ciasto z truskawkami - 13428 przepisów (strona:176/896)

Ciasteczka z ciasta francuskiego. 238

gotowe ciasto francuskie i jakiekolwiek owoce. Goście będą na pewno zadowoleni ze słodkiego poczęstunku. Dziś pokażę jak zrobić takie ciasteczka na trzy sposoby. Składniki: dwa opakowania ciasta francuskiego, jajko, słoik wiśni drylowanych, 12 truskawek, jabłko, cynamon, budyń waniliowy. Przygotowanie ciastek : Jedno ciasto francuskie pokroić w kwadraty - mi to różnie wychodzi, dlatego nie trzeba się przejmować jak wyjdzie nie równo(...)truskawkami. 1.  Z budyniem i truskawkami - Budyń przygotować jak na opakowaniu jest podane. Boki wyciętych kwadracików zawinąć, w środek dać małą łyżeczkę budyniu i truskawkę.  Roztrzepanym jajkiem posmarować delikatnie ciasto francuskie. 2.  Z jabłkiem i cynamonem - jabłko obrać i pokroić w kostkę, ale nie za drobno, posypać mocniej cynamonem by było go później czuć. Wymieszać. Zawinąć

W kuchni u Moniki
serniko-murzynek z owocami i galaretką 587

końcu delikatnie wmieszać łyżką pianę z białek.  Serki homogenizowane zmiksować z jajkami, budyniem i mąką ziemniaczaną. Ciasto kakaowe wyłożyć do blaszki wyścielonej wysoko papierem. Na cieście rozsmarować masę serową. Morele i truskawki pokroić na mniejsze cząstki. Większą część truskawek odłożyć a resztę wymieszać z morelami i położyć n masę serową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec(...)około 45 minut.  Galaretki rozpuścić w 600 ml wody, odstawić. Kiedy ciasto wystygnie ułożyć na nim odłożone truskawki i zalać tężejącą galaretką

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Słodkie środy - Grzebyki z truskawkową konfiturą pieczone na silikonowej macie Tupperware 193

domową konfiturą truskawkową. Do wypieku posłużyła mi silikonowa mata firmy Tupperware, którą otrzymałyśmy do przetestowania. Sprawdziła się idealnie.  Grzebyki z truskawkową konfiturą SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 g domowej konfitury z truskawek 1 łyżka migdałów mielonych  1 białko  PRZYGOTOWANIE: Ciasto francuskie rozwijamy, przekrawamy na pół wzdłuż tworząc dwa podłużne paski.   Przez środek pasków nakładamy(...)domową konfiturę z truskawek i posypujemy mielonymi migdałami. Składamy Paski na pół zlepiając końce.  Następnie nacinamy ciasto przez całą długość na około 1/3  głębokości ciasteczek.  Kroimy paski na mniejsze ciasteczka tworząc grzebienie. Silikonową matę przekładamy na kratkę do pieczenia, na macie układamy francuskie grzebyki - smarujemy białkiem. Grzebyki pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasto kruche z truskawkami 172

masła • 3 jajka • 250 g serka mascarpone + 2 jajka + 2 czubate łyżki cukru pudru • 600 g truskawek umytych i pokrojonych na kawałki PRZYGOTOWANIE: Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia, dodać posiekane masło, rozetrzeć rękoma, dodać 3 jajka i wyrobić ciasto, powinno być miękkie i delikatne, można trochę podsypać mąką, ciasto dzielimy na 2/3 i 1/3, mniejszą chowamy(...)wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na 15-20 minut, aż się ładnie zarumieni. Mascarpone, jajka i cukier puder dokładnie miksujemy, przekładamy na lekko przestudzony spód ciasta, na masie serowej rozkładamy truskawki i na wierzch ścieramy na tarce, na grubych oczkach zmrożone ciasto, wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez ok.55 minut, ma być ładnie zarumienione

KUCHNIA POLSKA
Tarta rustykalna z truskawkami. 60

posiekać wszystko nożem.  Następnie zrobić kopczyk i wbić jajko. Zagnieść gładkie ciastoCiasto możecie też zagnieść mikserem z hakami, lub robotem.  Kiedy ciasto będzie zwarte, uformować z niego kulę i zawinąć ją w folię spożywczą. Następnie schłodzić, około godzinę w lodówce.  Truskawki umyć i usunąć szypułki. Większe truskawki przekroić na połówki, lub ćwiartki. Następnie przełożyć(...)miski, wsypać mąkę ziemniaczaną i cukier puder. Delikatnie wymieszać. Schłodzone ciasto przełożyć na papier do pieczenia ułożony na stolnicy. Rozwałkować na kształt koła, podsypując mąką (wałkujemy na papierze ponieważ będzie nam łatwiej przenieść tartę na blaszkę). Na rozwałkowane ciasto wyłożyć wcześniej przygotowane truskawki, tak żeby brzegi na kilka centymetrów pozostały wolne. Następnie zagiąć brzegi ciasta do środka, jeśli się rozerwie

