Bruschetta to kanapka na ciepło rodem z Włoch. Jest tak pyszna że nie można jej się oprzeć. Tutaj dodatek anchois to był strzał w dziesiątkę. Kanapki
Moje Małe CzarowanieC zekolada i suszone śliwki to połączenie doskonałe. Dlatego postanowiłem je wykorzystać do tej prostej wegańskiej tarty bez pieczenia. Delikatny spód z amarantusa, masa z suszonych
Food SquarePyszne, malinowe i lekkie smoohie bowl. Idealne na rozpoczęcia dnia, na lekką przekąskę lub deser. Kolejna propozycja, dla fanów malinek! Składniki: garść malin 2 łyżki
Mango PapajaIdealny pomysł dla tych, którzy lubią pić sam bulion i zostaje im mięso z gotowanego rosołu Robię kilka wariantów takiej pasty bo to co można do
Ola la LCHFMoim noworocznym postanowieniem była zmiana nawyków żywieniowych. Jednym z nich jest późne jedzenie mało wartościowego śniadania – najczęściej to słodka buła i ogromna kawa z mlekiem o
Karo in the KitchenSmoothie Bowl zna niemal każdy. Miseczka zdrowia wypełniona pysznym i gęstym smoothie oraz dodatkami. Suszone owoce, pestki a może inne superfoods? To wszystko może znaleźć się
Mango PapajaŻe danie smakowite nie będę nikogo przekonywała, ono jest przepyszne, przecudne i można je zajadać bez końca. Jeśli napiszę że ta potrawa to lekarstwo to uwierzycie
Moje Małe CzarowaniePachnące oregano i kremowe awokado to idealne połączenie. Wystarczy wszystko dokładnie zmiksować a potem zajadać bez wyrzutów sumienia. Awokado ma dużo tłuszczu w sobie ale jet
Moje Małe CzarowaniePierogi z soczewicą, wędzonym twarogiem i suszonymi pomidorami to mój absolutny hit! No mega smak i sama sobie dziękowałam, że z
Kolorowy PrzepisownikNo więc tak: wiem, wiem, nie zaczyna się zdania od: no więc, ale tak mi tu pasuje, to jest zarąbiasty chleb dla wszystkich: dla bezglutenowców, wegan
Moje Małe CzarowaniePomysł na roladki pochodzi z gazety Be Active, ja trochę go pozmieniałam według własnych potrzeb. Pyszne śniadanie dziś miałam, roladki nie dość że są cudnej urody
Moje Małe CzarowaniePrzepis autorski (mój). Uwielbiam pieczonego kurczaka i mogłabym jeść go nawet... codziennie! Chyba nigdy mi się nie znudzi, ponieważ za każdym razem może smakować inaczej
Di gotujePrzepis pochodzi z książki Yotama Ottolenghi "Jerozolima". Placuszki pochodzą z Turcji i zajadane są nie tylko przez tureckich Żydów ale przez każdego chętnego. Autor
Moje Małe CzarowanieBardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu danie, które równie dobrze sprawdzi się na przyjęciach i domówkach jak i jako obiad czy kolacja. Połączenie wyrazistego kurczaka, aromatycznego
Pyry na GazWiem, że wygląda jak ciacho, ale to danie obiadowe Kto mnie już zna ten wie, że lubię szybkie i proste posiłki więc dzisiaj coś dla wielbicieli
Ola la LCHF