dania z kurczaka - 13513 przepisów (strona:335/901)

KURCZAK PO MOJEMU 192

tego co miałam w lodówce powstało takie danie,smak przeszedł najśmielsze oczekiwania, pyszne delikatne mięsko i wyrazistość warzyw. Pycha. Składniki:60 dag piesi  z kurczaka1 żółta papryka1 por biała część3 marchewki3 ząbki czosnkuszklanka bulionu warzywnegosól  z pieprzem młynek Kamissłodka papryka Kamiscebula granulowana Kamisolej do smażeniaWykonanie:Piesi  z kurczaka koimy  w paseczki , oprószamy solą

Z Majeczką w kuchni
Makaron z piersią kurczaka, groszkiem, marchewką i kukurydzą 395

Pomysł na szybki obiad - makaron mini rurki wraz z dodatkiem piersi kurczaka, groszku, marchewki i kukurydzy. Całość obtoczona w sosie śmietanowym i posypana zieloną pietruszką. Prosto

Ugotować
Udka z kurczaka w miodzie i ketchupie babci Basi 176

Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję

Pysznosci Babci Basi
Młode ziemniaczki z piersią z kurczaka marynowanej w kurkumie i oregano, z mizerią z ogórków 159

Młode ziemniaczki z masełkiem i koperkiem. Do tego soczysta pierś z kurczaka, marynowana w kurkumie i oregano oraz letnia mizeria z ogórków gruntowych. Cóż można chcieć

Moja Delicja
Młode ziemniaczki z piersią z kurczaka marynowanej w kurkumie i oregano, z mizerią z ogórków 196

Młode ziemniaczki z masełkiem i koperkiem. Do tego soczysta pierś z kurczaka, marynowana w kurkumie i oregano oraz letnia mizeria z ogórków gruntowych. Cóż można chcieć

Moja Delicja
Domowa wędlina z piersi kurczaka 141

Domowa wędlina z piersi kurczaka Domowa wędlina z piersi kurczaka, prosta w przygotowaniu. Pyszna, pachnąca a na przede wszystkim znamy wszystkie jej składniki, co w obecnych

Kuchnia na wzgórzu
Jedzenie jak z powieści 162

się kiedyś przygotować którekolwiek z czarodziejskich dań tworzonych przez Titę. Jej przepisy były dla mnie bardziej wyrażeniem uczuć- miłości do Pedra, frustracji czy wściekłości na matkę. To jedna z tych książek, w której opisy jedzenia są tak sugestywne, że nawet nie zastanawiasz się czy to się w realu da zrobić. Po prostu masz ochotę poczuć te aromaty i mieć(...)małe i jest na nich bardzo niewiele mięsa. Może i wyglądają czarująco, ale zdecydowanie niewygodnie się je obgryza. Ale jest na to rada- podudzia kurczaka. Ponieważ został nam sos, drugiego dnia zrobiłam to samo danie, ale właśnie z podudziami. Też je podsmażyłam, polałam sosem i upiekłam. I ta wersja smakowała mi bardziej. Jest też praktyczniejsza- nie wyobrażam sobie siebie

les mirabelles
Menu na tydzień: Zielono na talerzu 142

wcześnie i w potrawach są mrożone groszek i fasolka, ale dania i tak smakują wiosną! Jesteśmy pewni, że niektórych z nich jeszcze nigdy nie robiliście! Zachęcamy do spróbowania, bo są pełne witamin i smaku! Dawały nam mnóstwo energii do wędrowania po okolicznych górkach i pagórkach. Przygotowanie większości dań z tego menu na tydzień jest banalnie proste(...)stojąc w kuchni – w takich okolicznościach przyrody chyba każdy woli być na polu!). Razem upiekliśmy jedynie kurczaka do pęczotto na poniedziałek i schab na niedzielę – obydwa potrzebują takiej samej, wysokiej temperatury pieczenia. Dajcie znać czy spodobały Wam się zielone dania na ten tydzień? Mamy nadzieję, że tak! Smacznego! Artykuł Menu na tydzień: Zielono na talerzu pochodzi

Niedzielny kucharz
Stripsy w wędzonej papryce 164

SKŁADNIKI: 4 piersi z kurczaka 2 łyżki czerwonej słodkiej wędzonej papryki 1 łyżka mielonej ostrej papryki 1 łyżeczka pieprzu mielonego 1 łyżka przyprawy do indyka 5 łyżek płatków ryżowych 8 żółtek 1 łyżka oleju rzepakowego PRZYGOTOWANIE: Mięso umyć i oczyścić. Podzielić na części tzw. stripsy.  Do miski dodać żółtka i pozostałe sypkie produkty. Dokładnie wymieszać. Do tej papki dodać(...)zachęcić do zjedzenia. WĘDZONA PAPRYKA Papryka słodka wędzona to przyprawa o unikatowym - dymnym smaku i aromacie. Stanowi znakomite uzupełnienie potraw kuchni śródziemnomorskiej, jak i polskiej. Nadaje niepowtarzalnego charakteru przygotowywanym daniom. Najlepsza do dań kuchni basenu Morza Śródziemnego. Świetna do marynowania ryb, mięs drobiowych oraz owoców morza. Doskonale komponuje się również z fasolką po bretońsku, bigosem i gulaszem. WŁAŚCIWOŚCI

