Oficjalnie, baton Mars z płatkami to jedna z lepszych rzeczy jakie kiedykolwiek jadłam. Baton Mars z płatkami Podstawą tego batonu jest nic innego jak wszystkim bardzo
mecooksCiasto delikatne w smaku, czekoladowe z dodatkiem ananasa, niezbyt słodkie, takie jak lubimy. Szybko znika ze stołu, a ja wiem że dobrze smakuje. Jest wspaniałe, szybkie
Zasmakuj Kuchnichrupkie. Po nadzianiu kremem trzymamy w lodówce – po około 4 godzinach zaczną nim już lekko nasiąkać, ale nie powinny przemakać. Ptysie bez nadzienia, zaraz po upieczeniu i wystudzeniu, bez problemu można zamrozić. Odmrażamy je w lodówce, a potem dodatkowo na 8-10 minut wkładamy do piekarnika ustawionego na 180⁰C żeby odparować z nich resztę wody pozostałą(...)ozdobną końcówką na papier do pieczenia, z zachowaniem odstępów. Pieczemy w piekarniku nagrzanym jak na ptysie – do 200⁰C przez 15-20minut, w zależności od ich grubości. Muszą się zezłocić i zrobić chrupkie. Przy ich pieczeniu zaglądnijcie do pieca dopiero po 15 minutach. To samo ptysiowe ciasto jest tez podstawą takich deserów jak karpatka, Religieuses (ptysie dwóch
Karo in the KitchenSernik to niekwestionowany król Wielkanocy i żadne święta nie mogą się bez niego obejść. Z racji tego, że serniki robię często to przy większych okazjach staram się wymyślać nowe przepisy, żeby nam się nie znudziło. Ten to szybki do zrobienia i pyszny sernik w optymistycznym wiosennym kolorze. Wielbicielom lekkich piankowych serników na pewno będzie smakował, jest puszysty(...)chmurka. Do jego zrobienia użyłam moich ulubionych małych biszkopcików. Przed Wielkanocą w sklepach pojawiają się różne ciekawe dodatki do ciast i deserów, dlatego śledzę te gazetki promocyjne, żeby być zawsze na bieżąco i móc wyczarować oryginalne wypieki. Najczęściej poluję na kolorowe galaretki i biszkopty. *foremka 24*24 cm Składniki: paczka okrągłych biszkoptów 1 kilogram sera z wiaderka
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniacałym świecie kuchni. Są tutaj przepisy na antipasti, sałatki, zupy, makarony, ryż i kluski, mięso, ryby, dodatki, chleb i wypieki oraz desery. Autor przez 2 lata odbywał kulinarną podróż po Włoszech i szukał smaków, nie tylko w restauracjach ale głównie u ich źródeł na targu, pastwisku, czy w piekarni oraz u włoskich(...)specjalne okazje. Wszystkie przyprawione pasją i miłością do dobrego jedzenia. Co ważne większość składników znajdziemy w naszych sklepach więc bez problemu możemy przyrządzić kurczaka z wyspy Salina, faszerowaną focaccię, ryżowe kuleczki z ciągnącym serem, zapiekankę z risotto, pieczony kalafior, klasyczną carbonarę , tiramisu z limoncello, czy babkę cytrynową. Wszystkie przepisy są dokładnie opisane, znajdziemy także informacje o ilości porcji, kaloryczności
Cynamonowe szczęścieOpis Sernik z brzoskwiniami: Sernik z brzoskwiniami – doskonałe połączenie smaków, które spędza sen z powiek wszystkim amatorom słodkości. 18 to doskonały pomysł na deser. Kusi apetycznym wyglądem z cukierniczych witryn, ale co najlepsze jest ciastem, które bez większych trudności każdy łasuch może przygotować w kuchni. Wiele jest przepisów na pyszny sernik z brzoskwiniami, niemniej najbardziej popularną wersją jest sernik(...)gładkie ciasto po czym owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut. Ciasto następnie rozwałkować na okrągły płat o średnicy formy i wyłożyć nim dno. Ciasto piec w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. Twaróg wymieszać z jajkami, resztą cukru pudru, cukrem wanilinowym, budyniem, skórką z cytryny i śmietaną. Po czym wyłożyć na podpieczony spód
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneTort wizualnie zupełnie w innym stylu od poprzedniego Tortu Komunijnego . W tym torcie tym dla podkreślenia że jest to tort dla dziewczynki dominuje kolor różowy. Poza
RAROSSAPuszysty, delikatny, słodki sernik na pełnoziarnistym kakaowym spodzie. Bez dodatku cukru (ja używałam ksylitolu). Zamiast okrągłej blaszki możemy użyć dużej prostokątnej, jednak sernik
CzarnawisienkaDziś przedstawiam coś absolutnie przepysznego i bardzo łatwego w przygotowaniu. Pyszne, bardzo czekoladowe i wilgotne brownie, delikatny, kremowy sernik i maliny – ciasto idealne! Przygotowałam je
karmelowytrio obok którego nie da się przejść obojętnie, trzy warstwy wyśmienitego słodkiego smaku, do tortu można wykorzystać dowolne owoce lub miks ulubionych, podawać natychmiast po przełożeniu. Deser nad deserami, na paterze prezentuje się przepięknie, wbrew pozorom przygotowanie wcale nie jest trudne! Składniki: 3 blaty bezowe o śr 20 cm 6 białek 30 dag cukru 1 łyżka soku z cytryny(...)ziemniaczanej Szczypta soli ½ litra ulubionych lodów np. czekoladowych kupnych lub domowych ½ litra bitej śmietany 30% Dowolne owoce do dekoracji Świeża melisa do dekoracji Frużelina wiśniowa do polania Sposób przygotowania: Beza: Białka ubijam na sztywną pianę ze szczyptą soli, stopniowo cały czas ubijając wsypuję po łyżce cukru, aż do uzyskania gęstej masy, wlewam sok z cytryny oraz dodaję mąkę ziemniaczaną, miksuję
Wanilia i KardamonNaszła mnie ochota na domowe, kruche ciasto. W szafce – słoik dżemu z czarnego bzu i orzechy włoskie pieczołowicie wyskubane z łupinek przez mamę. Idealne składniki
Poezja smakuPiernik to moje ulubione ciasto. Uwielbiam zapach przypraw, gdy się piecze i lubię smarować go serkiem jak chleb, kiedy po kilku dniach robi się bardziej suchy
Ugotowane pozamiataneAmerykańskie pancakes to puszyste, mięciutkie w środku naleśniki, smażone bez dodatku tłuszczu. Na smażenie ich w taki sposób pozwala masło, które jest dodawane do masy
Kuchcik gotujeCały tydzień walczę z wiśniami.Jak nie dżem to wiśnie w syropie,w spirytusie....Postanowiłam więc,że zrobię jeszcze ciasto.Hm,tylko jakie?Sernik?Tak,to
Niespełnione zdolności kulinarneCzas letni kiedy sezonowych owoców pod dostatkiem i każdy znajdzie w nich coś odpowiedniego dla siebie jest moim ulubionym czasem w kuchni aby przygotowywać słodkości. Można
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki