Korzystam z sezonu na dynie Tym razem makaron z dynią i parmezanem. Prosty pomysł na szybki obiad. Poniżej przepis na dwie porcje. 250 g miąższu z
BullioKiedyś myślałam, że spaghetti to tylko pomidorowy sos, doprawiony ziołami i że w takiej formie smakuje najlepiej. Nie! Spaghetti z dodatkiem warzyw bije je na głowę
Szefowa kuchniTen gulasz nie jest ekstra szybki w przygotowaniu, ale praktycznie robi się sam, bo po pokrojeniu warzyw i przesmażeniu mięsa pozostaje tylko dusić go na małym
Szefowa kuchniWitajcie :) Zapraszam dzisiaj na pyszne roladki.Przyznam się że często je robię , raz z kurczaka, raz z indyka, a dzisiaj ze schabu, moja rodzina je uwielbia. Dodatki
Sama słodycz i szczypta chiliKorzystam z sezonu na dynie Tym razem makaron z dynią i parmezanem. Prosty pomysł na szybki obiad. Poniżej przepis na dwie porcje. 250 g miąższu z
BullioTakie mielone są fantastyczne!Moje ulubione mięso mielone,szpinak i płatki,samo zdrowie na talerzu.Czy wszystkie mielone muszą być takie same?Nie ,nie ,nie.!Trzeba
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSmak mojego dzieciństwa to pampuchy z jagodami, oczywiście robię je w każdym sezonie jagodowym. Dziś przedstawiam wersję z truskawkami i zapewniam Was,że smakują również
Kolorowa kuchnia ElkiDoskonałe na letni obiad 1 średnia cukinia 200g filetu z kurczaka 1 mała cebula ząbek czosnku 100g żółtego sera 2 jajka 4 łyżki mąki pszennej 1
Kolorowa kuchnia ElkiKotlety wcale nie muszą być z mięsa,takie z kapusty smakują rewelacyjnie Przepis pochodzi z bloga Smaczna Pyza z małymi moimi przeróbkami. 500 g białej
Kolorowa kuchnia ElkiMoja propozycja na smaczny obiad ciasto: 3 szkl.mąki pszennej 1 szkl. ciepłej wody 3 łyżki stopionego masła sól Z mąki,wody masła i soli
Kolorowa kuchnia ElkiBardzo lubimy pierogi więc często je robię z różnymi farszami. Te pierogi zobaczyłam w programie Ewy Wachowicz,spodobało mi się nadzienie i je zrobiłam. Muszę przyznać
Kolorowa kuchnia ElkiDomową tortillę zrobiłam więc należało ją z czymś podać. 5 szt tortilli 1 podwójny filet z kurczaka ( ok. 350-400g) 2 łyżki przyprawy
Kolorowa kuchnia ElkiDelikatne mięso z indyka połączone z ryżem i otulone kapustą włoską to moja propozycja na lekki obiad. średnia główka kapusty włoskiej 500 g mięsa mielonego z
Kolorowa kuchnia ElkiTak zapiekane podudzia można podać na obiad bądź też na uroczyste przyjęcie zamiast tradycyjnego bigosu. 1,2 kg kapusty kiszonej 8 szt podudzi z kurczaka
Kolorowa kuchnia ElkiPierogi gotowane na parze to przysmak mojej rodziny. Robiłam już z różnymi nadzieniami jednak z dynią zrobiłam po raz pierwszy. Dodatek dyniowego puree nadał pierogom
Kolorowa kuchnia Elki