deser - 61894 przepisów (strona:874/4127)

Makaron ze szpinakiem 136

3-4 40 min Łatwe Tanie Prosty przepis na makaron ze szpinakiem. Niebo w gębie! Składniki opakowanie mrożonego szpinaku (około 0,5kg) 0,5 kg makaronu

PysiaGotuje.pl
Pasta jajeczna 120

3-4 30 min Łatwe Tanie Szybki przepis na pastę jajeczną. Domowy sposób na pyszną pastę do kanapek. Składniki 6 jaj 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka

PysiaGotuje.pl
Pomidorowa z czosnkiem i cebulką 248

4-5 30 min Łatwe Tanie Rozgrzewająca zupa pomidorowa. Szybka w przygotowaniu i do tego pyszna! Składniki 1l bulionu warzywno – drobiowego 3-4 łyżki koncentratu

PysiaGotuje.pl
„Szare kluchy” z podsmażaną kapustą i skwarkami 190

5-6 60 min+ Średnie Przystępne Przepis na szare kluchy z podsmażoną kapustą kiszoną i skwarkami. Coś pysznego! Składniki 1 kg ziemniaków 2 cebulki 3 szklanki

PysiaGotuje.pl
Jak prawidłowo smażyć ryby? 126

Ryby są źródłem kwasów Omega-3 dla naszego organizmu. Sposobów na przyrządzenie ryb jest mnóstwo, jednak najczęściej decydujemy się je po prostu usmażyć. Jak się jednak

PysiaGotuje.pl
Jak przyprawiać ryby? 133

Często zastanawiamy się, jak doprawić rybę. Szeroką gamę smaków z pewnością oferują nam różnego rodzaju zioła. Są one praktycznie niezbędne do przygotowania wyśmienitej ryby z grilla

PysiaGotuje.pl
Krewetki – jak to ugryźć? 159

Krewetki są wyśmienitą opcją dla każdego miłośnika owoców morza, jak i zwolenników tradycyjnej kuchni. Najlepiej czują się w towarzystwie soku z cytryny, czosnku i aromatycznych ziół

PysiaGotuje.pl
Nuggetsy z kurczaka – jak je zrobić? 178

Nuggetsy są wspaniałą przekąską, którą możemy przygotować na spotkanie z przyjaciółmi lub po prostu dla dzieciaków. W poniższym poradniku znajdziesz niezbędne informacje na temat przygotowania idealnie

PysiaGotuje.pl
Panierka Panko – co to jest i jak ją przygotować? 294

Panko jest to panierka pochodząca z Japonii. Charakteryzuje się tym, że kawałki pieczywa użyte do jej wyrobu są znacznie większe niż te używane u nas. Dzięki

PysiaGotuje.pl
Marynaty do mięs – co do czego? 158

Mięso jest podstawą prawie każdej diety. Jednak samo w sobie nie smakuje najlepiej – cała magia tkwi w jego przygotowaniu i przyprawieniu. Najlepszym sposobem na przyprawienie

PysiaGotuje.pl
Kostka cappuccino (ciasto bez pieczenia) 423

schłodzić ciasto w lodówce :) Składniki: 2 opakowania herbatników Petit Beurre Cukry Nyskie, 800 ml śmietanki 30%, 1 łyżka cukru pudru, 8 łyżeczek cappuccino waniliowego, 1,5 opakowania żelatyny do deserów. Przygotowanie:  Blaszkę wykładamy herbatnikami. Ubijamy 400 ml schłodzonej kremówki z cukrem pudrem na sztywną pianę. Pod koniec dodajemy 3/4 opakowania żelatyny do deserów wymieszanej z wodą zimną i gorącą

Aga w kuchni
Zioła – suszenie i przechowywanie 153

Świeże zioła kupimy prawie w każdym warzywniaku czy supermarkecie. Coraz więcej przepisów wskazuje na zastosowanie ziół, gdyż są one nie tylko bardzo aromatyczne, ale także wspomagają

PysiaGotuje.pl
Jak przechowywać jedzenie – kilka podstawowych trików 151

Większość z nas w celu zaoszczędzenia nie tylko pieniędzy, ale i czasu, kupuje produkty na zapas. Jednak niektóre produkty szybko się psują… co zrobić by

PysiaGotuje.pl
Pesto ziołowe – zrób to sam! 174

Pesto jest to zielony lub czerwony sos, który coraz częściej pojawia się w polskiej kuchni. Tradycyjne pesto robione jest na bazie bazylii i ma kolor zielony

PysiaGotuje.pl
Ryż na sypko – jak go ugotować? 348

Chcesz przygotować idealny ryż? Pierwszym krokiem, jaki powinniśmy wykonać w tym kierunku jest jego dokładne przepłukanie przed ugotowaniem. Takie działanie pozwoli na wypłukanie z ryżu skrobi

PysiaGotuje.pl

Proponowane wyszukiwania