ciasto - 164325 przepisów (strona:5409/10955)

SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI 84

najwyższych obrotach na sztywno. Następnie wlewamy zmiksowane truskawki i dalej miksujemy a po chwili cienkim strumieniem wlewamy płynną żelatynę.  Ser wylewamy na ciasteczkowy spód  i odkładamy ciasto do lodówki aż ser zastygnie.  Po 2-3 godzinach wyjmujemy sernik i dekorujemy dowolnie a na wierzch wylewamy 2 galaretki przygotowane według przepisu na opakowaniu. Ponownie ciasto odkładamy do lodówki

Kulinarne Fantazje Marioli
Sałatka ze szparagami i jajkiem 94

Sałatka ze szparagami i jajkiem to super pomysł na smaczną i zdrową przekąskę, którą można przygotować w kilka minut. Połączenie chrupkich szparagów z delikatnością jajek to

Przepiski.pl
Sernik na zimno z galaretką i truskawkami 288

Sernik na zimno z galaretką i truskawkami to idealny pomysł na deser w upalne dni. Ciasto jest lekkie, delikatne i orzeźwiające w smaku. Artykuł Sernik na zimno z galaretką i truskawkami pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
pączki na suchych drożdżach pieczone w piekarniku.. 85

miski. Wyrabiać mocno ręką z 5 minuty do połączenia składników i gdy pokażą się pęcherzyki powietrza, nakryć ręcznikiem i odstawić do 2 godzin do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto parę razy wyrobić i odrywać kawałki ciasta formując placuszki, dać łyżeczkę dżemu i uformować pączki. Układać na blaszce z piekarnika z papierem do pieczenia, pędzelkiem posmarować wodą. Piec w nagrzanym piekarniki

W Mojej Kuchni Lubię
Chałwowiec – ciasto bez pieczenia 106

warstwę herbatników może zmienić na np czekoladowe i znowu kładziemy na nich masę I tak jeszcze 3 warstwy. Na samym wierzchu, herbatniki smarujemy cienką warstwą masy i posypujemy kakao. Ciasto chłodzimy w lodówce. Smacznego Artykuł Chałwowiec – ciasto bez pieczenia pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Deserki karpatka z owocami 126

Pokochasz te deserki karpatka z owocami, ponieważ łączą w sobie wszystko, co najlepsze – smak tradycyjnej karpatki, łatwość wykonania i ulubione owoce. Czego chcieć więcej 🙂 Uwaga: szklanka

Słodki sentyment
Babka karbowana ( cytrynowa ). 89

cytryny, wymieszaj. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Dodaj ubite białko do masy, wymieszaj chwilkę . Na końcu dodaj mąkę , wymieszaj do połączenia się składników na jednolitą konsystencję . Gotowe ciasto przełóż do przygotowanej formy, wyrównaj łyżką . Piec w 180 C przez około 60 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu ciepłą babkę wyjmij z formy, odstaw do wystudzenia. Babka wychodzi(...)formy bez problemu. Po całkowitym ostygnięciu udekoruj ciasto cukrem pudrem lub białym lukrem, najlepiej cytrynowym.   B abka wychodzi puszysta, nie pęka podczas pieczenia z wierzchu, jest wilgotna i ma cytrynowy smak.             Życzę smacznego

Przepisy i porady kulinarne
Rustykalna tarta z rabarbarem 89

ostatnim czasie królują u nas prawdziwe sezonowe rarytasy. Na śniadanie robimy omlet ze szparagami, na drugie śniadanie wciągamy truskawkowy koktajl, a na deser serwuję obłędną rustykalną tartę z rabarbarem. Ciasto z duuuużą ilością soczystego, … The post Rustykalna tarta z rabarbarem appeared first on FitSweet

Fitsweet.me
Odrywany chlebek z keksówki 150

Chlebek ziołowy z keksówki to świetna przekąską, która idealnie sprawdzi się na każdą okazję. Będzie fajnym rozwiązaniem na domowe przyjęcia, spotkania przy grillu czy inne okazje