ClauditteMissCooking
Tortille z grillowanym kurczakiem w sosie czosnkowo-musztardowym 166

sosem czosnkowo-musztardowym, a to wszystko w tortilli? Jak dla mnie idealne danie obiadowe! Jest pysznie i zdrowo. Koniecznie musicie spróbować ;-) Z podanej ilości składników można zrobić 4 mocno nadziane tortille lub 5-6 z mniejszą ilością nadzienia. SKŁADNIKI 800 g piersi z kurczaka olej rzepakowy sól, pieprz 360 g jogurtu naturalnego 2 łyżeczki musztardy 2-3 ząbki czosnku

Passions hobbies life
Piersi kurczaka z patelni 107

lodówce napotykam resztki wędlin, kiełbas czy innych produktów zastanawiam się jak je wykorzystać. Dzisiaj mam dla Was taki właśnie resztkowy przepis. Kurczak w kremowym sosie z dodatkiem kiełbaski i suszonych pomidorów – soczysty i aromatyczny. Danie jest szybkie i przygotujecie je zarówno na patelni jak i w piekarniku. Do przygotowania potrzebujemy: ok 200 g kiełbasy (najlepiej wedzonej, aromatycznej(...)suszonym pomidorów (ja kupuję te z Lidla bo mają mało tłuszczu) 3 piersi z kurczaka (w całości, nacięłam je tam gdzie były grubsze) 1 kubeczek śmietany ok 200 – 300 ml bulionu warzywnego Kiełbasę i suszone pomidory pokrójcie w kawałki i podsmażcie na patelni (ja nie dawałam już żadnego dodatkowego tłuszczu). Po ok 10 – 15 minutach połóżcie piersi kurczaka

Szybko Tanio Smacznie
Włoskie farfalle z kurczakiem i sałatą rzymską 127

makaronem zmieszałam, smacznie doprawiłam, listki bazylią i płatki serowe dołożyłam. Danie to jest szybkie i nieskomplikowane, w sam raz na drugie danie. Składniki na 2 porcje: ok. 80 g makaronu farfalle, 1 filet z kurczaka, 2-3 łyżki oleju rzepakowego, 2 duże ząbki czosnku, 1 sałata rzymska mini, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku

Moniki Smakołyki
Przysmaki chińskiej kuchni w pigułce 173

smaku. Chińska kuchnia to smak i zdrowie, którym może się cieszyć każdy z nas. Nie brak przecież specjalistycznych stron internetowych oraz książek kucharskich, na których znajdziemy przepisy na najwspanialsze dania kuchni chińskiej. O tym, jakie ciekawe i różnorodne są potrawy tego kraju, możemy się też przekonać w wielu lokalach gastronomicznych. Chińskie restauracje już od lat są obecne(...)rolę. Znanym powszechnie dodatkiem do takich zup jest mięso z kurczaka, choć i warzywa często pojawiają się w tego typu daniach. Kuchnia chińska chętnie sięga też po te przepisy na zupy, w których główną rolę odgrywają ryby oraz owoce morza. Restauracje chińskie mogą się jednocześnie pochwalić ciekawym asortymentem dań, w których główną rolę odgrywa mięso. Największą popularnością cieszy

Codogara
Pierś z kurczaka w szynce 173

Zobaczyłam podobny przepis w książce Jamiego, ale tam był dodany parmezan którego nie miałam. pominęłam ten składnik. Ogólnie pierś z kurczaka bardzo smaczna, słonawa dzięki szynce, miękka i soczysta w środku. Do całości dania przygotowałam kuskus według przepisu Nigelli, całkiem nieźle wszystko razem się skomponowało, a przygotowanie obiadu zajęło mi około 30min. Dla 2 osób Potrzebujemy(...)filety z kurczaka tymianek S&P 8 plasterków szynki parmeńskiej 200g kuskusu 250ml wrzącej wody 1/2 małej czerwonej cebuli 200g pomidorków koktajlowych 1 łyżka soku z cytryny 1łyżeczka oliwy z oliwek Filety z kurczaka posypujemy pieprzem i tymiankiem. Każdy z filetów obwijamy szynką. Smażymy na gorącej patelni, kładąc w pierwszej kolejności tą stroną do dołu gdzie są łączenia szynki

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Fasolka szparagowa z masłem, czosnkiem i koperkiem 156

naszykowana, zapieczona w maśle z czosnkiem i koperkiem fasolka szparagowa, sprawdzi się zarówno jako samodzielne danie obiadowe ale też jako dodatek – do piersi z kurczaka czy do ryb. W ten sam sposób można podać zielone i białe szparagi, fasolnik chiński, zapiec ładne, wąskie młode pory, salsefię, skorzonerę oraz… bób! Poza sezonem warto wybrać warzywa mrożone – i fasolka, i bób(...)momentu aż białka się zetną, a żółtka dalej pozostaną płynne – około 5-6 minut. Podajemy fasolkę od razu po wyjęciu z piekarnika, gorącą. Dla mnie całość to pełne danie. Naszykowane z tej ilości składników, z dwoma jajkami na osobę – spokojnie wystarczy na obiad dla dwóch dorosłych osób. Możecie wykorzystać je też jako dodatek – wtedy to 4-5 porcji . SKŁADNIKI

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania