Nie lubię wyrzucać jedzenia, a jak każdemu zdarza mi się kupić czegoś za dużo. Najbardziej problematyczne są warzywa i owoce, które po pewnym czasie nie wyglądają
Smakowity Blog KulinarnyLetnia poezja smakowa. Najlepiej smakuje dobrze schłodzona- śmietana z gorzką czekoladą cudownie łagodzi orzeźwiającą warstwę wiśniową z amaretto a pianka bezowa wprost rozpływa się w
Wanilia i KardamonPlacuszki idealne na śniadanie czyli placuszki dyniowe. Dodatek ricotty sprawia że placki są bardzo delikatne, rozpływają się w ustach. Polecam zatem do wypróbowania. Dyniowe placuszki z
Moje Małe CzarowanieKto nie lubi owoców? Chyba nie ma takiej osoby! Jest lato, więc jest ich coraz więcej. Świetnym pomysłem jest wykorzystanie ich w słodkich wypiekach. Polecam upiec
Truskawkowa FiestaSkładniki na 1 porcję: 1 szklanka mleczka kokosowego 3 łyżki nasion chia garść malin wiórki kokosowe syrop z agawy (do smaku) Do szklanki wlać mleczko
Moja Galeria SmakuRabarbar, jedni lubią inni nienawidzą. Ja należę jak pewnie wiecie do grupy rabarbarbalove, a jak z Wami? lubicie? To ciasto jest cudne w smaku, lekko słodkie
Moje Małe CzarowanieTarta z czereśniami. Przepis krok po kroku Nasi sąsiedzi przywieźli nam ogromną siatkę czereśni. Bardzo się ucieszyliśmy ale co zrobić z
kuron.com.plWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 4 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki: 1/2 kg czereśni, 1/2 litra wody, cukier (opcjonalnie) - u mnie
JejKuchniaKorzystajmy z darów natury i miksujmy pożywne koktajle z owocami leśnymi ! Na zdrowie! Koktajl malinowo - brzoskwiniowy Koktajl jagodowo - porzeczkowy Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z musli
Moja smaczna kuchniaJest taki dzień w roku, kiedy nie zależnie od ilości wiosen świętować należy hucznie i smacznie przede wszystkim. Z tej okazji prezentuję Wam mój tort w
Życie zaczyna się w kuchniJa wiem - wygląda jakby miało 1000 kcal w jednym ciastku, ale jest ich zdecydowanie mniej i są to zdrowe kalorie! Do ciastek użyłam erytrolu, mąki orkiszowej
CzarnawisienkaPolecam Wam dzisiaj pyszne i delikatne ciasto - sernik na zimno przygotowany z domowego twarogu* przypominającego włoską ricottę. Całość na lekkim, olejowym spodzie, z przecieraną galaretką
babka w formieJeśli, tak jak ja, lubicie ciasta z owocami, to zapraszam Was dzisiaj na kruche ciasto z rabarbarem i budyniem. Ciasto jest łatwe do zrobienia, przygotowanie
babka w formieSkładniki na galaretkę kawową: • 1 szklanka mocnej czarnej kawy • 2 łyżeczki żelatyny w proszku • 1 łyżka gorącej wody • 2-3 łyżki cukru pudru • 1 łyżka likieru
KUCHNIA POLSKALato to porzeczki. Nie są to moje ulubione owoce, wiążą się z nimi niekoniecznie przyjemne wspomnienia. Jakie? Już opowiadam. Odkąd przeprowadziłam się z rodzicami do swojego
365 dni dookoła kuchni