Wczoraj dopadł mnie z rana jakiś "dołek", gorszy dzień, więc postanowiłam upiec ciasto na pocieszenie. Co jak co, ale słodkości zawsze pozwolą na chwilę zapomnieć o
TrufelkowoJagody są teraz łatwo dostępne, można z nimi przygotować dużo pysznych smakołyków. Dzisiaj mam dla Was przepis na smaczne pierogi, orkiszowe ciasto wypełnione po brzegi jagódkami
TrufelkowoPyszne ciasto drożdżowe kojarzy mi się z dzieciństwem, kiedy będąc u babci na wakacjach, zapach unosił się po całej kuchni. Zawsze skubałam ciepłą jeszcze kruszonkę. A
TrufelkowoDzisiaj zapraszam na muffiny - pyszne, wilgotne, cukiniowe, na bazie jogurtu, z ciemną czekoladą i smacznymi dodatkami. Kto ma cukinię i nie ma na nią pomysłu?
TrufelkowoDzisiaj propozycja szybka i bardzo smaczna! Murzynek, z mocno czekoladową polewą, idealny do popołudniowej kawy. Zapraszam! Składniki: 2 szkl mąki pszennej typ 450, np
TrufelkowoNa drugie śniadanie polecam puszysty omlet orkiszowy na słodko. Szybki, łatwy w przygotowaniu, zdrowy i przede wszystkim smaczny. Zapraszam! Składniki: 2 łyżki mąki pełnoziarnistej orkiszowej
TrufelkowoDzisiaj zapraszam wszystkich fanów kokosu. Muffiny z mąki orkiszowej z wiórkami kokosowymi. Prosto i smacznie! Składniki: 1/2 szkl mąki orkiszowej, np. TOTA 3 szkl wiórek kokosowych
Trufelkowoskładniki na 1 ciasto czekoladowe: (pieczemy dwa takie ciasta lub podwajamy porcje a po upieczeniu przekrawamy na dwa blaty) 70 g mąki orkiszowej lub pszennej 60
Domowy Smak JedzeniaKiedy już wygodnie usadowiliśmy się w karecie i cali w uśmiechach przejechaliśmy przez kościelną bramę, upiłam łyk szampana i odetchnęłam z ulgą. Udało się! Nie potknęłam
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSerwuję Wam dzisiaj kolejny przepis z serii "smaki dzieciństwa". Mylę, że każ dy z Was zna mega kakaowy smak murzynka i jego wilgotne sło dkie
ChilliJemyCiasto w niedzielę to już prawie tradycja w większości naszych domów. Jednak po całym tygodniu pracy często nic nam się nie chcę i marzymy tylko o
RelaxtimeNigdy nie byłam mistrzem piekarnika, ale czasem można poeksperymentować. Tak też powstały muffiny z mąki orkiszowej. Orkisz jest starym gatunkiem zboża, docenianym już w starożytności. Jest
Oka w rosole czyli KaFka gotujeW takie deszczowe jesienne dni nic nie smakuje lepiej niż ciepły zapiekany pudding ryżowy z gruszką i cynamonem . Idealny! Do tego jeszcze kubek gorącej czekolady i
Słodkie okruszkiRok akademicki już się zaczął, więc niestety nie będę już tak często raczyć Was moimi przepisami. Jednakże, w każdej wolnej chwili będę starała się coś publikować
Be Fit Be StrongSłodkich amerykańskich ziemniaków nie mamy nigdy dosyć Dziś proponuję je w postaci tortu batatowo-bananowego. Kilka nieskomplikowanych składników, a efekt końcowy wspaniały. Polecam Składniki (na tortownicę
Lamarida.pl