Dzisiaj kolejna słodka propozycja z przepisu, który znajdziecie w książce Cukiernia Lidla” To delikatny mus malinowo-czekoladowy Składniki na mus malinowy: - 100 g malin - 15
Kuchenne WariacjePodczas ostatnich zmagań mentorskich z Marcelem robiliśmy suflet czekoladowy, który możecie również sami spróbować zrobić Składniki: - 4 jajka - 200 g czekolady - 200 g cukru brązowego - 200
Kuchenne WariacjeDziś mamy dla Was pyszny serniczek na zimno o lekko kwaskowym smaku limonki, idealny na ciepłe dni. Składniki na spód: - 200 g ciastek kruchych maślanych - 10
Kuchenne WariacjeSernik, czekolada, truskawki – niezwykle udane połączenie, które nie może nie smakować. Wilgotne, rozpływające się w ustach dwie warstwy sernika, ciemna czekoladowa i jasna cytrynowa lub
Made By Mom And SonPróbowaliście robić sami galaretki zamiast kupować? Smakują zupełnie inaczej, tata był zaskoczony ;) Wychodzi bardziej sorbet, a nie przeźroczysto czerwona jaką znamy. Przepis znaleziony na Kwestia Smaku
W kuchni bez szafekZgodnie z obietnicą dzisiaj kolejny koktajl owocowy. Truskawki oraz arbuz i żadnego dosładzania. Koktajl ze świeżych truskawek i arbuza jest bardzo orzeźwiający. Polecam również:
W kuchennym oknie Ewy"Synoptycy zapowiadają od poniedziałku upały, a na upały wiadomo najlepsze są lody. Nie mogą to jednak być takie bardzo słodkie i kremowe jakich mamy pełno
Wiem co jem„ Wprawdzie pogoda za moim oknem nie zachęca do jedzenia lodów, ale przepis może się przydać tym, którym aura bardziej sprzyja. Lody są pyszne, o kremowej konsystencji
Wiem co jem„ To już moja czwarta wariacja na temat tiramisu. Było malinowe, truskawkowe i piernikowe (moje ulubione). Teraz przyszła kolej na pomarańczowe. Podobnie jak w przypadku tiramisu truskawkowego
Wiem co jem"Na zapowiadane dzisiejsze upały proponuję mocno owocowe, niezbyt słodkie i orzeźwiające lody truskawkowe z nutą wanilii. Zrobiłam je na bazie truskawek z własnego ogródka, świeżutkich
Wiem co jem„Lekki jak puch i delikatny jak pianka torcik śmietankowy z pestkami granatu i nową galaretką o smaku Pink Margarita przygotowany specjalnie na konkurs z tropikalnymi galaretkami
Wiem co jem„Znacie taką reklamę „Winiary dobre pomysły dobry smak”. Muszę przyznać, że coś w tym jest. Gdy tylko stałam się posiadaczką nowej serii galaretek tropikalnych WINIARY, pomysły
Wiem co jem„Klasyczny wegański mus czekoladowy. Można go dowolnie modyfikować. W zależności od własnych upodobań można użyć gorzkiej (tak jak ja ) lub mlecznej czekolady. Można też z niej
Wiem co jem„ Pewnie znacznie prościej i szybciej byłoby ugotować taki z torebki. Ale czy smaczniej i zdrowiej? Chyba jednak nie. Wiadomo domowe zawsze jest o niebo lepsze. A
Wiem co jemBardzo lubię smak dojrzałych owoców kaki, więc kiedy tylko udało mi się spotkać je w rozsądnej cenie, pozwoliłam sobie na zakup większej ilości. Wspaniale skomponowały się
Kuchenne zapiski Edyty