Kolorowy makaron z kurczakiem to szybkie i bardzo sycące danie obiadowe. Jego przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu i z całą pewnością zasmakuje wszystkim domownikom. Jak każdy przepis możecie go dowolnie modyfikować np. dodać mu odrobinę ostrości dodając papryczki chilli. Kolorowy makaron z kurczakiem – składniki: 2 filety z kurczaka 1 papryka (kolor dowolny) 2 szklanki kolorowego makarony
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wiem, że wygląda jak ciacho, ale to danie obiadowe Kto mnie już zna ten wie, że lubię szybkie i proste posiłki więc dzisiaj coś dla wielbicieli gołąbków, które w tradycyjnej opcji są dość pracochłonne. U mnie dużo szybsza i łatwiejsza wersja bo w formie zapiekanki ale jeszcze innej, niż ta którą już się kiedyś z Wami dzieliłam Składniki
Ola la LCHFobjętości. Z czerwonej kapusty pekińskiej przygotowałam bardzo smaczną surówkę. Jest lekka, winna i bardzo zdrowa, bo sos opiera się na klasycznym winegrecie. Świetny dodatek do prawie każdego dania obiadowego. Polecam! Koloru w kuchni i na talerzu nigdy za wiele! Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 1 marchew 1 jabłko sól, pieprz 3 łyżki oleju 1 łyżeczka miodu 1 łyżka octu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!inne i naprawdę godne polecenia. Smakują i na ciepło, i na zimno. Kto ma ochotę może z tych składników przygotować paszteciki. Podane z filiżanką barszczu czerwonego będą samodzielnym daniem obiadowym. Gorąco polecam – na Wigilię, Karnawał… i nie tylko. Smacznego. Polecam też inne przepisy na pierogi znajdujące się na blogu: Pierogi z mięsem z rosołu Pierogi smażone w głębokim
mojewypiekiinietylkoKociołek myśliwego, to sycący i rozgrzewający gulasz, w skład którego poza mięsem wchodzą grzyby leśne, pieczarki, papryki, cebule i ziemniaki. Taka potrawa jest wprost idealna na
Passions hobbies lifeLubicie różnego rodzaju kopytka , kluseczki albo gnocchi ? Ja bardzo! Dziś mam dla Was genialny przepis na jesienny, rozgrzewający obiad! Kopytka zapiekane z mięsem mielonym ( ja użyłam
Ostra na SłodkoSchab przygotowany w ten sposób jest wyjątkowo pyszny, kruchy i delikatny. Doskonały na wyjątkowe okazje jako danie obiadowe lub na zimno jako wędlina. Polecam! Jeśli go jeszcze nie robiliście to koniecznie wypróbujcie. 1,7 kg schabu bez kości ok 20 dag śliwek wędzonych bez pestek sól, pieprz łyżka tymianku łyżka majeranku łyżka czosnku granulowanego 3 łyżki oleju 2 łyżki
Smakołyki Asicukrze lub traktujemy polewą czekoladową. Schładzamy. 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/bajaderki-ziemniaczki-czyli-drugie-zycie-swiatecznych-ciast/ MieszamWGarnku Artykuł Bajaderki – ziemniaczki, czyli drugie życie świątecznych ciast pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuSchab ze śliwką to dość popularne danie. Można go jeść na ciepło, jako danie obiadowe, lub na zimno jako wędlinę na kanapki. W każdej wersji jest bardzo smaczny :) Pasuje na co dzień i na święta. Spróbujcie, myślę że będzie Wam smakował :) Składniki: schab ok 1 kg. (ja miałam 750 g,) śliwki suszone sól, pieprz czosnek granulowany papryka słodka
Agusiowe smakołykiTradycyjnym dodatkiem do Wigilijnego stołu w naszym domu rodzinnym było puree ziemniaczane. W tym roku postanowiłyśmy przełamać tradycję i zaserwować babeczki ziemniaczane. Smakują podobnie jak nasza
Kolizje Smakówjajkiem i pieczemy w 180 stopniach do zrumienienia. 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/desery/inne/szybki-makowiec-na-ciescie-francuskim-choinka/ MieszamWGarnku Artykuł Szybki makowiec na cieście francuskim – choinka pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkujeść zarówno na ciepło jak i na zimno, jako na przykład dodatek do kanapek. Pokrojona na gorąco w grube plastry i podana z ciemnym sosem będzie idealna jako danie obiadowe, natomiast po wystygnięciu, doskonale sprawdzi się jako obkład do chleba w postaci cieniutkich plasterków. Podczas pieczenia z mięsa wytapia się tłuszcz (ponieważ w składzie jest boczek), który po zastygnięciu
Blog z ApetytemSkładniki lukru wymieszać. Jeśli trzeba, dodać dodatkową łyżkę wody. Polukrować ostygnięte makowce. 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/boze-narodzenie/makowiec-zawijany-strucla-z-makiem/ MieszamWGarnku Artykuł Makowiec zawijany, strucla z makiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuDrożdżowe wypieki uwielbiam zarówno w wersji na słodko, jak i wytrawnej! Dziś przygotowałam dla Was przepyszne paszteciki z dodatkiem czerwonej soczewicy, grzybów i sera. Idealne zarówno
Ostra na Słodkoorzeszka. Oprószamy cukrem pudrem 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/orzeszki-kremem-kakaowym-waniliowym/ MieszamWGarnku Artykuł Orzeszki z kremem kakaowym i waniliowym na mleku w proszku pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku