Czekoladowe batoniki z amarantusem Uwielbiam ekspandowane zboża. Jednym z ciekawszych, pod względem wartości odżywczych, jest tzw. popping z amarantusa. Wbrew pozorom jest to bardzo popularny produkt
BlendmanSernik inny niż wszystkie dotychczasowe na blogu. Inny, bo zrobiony z twarogu półtłustego, a nie jak to zwykle bywa, z sera wiaderkowego. Zdecydowanie największą zaletą tego
NiePieprz.plSkładniki: białka 8 sztuk "L", cukier drobny 1,5 szklanki, mąka ziemniaczana 1 łyżka, ocet jabłkowy 1 łyżka, mrożone truskawki 1 opakowanie, tortenguss red 1 opakowanie
W Mojej Kuchni LubięW okresie karnawału o tych pączkach było bardzo głośno na mojej ulubionej grupie na Facebooku ;) Kulinarne czary Mary a przepis pochodzi z rąk niezawodnej Ewy D
Życie zaczyna się w kuchniOstatnio przygotowując kilka tortów z użyciem serka mascarpone, trochę mi go zostało, a jak wiadomo, otwarty serek długo w lodówce nie postoi... wykorzystałam go m.in
Nastoletnie WypiekanieZostało mi jeszcze parę kilogramów do zrzucenia po ciąży i zrzucanie ich staje się coraz trudniejsze. Regularne ćwiczenia ładnie kształtują sylwetkę jednak delikatna dieta dostosowana do
sierotka maRysia w kuchniPodstawą udanych wypieków jest biszkopt. Sama szukałam przepisu, który byłby dla mnie tym jedynym. Podstawą owego przepisu miał być fakt, że zawsze miał mi
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiCzy istnieje legalne, bezowe niebo pełne lekkich, puszystych, dietetycznych chmurek bez cukru? Kto lubi i próbował swoich sił w pieczeniu domowych bez ten wie, jak
Kuchnia EllieŚwięta za pasem dlatego warto zaplanować już sobie słodkości na ten szczególny czas. Dziś proponuję coś innego niż klasyczne mazurki, otóż natknęłam się ostatnio w jednej
karmelowyMazurek z powidłami śliwkowymi i migdałami to kruche ciasto, które można przygotować spokojnie nawet 2-3 dni przed podaniem (i co ważne – można przechowywać je
Poezja smakuZ braku czasu zrobiłam szyszki z kajmakiem w ekspresowym tempie, zajęło mi to zaledwie kilka minut. Wyszły bardzo smaczne, mojej rodzinie bardzo smakowały, polecam. Składniki: 0
Bajeczna KuchniaKrólem biszkoptu jest mój domownik, więc nie będę kłamać, że sama go upiekłam. Trzymam się od tego wypieku z daleka, bo po co mam mieszać w
Quinoa Raz!Lubię ciasta drożdżowe, ale nie mam cierpliwości do ich robienia. Dlatego odkąd odkryłam to ciasto drożdżowe, które nie wymaga rośnięcia, sięgam tylko po ten przepis:). Dziś
Szefowa kuchniKto by pomyślał, że z kaszy jaglanej można zrobić ciasto, a mianowicie tartę? Otóż można! Z dodatkiem budyniu smakuje wyśmienicie! Składniki: Spód: 1 torebka (100g) kaszy
Truskawkowa FiestaTradycyjny sernik na czekoladowym spodzie zawsze gości u mnie na świątecznym stole. Jest lekki i puszysty, a ciasto rozpływa się w ustach. Całość jest otulona czekoladową
Czekoladowa muffinka