Cześć! Dziś mam dla Was smoothie tylko troszkę inaczej podane. Podobają mi się koktajle podane w miseczkach, pięknie przyozdobione. A Wy co o nich sądzicie? Dziś
Moja pasja smakuSkładniki: 1 kg mąki tortowej 2 szkl. ciepłego mleka 2 jajka 50g świeżych drożdży 1 szkl. cukru kryształu 3/4 szkl. oleju szczypta soli 500g
Prosto i Smacznie z AnetąPlacuszki na jogurcie greckim, z dodatkiem mąki pełnoziarnistej oraz czerwonymi porzeczkami, pieczone w piekarniku to idealna propozycja na śniadanie rodzinne. Są mniej kaloryczne od tradycyjnych, smażonych
Kuchnia MagdaLenyJak już wiecie, jestem troszki poszkodowana i aktualnie dochodzę do zdrowia na L4😏 A co za tym idzie mam więcej czasu na wymyślenie i przyrządzanie pyszności
Zdrowie i pysznie na talerzuU fff... jak gorąco! Pufff... jak gorąco! Brzmi znajomo? ;) Już dziś ciężko było wytrzymać, jednak jutro nadciąga prawdziwa fala upałów. Dlatego opracowałem idealny sposób na ochłodzenie
Food SquareOwoce sezonowe to to, za co najbardziej cenię lato. Niestety w tym roku natura nas nie rozpieściła. Lecz mimo, iż tegoroczne zbiory nie były zbyt obfite
Smiling ShrimpObłędnie ciasteczkowy, nieprzyzwoicie pyszny i orzeźwiający napój. Słodka rozpusta w upalne, letnie dni. Piekielnie kuszący, ale niewątpliwie grzechu wart. Koniecznie spróbujcie. Składniki (1-2 porcje): Shake
Fitsweet.meTen sernik można potraktować jako wyśmienitą przystawkę na przyjęcie. Coś jakby warzywny pasztecik. SKŁADNIKI: 1 kg sera twarogowego (już zmielonego na sernik) 4 jajka 3 ugotowane
ClauditteMissCookingKokosowa tarta z kremem czekoladowym i owocami świetnie sprawdza si ę latem, w czasie upałów, ponieważ nie wymaga pieczenia. Tart ę przygotowałam na
La grande e la piccola cuocaKto lubi kokosa i marakuję będzie zadowolony! Oczywiście można świeżego kokosa zastąpić wiórkami kokosowymi, a marakuję dowolnym, ulubionym owocem, najlepiej sezonowym. Składniki: 500 g twarogu
Karczma HonoriettyGrill nie musi oznaczać zawsze mięsa i warzyw! GRILLOWANE BRZOSKWINIE,... Artykuł GRILLOWANE BRZOSKWINIE pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEUwielbiam ciasta, których smak przywołuje najlepsze wspomnienia. I do takich ciast zaliczam ten wypiek. Słodkawy smak pianki budyniowej i kwaśny smak czarnych porzeczek przywołuje wspaniałe wspomnienia
Świat SmakuBardzo lubię piec torty dla swoich najbliższych. Każdy z nich ma w sobie coś co przypisuję danej osobie. Ten który dzisiaj zagościł na naszym blogu jest
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSkładniki 1 jabłko 200gr mąka pszenna 1/3 szkl. cukru 1 jajko całe 50 gr masło - 1 łyżeczka ..proszek do pieczenia - cukru waniliowego (opcjonalnie) 1 łyżeczka cynamonu
w mojej kuchniSkładniki 3 jabłka 600gr mąki pszennej 1- 2 łyżki miodu 3 jajka całe 150 gr masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cynamonu szczypta soli
w mojej kuchni