Kiedyś wspominałam, że nie robię leczo bo mi nie warto - dla siebie samej. Do tej pory bazowałam na leczo Mamy bądź Teściowej. Ostatnio kiedy je jedliśmy
Kuchnia po mojemuścisnęłam cytrynę nad miseczką, więc wyszło tego nie więcej, niż 1 łyżeczka) Kurczaka należy oczyścić, odkroić tak zwane polędwiczki i każdy kawałek delikatnie roztłuc. W miseczce wymieszać sos sojowy z oliwą, kurczaka oprószyć papryką, włożyć do miseczki z marynatą, dokładnie wymieszać (tak, by kurczak był całkowicie pokryty) i odstawić na minimum 1 godz. do lodówki. Ziemniaki obieramy, kroimy w ćwiartki(...)zajmujemy się z powrotem naszym kurczakiem. Przekładamy go na rozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron po 1 min. Następnie umieszczamy go w niewielkim naczyniu żaroodpornym ( z pokrywką) i przykrywamy. Po 30 min. od wstawienia do piekarnika ziemniaków, wstawiamy do niego również kurczaka. Pieczemy razem jeszcze 15 min. Dzięki takiej obróbce kurczak pozostaje delikatny i soczysty. Podajemy od razu
Ratunku obiadjednak nie lubię dodawać dodatkowych kalorii i potrawkę zrobiłam bez niej przez to sos wyszedł troszkę rzadki jednak mi to wcale nie przeszkadzało. · 1 podwójna pierś z kurczaka · 1 szkl. szpinaku w liściach · 1cebla · 2 ząbki czosnku · sól i pieprz · 1-1.5 łyżeczki słodkiej papryki · 0.5 łyżeczki ostrej papryki i łyżka przecieru pomidorowego(...)foliowy. http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/wlasciwosci-lecznicze-szpinaku-liscie-szpinaku-chronia-przed-rakiem-i-_37396.h Filet z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę , opruszamy przyprawą do gyrosa. Na dużej patelni rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu. Cebulę drobno siekamy i przesmażamy razem z posiekanym czosnkiem. Patelnię zestawiamy na chwilę z ognia. Do cebuli i czosnku dodajemy paprykę i dokładnie mieszamy. Następnie wrzucamy kurczaka, dodajemy sól i odrobinę pieprzu. Ponownie wszystko mieszamy
Kubki smakusię zaczął i grzechem byłoby tego nie wykorzystać. Na “pierwszy ogień” proponujemy sos kurkowy, który idealnie sprawdza się jako dodatek do mięs: polędwiczek wieprzowych, schabu, a także piersi z indyka i kurczaka, czy nawet do steku z polędwicy wołowej. Jego przygotowanie nie zajmuje wiele czasu, a sama “obróbka” świeżych kurek jest dziecinnie prosta. Aby oczyścić kurki z piasku i leśnej(...)posiekaną natkę pietruszki oraz doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Polędwiczki wieprzowe podajemy pokrojone w plastry ułożone na sosie kurkowym. Można również polać sos na mięso. Najlepszymi dodatkami do dania są pieczone ziemniaki, ale śmiało możecie podać polędwiczki w towarzystwie ryżu czy kaszy. Jako dodatek warzywny świetnie sprawdza się sałata z winegretem, grillowane warzywa czy gotowana fasolka szparagowa. Smacznego
W kuchni KatieWołowina; Baranina i Wieprzowina na kilkanaście różnych sposobów, Dział z deserami to kraina słodkości- prawdziwe arcydzieła sztuki, świeże owoce, napoje wszelkiego rodzaju. bogaty wybór ryb oraz przepiórki, indyki i kurczaki. • przekąski w godz. 15:00-17:00 - W Beach Bar - serwowane Hamburgery, hot dogi, naleśniki, gofry, pizza, warzywa owoce, sałatki, soki i alkohole, oraz kurczaczki rodem z KFC :). Natomiast(...)pomocą przez 24 godziny zawsze z uśmiechem na twarzy. punkt wymiany walut, sejf, lobby, room service (dodatkowo płatny), restauracja główna (bufet, kuchnia międzynarodowa i turecka; dania wegetariańskie, wieczory tematyczne - włoski, turecki, chiński), disco bar, bar Aqua, bar przy basenie Kona, bar na plaży, tenis bar, bar w sali gier
