Faworki cake pops (tak je sobie nazwałam, bo pierwsze skojarzenie to było ciastko na patyku 😉) to taka moja fanaberia ich wykonania - by były oryginalne i w
Kolorowy PrzepisownikTradycyjne racuchy wzbogacone o smak wanilii. W mig pozwolą odrobić straty z tygodnia dietetycznego . Taka ich natura i nie należy z tym walczyć ;) W
zadanie-gotowanieObłędne ciasteczka z kawałkami czekolady. Zdecydowanie najlepsze z najlepszych. Miękkie w środku z lekko płynnymi kawałkami czekolady a z wierzchu chrupiące, ale miękkie. Przepis ten bazuje
Wielki apetytTa kompozycja smakowa koktajlu już na blogu pojawiła się jakiś czas temu, postanowiłam ją wzbogacić dzisiaj o smak kokosu. Powstał zielony koktajl z egzotycznym akcentem, który
Moja smaczna kuchniaTen sernik chciałam upiec już na Wigilię, ale w planach przeszkodziła mi choroba. Teraz nadrabiam zaległości. Małż zjadł dwa kawałki i mówi, że pyszny. Ja
Szybko Tanio SmacznieMój syn miał niedawno imieniny. Uwielbia bezę. Zawsze znika w zastraszającym tempie. Lubię patrzeć jak smakuje:) PRZEPIS: białka z 5 jajek cukier/ksylitol 1 szklanka ocet jabłkowy
AZgotuj!Nasiona lnu zaliczane do tak modnej ostatnio kategorii superfood i nie bez powodu przez niektórych nazywane polską chia. Są źródłem błonnika, witamin grupy B, A
Obiad gotowyTort Ambasador to duma późnej komuny. Modny wtedy był nie tylko tort, ale i sama nazwa – pod słowem „ambasador” kryło się mnóstwo wypieków
Poezja smakuNic tak nie poprawia humoru jak naprawdę dekadenckie słodkości. Niech... Artykuł BEZY Z KARMELEM I CZEKOLADĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEBabki piaskowe to bardzo wdzięczne, zawsze na czasie i doskonałe w smaku ekspresowe wypieki! Ja uwielbiam je za przyjemną sypkość/kruchość połączone z wilgotnością - co
Kolorowy PrzepisownikJak wygląda zwykły chrust / faworki to każdy wie i każde pewnie jadł już kilka ( albo i naście ) razy w życiu. Dziś mam dla Was przepis na
Ostra na SłodkoKolejne ciasteczka z cyklu „bez glutenu”, tym razem z ciecierzycy. Są wyjątkowo lekkie i delikatne, o lekko cytrynowym aromacie, a odrobina czekolady wybornie dopełnia
greenscarfPiernik staropolski to od lat wypiek obowiązkowy na moim bożonarodzeniowym stole. Nie będę się tutaj rozwodzić nad jego wyższością nad każdym innym piernikiem - kto choć raz
6nieboNajlepsze ciasto jakie ostatnio jadłam to rodzaj piernika z marokańską mieszanką przypraw ras el hanout. To coś pomiędzy przyprawą do piernika a curry. Zostawia na języku
Ugotowane pozamiatane