400g. otrąb owsianych 100g. daktyli 125g. margaryny 120g. miodu 200g. mąki kukurydzianej 80g. orzechów nerkowca 6 białek 1/2 łyżeczki proszku do
Lubię to gotuję300g. mąki pszennej 50g. otrąb owsianych 100g. cukru trzcinowego 1 płaska łyżeczka sody 3 płaskie łyżeczki cynamonu 50g. płatków migdałów 50g. orzechów nerkowca 50g. żurawiny suszonej
Lubię to gotujęSkładniki na 5 porcji: - 5 niewielkich jabłek (szara reneta) - 5 łyżeczek rodzynek - 5 łyżeczek płatków migdałów - jogurt naturalny gęsty ( np. typu greckiego) - cynamon - cukier trzcinowy
Lubię to gotujękiełki fasoli mung marchew ogórek brokuł papryka czerwona Wszystkie składniki przygotowujemy w dowolnych proporcjach... wg. uznania. Warzywa pokroić w plasterki/paski, z ogórka wydrążyć gniazda nasienne
Lubię to gotuję250g. świeżego szpinaku 2 pęczki natki pietruszki 80g. orzeszków nerkowca 50g. pestek dyni 1 główka czosnku (ok. 55g) 400g oliwy z oliwek (używam greckiej oliwy) sok
Lubię to gotuję4 piersi z kurczaka marynata: 1 mała puszka mleka kokosowego (165 ml.) 20g. orzechów nerkowca 2g. świeżego imbiru odrobina płatków czili szczypta soli Orzeszki nerkowca zmiksować
Lubię to gotujęJakiś czas temu trafiłam na bloga, bloga wegańskiego. Okazał się świetną kopalnią inspiracji, jak również bardzo interesujących przepisów. Lody ze zdjęcia poniżej są właśnie z tego
Lubię to gotujęW poszukiwaniu nowych smaków postanowiłam ostatnio pokombinować z jarmużem.. Jako sałatka na ciepło nie przypadł mi jednak do gustu... Z tego co mi zostało postanowiłam
Lubię to gotuję2 piersi z kurczaka 1 niewielka cukinia ok. 200g. boczniaków 100g. kaszy owsianej - pęczak sałata lodowa sos musztardowy: 3 łyżeczki musztardy francuskiej 3 łyżeczki musztardy miodowej
Lubię to gotujęZwykła sałatka owocowa podana w niestandardowy sposób. Zamiast salaterki czy pucharka wystarczy użyć owocu, a efekt jest rewelacyjny. I gwarantuję że lepiej smakuje niż podana w
Lubię to gotujęUwielbiam szybkie i sycące dania. Postanowiłam przygotować leczo z dużą ilością warzyw. Różnorodność produktów sprawia, że posiłek jest bardzo kolorowy i zachęca do szybkiego skonsumowania
Truskawkowa FiestaOrzeźwiający, słodki sok z malin, arbuza i kliku innych zdrowych dodatków :) ok. 450 ml szklanka arbuza pół szklanki malin zielone jabłko 2 morele łodyga selera naciowego
Mienta blogUwielbiam ciasteczka. Zresztą przyznajmy szczerze, większość ludzi za nimi wprost przepada Dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na zdrowszą wersję tych małych słodkości. Moje małe
Słodkie okruszkiNigdy nie byłam ekspertem od smażenia pączków, dlatego w tym roku postanowiłam je upiec. Dobrze zrobiłam! Są lekkie, pyszne i można się zajadać bez większych wyrzutów
WiszniówkaUwielbiam hummus i zaraz po guacamole jest to moja ulubiona pasta i przekąska. Nigdy jednak nie wpadłabym na to aby przyrządzić go z cukinii. Przepis pochodzi
Mienta blog