Mogą być w każdym wymarzonym smaku, kolorze i kształcie. Domowe żelki nie zawierają żelatyny ani sztucznych substancji i barwników! Do tego są dietetyczne. Ja przygotowałam malinowo
Pora na pora i pomidoraNie możesz pozbyć się swojego wroga - zjedz go :D A tak na poważnie to mniszki lekarskie bardzo lubię, nie wiem dlaczego tak dużo osób upiera się
Pora na pora i pomidoraMuszę to przyznać, miłością ogromną darzę i nie potrafię odmówić sobie bezy, ciasta z kremem i z owocami, co jest moją zmorą i niestety "przekleństwem" :( Zatem
Taste Of My Dayskładniki na biszkopt jasny: 3 jaja 150 g cukru 75 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej wykonanie: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: (na 1 porcję) około 6-7 łyżek płatków owsianych 1,5 łyżki miodu 6-7 łyżek jogurtu naturalnego- ja użyłam 1,5% garstka liści świeżej
KreatywnePinySkładniki: (na 2 porcje) 200-250 g świeżych truskawek 4 duże żółtka 3 łyżki cukru 2 kropelki ekstraktu z wanilii Przygotowanie: 1. Truskawki umyć, odszypułkować, osuszyć
KreatywnePinyU mnie ostatnio czekoladowo. Dla spokoju sumienia zebrałam 10 naukowo potwierdzonych argumentów za tym, że warto jeść czekoladę . Z umiarem. Dlatego podrzucam Wam prosty i błyskawiczny
MODA NA BIOKolejny z moich czekoladowych przepisów w ramach czekoladowego tygodnia, któremu przyświeca motto, że czekolada jest dobra dla zdrowia, byle była gorzka i byle dawkować ją
MODA NA BIOJa nazywam je ciastem kryzysowym, bo zrobić je możemy w każdej chwili ze składników, które mamy pod ręką i dodać dowolne owoce, wcale nie muszą to
Szefowa kuchniZostało mi trochę składników z robionego do racuchów musu czekoladowego. Myślę sobie, zrobię kruche mini tarty wypełnione podobnym musem, dodam sobie truskawek i będzie pysznie. Byłoby
BaRepasNa wstępie chciałabym wyjaśnić swoją długą nieobecność na blogu. Otóż pod koniec stycznia pojawił się z moim życiu malutki czlowieczek, który przez ostatnie 3 miesiace całkowicie
W mojej holenderskiej kuchniCiasto jest mocno wilgotne i zbite. Strukturą (jak to napisał ktoś w komentarzu) przypomina brownie. Smakuje według mnie świetnie. Stewię w przepisie możemy zastąpić 6 łyżeczkami
CzarnawisienkaBabeczki z waniliowym kremem budyniowym to słodkie wspomnienie mojego dzieciństwa. Piekła je moja babcia, dziś ja postanowiłam się z nimi zmierzyć, dzięki Magdzie i
Kulinarne przygody GatityDzisiaj coś tylko dla dorosłych :) Pyszny sorbet truskawkowy z dodatkiem szampana i soku z limonki. Przepis bardzo prosty, a smak fantastyczny :) Zapraszam do przygotowań! Składniki na
My Culinary ArtPiekąc sernik zawsze staram się coś zmienić. Choćby po to, żeby wypróbować rożne smaki. Dzisiaj sernik z brzoskwiniami i w polewie czekoladowo-orzechowej. Doskonałe wykończenie sernika
W kuchennym oknie Ewy