Agusiowe smakołyki
Ciasto "Mech" 177

sobie sztucznych barwników, za to piękny zielony kolor jest uzyskany naturalnie :) Polecam do dekoracji truskawki bo naprawdę dobrze smakowo się tu komponują, jednak inne owoce też będą tu dobrze smakować (maliny, poziomki etc) Ja piekę to ciasto w formie torciku przełożonego bitą śmietaną, jednak jeśli chcecie można upiec w blaszce prostokątnej lub każdej innej (oczywiście należy pamiętać, żeby zrobić więcej(...)całość!) wykładamy na miejsce po odkrojonej górce, a na to wysypujemy pokruszone w misce kawałki ciasta. Tak przygotowany mech ozdabiamy resztą bitej śmietany i pokrojonymi, umytymi truskawkami (lub innymi owocami) Ciasto jest już gotowe do jedzenia. :) Trzymamy je w chłodnym miejscu. Naprawdę bardzo lubię ten przepis bo jest niesamowicie wiosenny, smaczny i niecodzienny :) Na dodatek nie wymaga też dużego nakładu

Jedzeniomania
Czekoladowy torcik z mascarpone i truskawkami 105

plastikowej szpatułki. Ciasto przelewamy do wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia tortownicy (24 cm średnicy). Pieczemy w 170 st. C przez ok. 35 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystygnięcia i przecinamy na dwa krążki. Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 350 ml śmietany kremówki 2 opakowania cukru waniliowego 2 łyżki cukru Dodatkowo : świeże truskawki Składniki do nasączenia biszkoptu(...)zmieszaną z cytryną i rumem. Na biszkopt kładziemy gęsto truskawki, przecięte na pół. Na truskawki wykładamy krem mascarpone i dociskamy kolejnym biszkoptem. Na wierzch smarujemy całe ciasto kremem mascarpone i dekorujemy dużą ilością truskawek. KREM Ubijamy kremówkę, po ubiciu dodajemy serek i cukier, mieszamy krótko tylko do połączenia składników

Kocham Czekoladę
Czekoladowy torcik z mascarpone i truskawkami 230

plastikowej szpatułki. Ciasto przelewamy do wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia tortownicy (24 cm średnicy). Pieczemy w 170 st. C przez ok. 35 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystygnięcia i przecinamy na dwa krążki. Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 350 ml śmietany kremówki 2 opakowania cukru waniliowego 2 łyżki cukru Dodatkowo : świeże truskawki Składniki do nasączenia biszkoptu(...)zmieszaną z cytryną i rumem. Na biszkopt kładziemy gęsto truskawki, przecięte na pół. Na truskawki wykładamy krem mascarpone i dociskamy kolejnym biszkoptem. Na wierzch smarujemy całe ciasto kremem mascarpone i dekorujemy dużą ilością truskawek

Kocham Czekoladę
Truskawkowe Kinder Country z polewą z Nutelli dla dzieci 210

Kinder Country z truskawkami Proponuję lekką odmianę pysznego ciasta bez pieczenia tzw. Kinder Country. Ten cudowny deser postanowiłam wzbogacić truskawkami i odjąć mu nieco kalorii. W tym przepisie nie dodaję białej czekolady, a dzieci go po prostu uwielbiają! Aby tort wyglądał naprawdę oryginalnie proponuję przygotować go w prostokątnym pojemniku (np. plastikowym pudełku), dzięki czemu uzyskamy ciekawy kształt, a także sporą

Korniszonki
drożdżówki z serem, truskawkami i kokosem 139

wszystkich rodzajów ciast drożdżowe piekę najchętniej. Uwielbiam patrzeć jak w piekarniku pięknie wyrasta i kocham zapach piekącej się drożdżówki. Dziś po mojej kuchni roznosił się aromat truskawek, sera i oczywiście drożdżowego ciasta, bo sezon truskawkowy nie może się obejść bez drożdżówek. Składniki na 13 dużych drożdżówek: na ciasto: 700 g mąki pszennej 35 g drożdży  300 ml ciepłego mleka(...)jajko 2 żółtka na nadzienie: 400 g półtłustego twarogu 100 g cukru 2 jajka 3 łyżki drobnego kokosu łyżka budyniu waniliowego 300 g truskawek na kruszonkę: 2 łyżki mąki łyżka masła łyżka cukru łyżka drobnego kokosu Ciasto: Mąkę przesiać. Mleko podgrzać, masło stopić i wystudzić. W połowie mleka rozrobić drożdże, dodać trzy łyżki mąki i odrobinę cukru. Odstawić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto truskawkowe z truskawkową konfiturą. 129

