Poszukując smaków pasujących do indyka, stworzyłam fajną marynatę do pieczonego udźca z indyka. Baza do marynaty składa się z sosu sojowego i octu balsamicznego, które to
Kuchcik gotujeW ramach ostatniego, a zarazem pierwszego w tym roku późnego grillowania mieliśmy okazję wypróbować jedną z gotowych mieszanek przypraw, które znana marka wypuściła na rynek. Ponieważ
Kuchnia po mojemuPomidorki daktylowe zamienione w tulipany to ciekawy pomysł na prostą, szybką i smaczną przystawkę. Właściwie trudno tu o jakikolwiek konkretny przepis. Na pewno przydadzą się małe
Trzeci talerzPonieważ pogoda w końcu rozpieszcza i zdecydowanie sprzyja grillowaniu opowiem Wam szybciutko o ziemniakach z grilla, które bez zbędnych przygotowań możecie zrobić w ten dla niektórych
Kuchnia po mojemuDziś kolejna propozycja (i na pewno nie ostatnia) wykorzystania młodej kapusty w kuchni. Cieszmy się nią dopóki jeszcze możemy Dziś przedstawiam lekką, łatwą i przyjemną wiosenną
karmelowyUwielbiam robić zapiekanki. Są proste w wykonaniu, nie zabierają wiele czasu, a zwierają wszystko co lubię: kawałki mięsa, pomidorowy sos i ziemniaki lub makron. Ponadto wszyscy
Kolizje SmakówWitajcie :) Ostatnio dostałam paczuszkę od Makaronów Polskich - http://www.makarony.pl/ Jednym z makaronów
Sama słodycz i szczypta chiliNaleśniki nadziane brokułami i camembertem. Chrupiąca panierka i pyszny farsz. Pomysł na sycący, wegetariański obiad. Nie podaję przepisu na naleśniki, bo zakładam że każdy ma swój
BullioZapraszam dzisiaj na pyszną kaszę z warzywami i karkówkę z piekarnika . Do marynaty mięsa użyłam przypraw firmy RAFEX -- http://rafex.eu/ .
Sama słodycz i szczypta chiliSandacz - ryba drapieżna z rodziny okoniowatych.... . Do złowienia w jeziorach, wyrobiskach rzek, a nawet przybrzeżnych wodach Bałtyku. Tyle mądrości encyklopedycznych wystarczy. Jeśli o kulinaria chodzi
Kuchnia po mojemuDzisiaj zapraszam na wołowinę w sosie własnym z przyprawami Rafex . Składniki : Około 1 kg wołowiny
Sama słodycz i szczypta chiliLubię cukinię w każdym wcieleniu. Cukinia przygotowana wg przepisu Buddy’ego Valastro ma mocny, wytrawny smak, podkreślony przez anchois i kapary. To dodatek z charakterem, który
Trzeci talerzJako propozycję obiadową z udziałem szpinaku, chciałybyśmy zaproponować bardzo prosty przepis. Szpinak mieszamy z serkiem i przyprawy. Umieszczamy w nacięciach w piersi kurczaka, całość skrapiamy oliwa
Kolizje SmakówDzisiaj coś lekkiego , wiosennego czyli leczo warzywne . Można je podać z dowolnym pieczywem , kaszą , ryżem
Sama słodycz i szczypta chiliProsta, świeża sałata z niewielką ilością składników, ale bogatym smakiem. Idealnie pasuje do mięsa z grilla. Składniki: 1 główka sałaty lodowej 1 niewielka czerwona cebula 200
Trzeci talerz