ClauditteMissCookingPo raz kolejny firma Ballarini przekazała mi do testów patelnię, tym razem wok indukcyjny Ballarini MasterChef Series. Uczciwie przyznam, że dopiero niedawno dowiedziałam się, że firma
karmelowyNormal 0 21 Pomysł na taki tort nie powstał przypadkiem... Powstał z myślą o dwóch rzeczach, z których jedna to obchodzony 25 października Światowy Dzień Makaronu
Kolorowy PrzepisownikJak pokazują badania z kilku poprzednich lat większość Polaków spędza ostatni dzień roku w domu. Na domówkach nie może zabraknąć dobrego jedzenia. Z okazji Sylwestra przygotowałam
My Chcemy Jeśćrozpuszczamy jedną kostkę bulionu wołowego w 0,5 litra wrzącej wody. Kurczaka pozbawiamy błonek i kroimy w 1,5cm kostkę. Kiełbasy kroimy w cienkie plasterki. Szykujemy mieszankę przypraw – jak sama nazwa wskazuje wystarczy tylko podane przyprawy wymieszać 2-3 płaskie łyżeczki kreolskiej mieszanki wcieramy w mięso kurczaka. Resztę zostawiamy na później. W dużym rondlu rozgrzewamy na średnim ogniu łyżkę smalcu(...)mocnego zrumienienia z obu stron, około 7 minut. Wyjmujemy skarmelizowaną kiełbasę, zostawiamy tłuszcz. Na tłuszcz wrzucamy mięso kurczaka i zamykamy je z obu stron, mieszając i smażąc około 5 minut. Nie trzeba go smażyć do końca, dojdzie do pożądanego stanu podczas duszenia całości. Kurczaka z rondla wyjmujemy, dodajemy go do usmażonej kiełbasy. W rondlu znowu rozgrzewamy pozostały tłuszcz, wrzucamy pokrojone
Karo in the Kitchenprzepisów również na blogu ;) Dlatego dzisiaj zamieszczam przepis na burrito. Jest to danie meksykańskie i jak przystało na tę kuchnię powinno być pikantne :). Ostrość złagodziłam podając danie z dipem z awokado. Na początek przygotowujemy tortille z mąki razowej Składniki (na 10 tortilli): /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} 2 łyżki oliwy z oliwek 200 g mielonego mięsa wołowego lub mieszanego, ewentualnie 200 g piersi kurczaka, pokrojonych w kostkę 2 papryki (np. żółta i czerwona) 1 czerwona cebula 1 puszka obranych pomidorów w sosie pomidorowym 1 puszka (400 g) czarnej fasoli (lub czerwonej) Przyprawy
Pudełko rozmaitościpokroić w średniej wielkości kostkę. Ryż dokładnie wypłukać i ugotować w lekko osolonej wodzie. Powinien być lekko twardawy, gdyż do miękkości dojdzie podczas duszenia z mięsem.Wieprzowinę, pierś z kurczaka i wystudzony ryż połączyć razem, dodając resztę składników. (Wodę dodajemy, aby mięso było bardziej soczyste.) Masę dokładnie wyrobić i odstawić do lodówki, aby wszystko razem "przegryzło się".Kapustę(...)chowam go do szafki. Stoi na kuchence i właściwie korzystam z niego codziennie. A oto lista potraw, jakie przygotowałam razem z zestawem WOLL Concept Plus:wszystkie zupy,gulasze,dania jednogarnkowe,mięsa duszone w ciemnym sosie,kaczka,bitki wołowe,gołąbki,warzywa na parze,warzywa gotowane na parze z duszonego mięsa,jajecznica,bigos,makarony i pierogi,chleby.Jednakże jak wszystko
Codzienna kuchnia niecodzienna