Przepiski.pl
Ciasto maślankowe z rabarbarem 96

Proste i szybkie ciasto na maślance z rabarbarem to idealny pomysł na coś szybkiego do kawy w ciepły wiosenny dzień. W ogródku rabarbar już wyrósł więc można piec moje ulubione ciasta z rabarbarem- polecam na niedzielę do kawy .... Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
Cudo kokardkowe z ciasta francuskiego 91

Cudo kokardkowe to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta francuskiego, która rozpieszcza podniebienie swoją harmonią smaków i wyglądem. Zaczynamy od rozłożenia cienkiej warstwy ciasta francuskiego, które jest lekkie i kruche, na płaskiej powierzchni. Następnie, przy użyciu fantazji i kreatywności, nadajemy mu wyjątkowy kształt - najczęściej w formie kokardek, co nadaje mu eleganckiego charakteru. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Racuszki owsiano-jogurtowe z jabłkami 187

pół godziny, aby płatki zmiękły *** *** Dodajemy jajka, mieszamy *** *** Całość przekładamy do malaksera i blendujemy *** *** Dodajemy mąkę, cukier puder i sodę, mieszamy *** *** Jabłko obieramy i kroimy na kawałki. Dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy *** *** Na patelni rozgrzewamy olej i układamy po około 2 łyżki ciasta na każdy placuszek *** *** Smażymy na średniej mocy palnika po 2-3 minuty z każdej strony, do ładnego

Blog z Apetytem
Krakersiak 97

szybkie ciasto przygotujecie z zaledwie kilku składników. Ja bardzo lubię połączenie słodkiego i słonego w deserach. Mam nadzieję, że i Wam posmakuje :) Składniki (blaszka około 30x20 cm.): 360 g krakersów 2 budynie waniliowe bez cukru 5 łyżek cukru 700 ml mleka 50 g masła 3-4  łyżki prażonych płatków migdałowych Sos karmelowy: 70 g cukru 100 ml śmietanki(...)budyń i układamy krakersy aż do wykończenia składników. Na wierzchu powinny być krakersy. Czekolady umieszczamy w rondelku i podgrzewamy razem z mlekiem i masłem. Polewą dekorujemy krakersy na górze ciasta. Posypujemy migdałami. Wstawiamy do lodówki na parę godzin

Delicious Place
Sero-jabłecznik 91

Właściwie nie mogłem zdecydować się jakie ciasto mam zrobić. I jedno, i drugie bardzo lubię. Na szczęście z pomocą przyszedł mi mikser! Tutaj bardzo mnie zaskoczył! Wziął i się sp... znaczy, zepsuł! No przecież mnie i ten na ha, i ten od jasności mnie nagle strzelił! Cóż było począć (nieskalanie się nie dało)? Wziąłem tedy mikser ręczny w moją sprawną(...)przy pomocy drewnianej łyżki.   Masę wylewamy na uprażone jabłka.   Pieczemy 55 minut w temperaturze 180°C. Jeśli góra zacznie za bardzo zaczyna się przypiekać, nad blaszkę z ciastem wsuwamy dużą blachę od piekarnika.   Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika, studzimy

R'n'G Kitchen
Deser bez pieczenia 121

Deser bez pieczenia to idealna propozycja dla wszystkich miłośników słodkości, którzy nie lubią spędzać zbyt dużo czasu w kuchni. Dziś przedstawiam przepis na pyszne ciasto z ciastek petit beurre z kremem budyniowym i konfiturą z czarnej porzeczki. Jest to połączenie idealne – chrupiące ciastka, delikatny krem budyniowy i lekko kwaśna konfitura, tworzą niezwykle smaczną kompozycję. Składniki Krem budyniowy 500 ml mleka(...)wierzch kremu, posypać prażonymi migdałami i okruchami ciastek. Można zamiast ciastek użyć pokruszone beziki lub jedno i drugie.Odstawić do lodówki najlepiej na całą noc aby herbatniki namiękły i ciasto stężało. Deser bez pieczenia z ciastek petit beurre z kremem budyniowym i konfiturą z czarnej porzeczki, to doskonała propozycja na deser dla całej rodziny. Spróbujcie sami! Smacznego:) Artykuł Deser

gotuj ze mną

Proponowane wyszukiwania