Zapraszam Was dzisiaj na pyszne racuszki. Chrupiące z zewnątrz, mięciutkie i puszyste w środku. Skrywają całą masę jagód i cytrynowy smak. Pyszne. Idealne na późne
Plate of JoyTo chleb najprostszy z najprostszych. Musimy tylko łyżką wymieszać ciasto, zostawić na dwie godziny do wyrastania i upiec. Tak przygotowany chlebek jest pyszny, ma bardzo chrupiącą
Plate of JoyPrzed tłustym czwartkiem robiłam profiterolki i szczerze powiedziawszy nie chciałam już nic innego robić, ale wtedy Asia z Kwestii Smaku zaserwowała pomysł
Plate of JoyPieczone szparagi ,ale z czym? Może w cieście na pizzę .Pomysł wart powtórzenia. To najlepsza ,wiosenna pizza którą koniecznie musisz zrobić .Polecam!. Składniki : 250 g mąki
Ladylaura.Składniki: drożdże świeże 25 gram, mleko ciepłe 200 ml, olej rzepakowy 1/2 szklanki, cukier 1/2 szklanki, aromat waniliowy 4 krople, jajka 3 sztuki, mąka tortowa 300
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 50 g Kasi 20g drożdży 2 szklanki mąki 0,5 szklanki mleka 2 jajka 1 łyżka spirytusu marmolada olej,frytura,smalec(do smażenia) Sposób przygotowania
Wielki apetytSkładniki: 3 szklanki mąki 7g drożdży instant 3/4 szklanki mleka 1 jajko 100g masła 1/4 szklanki cukru szczypta soli Sposób przygotowania: Wymieszać ze sobą wszystkie suche
Wielki apetytSkładniki: 500 g mąki 5 dkg drożdży 100 g masła 250 ml ciepłego mleka 100 g cukru szczypta soli 2 łyżki miodu 100 g czekolady mlecznej
Wielki apetytDużo ziarenek, dużo zdrowej mąki, chleb pyszny i aromatyczny z chrupiącą skórką a do tego mięciutki miąższ. Czego chcieć więcej na śniadanie czy na kanapkę do
Moje Małe CzarowanieDziś zachęcamy do przygotowania domowych bułek z dodatkiem ziół i chrzanu . Ja przygotowałam bułeczki z koperkiem i zieloną cebulką, ale można puścić wodze fantazji i wykorzystać
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSkładniki: drożdże świeże 25 gram, mleko ciepłe 1 szklanka, olej rzepakowy 1/2 szklanki, aromat cytrynowy 4 krople, cukier 1/2 szklanki, sól - szczypta, jajka 2 sztuki, mąka
W Mojej Kuchni LubięTen przepis jest mocno w tyle od pozostałych, jakoś tak zapomniałam o nim, ale na pewno można go wykorzystać na co dzień. Także polecam tę
Ciasteczkowy PotwórUwielbiam zapach suszonych pomidorów. Podgrzane roztaczają aromat lata w całej kuchni, stąd postanowiłam upiec chleb z ich dodatkiem. Chleb jest prosty w wykonaniu i bardzo pyszny
Moje Małe CzarowanieDawno nie piekłam chleba. Przeważnie bułki na różne sposoby, a chleb jakoś rzadko. W poszukiwaniu czegoś nowego trafiłam do Doroty z Moje Wypieki, a tam na
Codzienna kuchnia niecodziennaJakiś czas temu dostałam mąkę i olej kokosowy...a na blogu Grażynki znalazłam przepis na bułeczki kokosowe..i musiałam je zrobić...uwielbiam kokos...i oprócz mleka
Moje domowe kucharzenie