deser - 61394 przepisów (strona:702/4093)

PLACUSZKI DROŻDŻOWE A'LA PIZZA 119

Placuszki drożdżowe wykonane na wzór racuchów tylko w wersji wytrawnej... z szynką, żółtym serem i szczypiorkiem. Są pyszne i smakują jak pizza 🍕 A co najważniejsze, aby

Kuchnia MagdaLeny
Recenzja produktów ze sklepu ,,Bee” 107

kokosowego w proszku. Aksamitna konsystencja sprawiła, że od razu zakochałam się w smaku kokosa. Napój charakteryzuje się słodkim smakiem z pyszną, kokosową nutą, dzięki temu świetnie wzbogaci wszelkiego rodzaju desery. Można go dodawać do ciast i deserów. Doskonale będzie smakować w kawie czy kakao, ale również płatkach i musli. Na blogu niebawem ukaże się przepis  z wykorzystaniem tego produktu

Podróż w kulinaria
Kanapki z ziołowym omletem i fetą 103

Kanapki z ziołowym omletem i fetą to moja propozycja na pyszne i syte śniadanie, które przygotujecie w mniej niż 15 minut. Artykuł Kanapki z ziołowym omletem

Pogotujmy.pl
Pomarańczowa lemoniada z miętą 89

To już chyba ostatnie takie ciepłe dni tego lata. Teraz kiedy my dopiero w planach mamy wyjazd, zapowiadają deszcz :D Nic tylko skakać z radości... No

Kuchnia w czekoladzie
Tagliatelle z sosem cukiniowym i szparagami 129

Sezon na cukinię trwa w najlepsze i choć ten na szparagi ma się ku końcowi, to na szczęście w większych marketach idzie je jeszcze bez problemu

Kuchnia w czekoladzie
Czekośliwka 86

Końcówka lata to nie tylko koniec wakacji, ale również rozpoczęcie sezonu śliwkowego. To właśnie z końcem sierpnia rozpoczyna się prawdziwe śliwkowe szaleństwo! Choć nieubłaganie zbliżamy się

PysiaGotuje.pl
Leczo z fasolką szparagową + film 104

Leczo z fasolką szparagową to smaczne, sycące i proste w przygotowaniu danie jednogarnkowe idealne dla całej rodziny. Cukinia z cebulą, papryką i kiełbasą oraz fasolką szparagową

Smakowite Dania
SAŁATKA Z KOMOSY RYŻOWEJ Z ŁOSOSIEM I BROKUŁAMI 118

Sałatka z komosy ryżowej z dodatkiem pieczonego łososia oraz brokuła i jego kiełek, podana z sosem musztardowo-miodowym na bazie jogurtu greckiego. Pyszna i pożywna sałatka

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto drożdżowe bez wyrabiania 67

Ciasto drożdżowe bez wyrabiania w ostatnim czasie stało się moim ulubionym ciastem – jest bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu, a do tego wyjątkowo pyszne i

PysiaGotuje.pl
Placuszki serowe z borówkami 78

Placuszki serowe z borówkami to świetny pomysł na śniadanie lub słodki obiad. Jak kto woli Posypałam je cukrem pudrem, ale równie dobrze będą smakować polane roztopioną

Oryginalny smak
Winnice Małopolski – wizyta studyjna blogerów cz.1 90

najlepszych warzyw. Do tego Cabernet Cortis i uczta dla podniebienia gotowa, uwierzcie mi ! O składnikach użytych do kolacji opowiedziała nam jeszcze Alicja Kowalik prezeska Targu Pietruszkowego w Krakowie. Deser A na deser morele marynowane przez noc w syropie cukrowym z dodatkiem werbany, wraz z twarogiem i jeżyny. Tak prosto, a tak znakomicie. Na koniec sos wszyscy wyjadali do końca, żeby

Kuchnia na wzgórzu
SAŁATKA Z POMIDORAMI I SZPINAKIEM 116

Prosta sałatka z pomidorów i szpinaku z dodatkiem sera sałatkowego typu feta oraz czerwonej cebuli, podana z sosem czosnkowym na bazie kefiru i jogurtu naturalnego. Gotowa

Kuchnia MagdaLeny
DOMOWY BUDYŃ CZEKOLADOWY 64

wypróbowałam kilka domowych przepisów na budynie, nie kupuję tych gotowych. Uważam to za duży plus, gdy coś można zrobić samemu, przygotować i podać swojemu dziecku, w tym przypadku na deser. Domowy budyń czekoladowy smakuje obłędnie, jest prosty w przygotowaniu, cieszy dorosłych i małych. Polecam przepis, znika szybko! Podany z owocami lub bakaliami, wg upodobań. SKŁADNIKI: 2 szklanki mleka 2 płaskie

Zasmakuj Kuchni
Recenzja wyciskarki wolnoobrotowej Midea MJ-JS2007AW1 157

Lato to świetna okazja do zdrowszego odżywiania, a za sprawą świeżych warzyw i owoców, do częstszego korzystania z małego agd, jakim niewątpliwie jest wyciskarka wolnoobrotowa. Owoce

Kuchnia w czekoladzie
Kwiaty jadalne na talerzu 144

niezwykłym. Także dzisiaj kwiaty są wykorzystywane w kuchni, choć nie zawsze zdajemy sobie z tego sprawę. W takich regionach jak Bliski Wschód, Europa Wschodnia i Indie do słodzenia napojów, deserów a nawet mięs stosuje się niekiedy wodę różaną. Francuska mieszanka przyprawowa znana jako „zioła prowansalskie” ma w składzie suszone kwiaty lawendy. Afryka Północna również ma swoją popularną mieszankę ziołową zawierającą(...)miękkich serów, stanowią wdzięczny materiał do dekoracji tortów i ciast. Popularny bratek, zarówno ten łąkowy (fiołek trójbarwny), jak i te hodowane w ogrodzie, to doskonały dodatek do sałatek i deserów. Świetnie nadają się do zamrażania w kostkach lodu. Zawierają witaminę C i mikroelementy. Bratek polny, czyli fiołek trójbarwny jest cennym ziołem – reguluje przemianę materii, wzmacnia naczynia krwionośne, ma działanie moczopędne

KUCHNIA POLSKA

Proponowane wyszukiwania