W sam raz na karnawałowe imprezy. Dziękuje Małgosia " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em
Kuchnia PokoleńPrzepyszny deser, idealny na Walentynkowy wieczór. Galaretki cytrynowe rozmieszać w 300 ml wrzącej wody. Dokładnie rozmieszać i odstawić do ostudzenia. Galaretkę agrestową rozmieszać w 400 ml
Kuchnia PokoleńNie mogłam się doczekać- Nasza Pierwsza Dynia z ogródka. Dosyć późno posadzona (walczyłam ze ślimakami), rosła na naszych oczach. Codziennie zaglądaliśmy, doglądaliśmy, czekaliśmy. W końcu padła
OliveandThymePyszne, wilgotne, mięciutkie ciasteczka. Do przełożenia czym tylko chcecie ( u nas wersja z czekoladowymi powidłami ). Dzieciaczki pokochały je od pierwszego kęsa. I jeszcze
OliveandThymeSkładniki 100 g masła 150 g drobnego cukru trzcinowego 150 g mąki 50 ml mleka 1 jajo 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao
OliveandThymeSkładniki 3 bardzo dojrzałe banany (im czarniejsze, tym lepsze) 2 średnie jaja 125 g masła 150 g drobnego cukru trzcinowego 160 g mąki 50 g
OliveandThymeCzekoladowo u nas ostatnio, a weny jakby mniej. Jesień sprawia, że potrzebujemy (jeszcze więcej) energii. Pieczemy więc, gotujemy i … gramy w planszówki. Znacie może
OliveandThymeSkładniki 200 g mielonych migdałów (mąki migdałowej) 200 g cukru pudru 2 białka 1 łyżka likieru amaretto 1 łyżka miodu cukier puder do obtoczenia Przygotowanie Migdały
OliveandThymeNareszcie. Mamy grudzień, wszędzie już niemal widać zbliżające się Święta. To jedne z niewielu chwil, kiedy chodzenie na zakupy nie sprawia mi tyle nieprzyjemności, co
OliveandThymeTak. Te babeczki są naprawdę smaczne. Bez fałszywej skromności mogę napisać, że to jedne z lepszych, jakie pieczemy (choć oczywiście to kwestia sporna). Maślane, wilgotne
OliveandThymeSkładniki filety z halibuta bułka tarta parmezan (w stosunku do bułki tartej 1:1) jajo mąka pszenna sól, pieprz masło klarowane Przygotowanie Nie podaję dokładnych ilości
OliveandThymeSk ładniki 1 jajo 1 białko do posmarowania 1/4 kostki masła 25 g świeżych drożdży 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mleka 1
OliveandThymePyszne pierniczki. Niby niemieckie, a jak nasze toruńskie :) Lebkuchen są miękkie i aromatyczne. Owszem, po upieczeniu twardnieją, ale po lukrowaniu ponownie rozpływają się w ustach
OliveandThymeSkładniki 1 płat ciasta francuskiego ok 500 g świeżego łososia bez skóry i ości 2 cebule 100 ml dobrego, białego wina 50 ml śmietanki 30
OliveandThymeSkładniki 1 1/2 szkl mąki gryczanej 1 1/4 szkl wody 1 szkl mleka 2 jaja 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki roztopionego masła ewentualnie masło klarowane lub
OliveandThyme