasnapl
Na bogato. Lau, czyli wietnamski kociołek 202

Bardzo lubimy wietnamski kociołek. Każdy sobie kucharzem, kelnerem i konsumentem. Jesz to co chcesz i co lubisz, chyba, że sąsiad też lubi to samo co ty

slodkokwasnapl
ZAPIEKANE NALEŚNIKI Z FETĄ, KURCZAKIEM I SOSEM SZPINAKOWYM 351

Dalej jestem u mamy :) Bardzo mi tu dobrze i robi mi się przykro na myśl o powrocie do pustego domu oddalonego o 2000 km. Mam szczęście

Przepisy Aleksandry
BAKALIOWE NADZIENIE DO BABECZEK -MINCEMEAT 146

For recipe in English, please scroll down. „Mince” po angielsku znaczy – zmielone mięso. Czy więc jednym ze składników tego nadzienia jest mięso? W obecnych czasach już

Przepisy Aleksandry
KORZENNY TORT JABŁKOWO-ORZECHOWY 195

Nie mogłam się zdecydować, którą dekorację mojego ciasta Wam pokazać, więc są dwie :). Po prawej wersja bardziej elegancka, a z drugiego pomysłu ucieszą się dzieci. Białe

Przepisy Aleksandry
Sok imbirowy 152

Cześć :) Dzisiaj zapraszam Was do zrobienia soku, idealnego do picia razem z herbatą w chłodne jesienne i zimowe wieczory, czy też podawania na zimno, rozcieńczonego wodą

Pora coś zjeść
Pomarańczowy miks 121

Cześć! Weekend majowy szybko minął, ale przynajmniej dzięki niemu trochę się odprężyłam, wypoczęłam i pozwiedzałam Gdańsk, posiedziałam nad morzem, które kocham! Niestety trzeba wrócić do szarej

Pora coś zjeść
Orientalny ketchup z mango 116

Dzień dobry! Obiecałam Was kilka inspirujących przepisów na ketchup, więc po śliwkowym , musiał pojawić się właśnie ten, nieco orientalny, z mango, trawą cytrynową czy liśćmi limonki

Pora coś zjeść
Zupa krem z pieczonych warzyw (dyniowa) 162

Witajcie! Jesień już do nas zagląda, a jeśli jesień, to rozgrzewające, jednogarnkowe dania, którymi się dobrze najemy i będzie nam od nich cieplutko :-). Każdy ma swoją

Pora coś zjeść