Sezon na truskawki w pełni więc dziś zapraszam na ciasto właśnie z nimi które wyśmienicie smakuje dodatkowo z truskawkową konfiturą. Dzięki mące pełnoziarnistej może jest tez troszkę zdrowsze? ;-) Składniki ; 4 białka pół szklanki mleka pół szklanki cukru 1,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej pół łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody pół łyżeczki cynamonu 20 dag truskawek Białka ubijamy(...)najlepiej małej (ja uzyłam ćwibakówki 30/10cm ) i na wierzchu ułożyłam truskawki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. i pieczemy około 40 min. Smacznego!   Ciasto podaje z konfiturą truskawkową.   Skłądniki; 30 dag truskawek ok pół szklanki cukru 2 łyżeczki żelfixu   Truskawki myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy na patelnie i dosypujemy cukier. Smażymy kilkanaście minut

Radość kipiąca uśmiechem.
Ciasto drożdżowe z owocami lata i kruszonką 208

każdym razem pożerałam w całości z mlekiem lub ciepłą herbatą. Pokochałam jej smak więc gdy tylko pojawiły się truskawki postanowiłam upiec drożdżówkę z owocami - wyszła przepyszna   Ciasto drożdżowe z truskawkami i borówkami pod słodką kruszonką Składniki: 200 ml ciepłego mleka 40 g świeżych drożdży 150 g cukru 500 g mąki pszennej 90 g miękkiego masła 1 jajko 2 żółtka(...)truskawek szklanka czarnej borówki (czernicy, czarnej jagody) - lub innych letnich owoców łyżeczka cynamonu Kruszonka: 140 g mąki pszennej 100 g masła 100 g cukru Do dzieła!!! W ciepłym mleku rozpuszczamy cukier i drożdże - odstawiamy na ok 5-10 minut. W dużej misce mieszamy mąkę, masło, jajko i żółtka z zaczynem na mleku (mlekiem z drożdżami). Zagniatamy gładkie, lśniące ciasto

sierotka maRysia w kuchni
Pierogi z truskawkami i ricottą 104

długo, mozolnie… nic z tych rzeczy. Pierogi przygotujemy w kilka chwil i wierzcie mi, że wrócicie myślami do lata. Składniki na ciasto na pierogi 300g mąki 200 ml wody (gorąca) szczypta soli Składniki na nadzienie 300g truskawek (mogą być mrożone) 3 łyżki cukru 200g serka ricotta Pamiętajcie również, że surowe pierogi możecie zamrozić. Wkładamy je do lodówki, mrozimy(...)strunowych. Pierogi z truskawkami i ricottą – przepis Z mąki, gorącej wody i dodatku odrobiny soli zagniatamy i wyrabiamy ciasto. Następnie owijamy je folią spożywczą i odstawiamy na ok 30 minut. Kiedy ciasto odpoczywa i czeka na rozwałkowanie przygotowujemy farsz. Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek, a następnie w misce rozgniatamy widelcem. Dodajemy serek ricotta, trochę cukru i wszystko mieszamy. Z przygotowane

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Śmietanowiec z galaretką i truskawkami 63

kroku jak zrobić ciasto ze śmietany z owocami. Gdy nie wiesz co zrobić z dużą ilością śmietany zrób ciasto ze śmietaną i galaretką. Podpowiem jak zrobić zwykłe i niezwykłe ciast z pieczoną śmietaną. Ciasto śmietanowiec pieczony Śmietanowiec możesz przygotować na ciepło jak i na zimno. Jako wielka fanka serników jestem zwolenniczką tego pierwszego. Ciasto ze śmietany to nie to samo(...)skórka otarta z cytryny 2 łyżki biszkopty okrągłe 100 g galaretka truskawkowa 2 sztuki ( każda na 0,5 L ) truskawki 300 g       Jak się piecze śmietanowiec Szklanka 250 ml, tortownica 22 cm lub zbliżonych rozmiarów. Do ciasta nie potrzebujesz miksera, wystarczy miska i łyżka do wymieszania. Ważne aby śmietana jak i jajka miały temperaturę pokojową. Formę wysmaruj

Dieta moja pasja