Delicja brzoskwiniowa 2017-07-24 20:32:37 Porcje 15 Soczyste brzoskwinie to smak pełnego lata, słodki zapach i sok cieknący po rękach. Mają wspaniały, orzeźwiający
Wędrówki po kuchniSezon truskawkowy może jeszcze przed nami, ale te wielkie truskawki powoli zaczynają pachnieć i smakować jak truskawki. W związku z tym, że zjeść je można, ale
Gotowanie z pasjąW zasadzie to pavlova z truskawkami. Od dawna za mną chodziła, ale jakoś nie było okazji. No może okazje były, ale nie wiem dlaczego pavlovej nie
Gotowanie z pasjąSezon truskawkowy w pełni bo i w pełni nasze zbiory z działki. Dlatego czas na ciasta z truskawkami w roli głównej. Jeśli dochodzi co tego beza
Gotowanie z pasjąKiedyś wydawało mi się ,że z porzeczek to ciasto po prostu nie może się udać, jak ja się myliłam.... Pyszne ciasto poleca się na nadchodzący weekend
Radość kipiąca uśmiechem.Takie ciasto to znakomite orzeźwienie w ciepłe dni. Jest mega wilgotne, wręcz zakalcowate i przepyszne. Aromatyczna galaretka dopełnia całości, polecam do wypróbowania. Truskawki jeszcze są na
Moje Małe CzarowanieOkrągłe biszkopciki, czerwona galaretka z malinami i ta leciutka malinowa pianka na wierzchu! To jest właśnie moja malinowa kostka, czyli dosyć wysokie ciasto bez pieczenia, w
Nastoletnie WypiekanieSezon na truskawki dobiega końca, dlatego dzisiaj zapraszam na ostatnie ciasto z truskawkami. Ciasto drożdżowe z nadzieniem budyniowym pasuje na każdą okazję . Ma niezwykły i
Różne smaki w kuchniskładniki: 640 g mąki 375 ml maślanki 250 g cukru 100 g masła 3 jajka 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Domowy Smak JedzeniaBardzo często w swoich komentarzach prosicie mnie o fit przepisy! Bardzo mnie to ciesz, gdyż jest to dla mnie takie wyzwanie i dzięki Wam mogę kombinować
Ostra na SłodkoGdy jest sezon letni piekę większość ciast z owocami.Mam jeszcze młody rabarbar to postanowiłam go wykorzystać.Ciasto jest pyszne, mięciutkie, wprost rozpływa się w ustach.
Sama słodycz i szczypta chiliSezon jagodowy w pełni, zatem czas na drożdżowe ciasto z jagodami. Nie ukrywam, ze drożdżowe ciasta to mój absolutny faworyt, nie tylko najsmaczniejsze, bardzo podzielne to
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Agrest – jedni go kochają, inni nienawidzą ;) Ja lubię, a to dlatego, że na myśl przywodzi mi fajne wspomnienia z dzieciństwa. Obok starej szopy mojego dziadka
Ostra na SłodkoTo jest w pełni jadalna truskawkowa polana albo truskawkowe pole , jak kto woli. Zielone, pachnące ciasto, soczyste truskawki i śmietankowy krem serowy. Ciasto pięknie się prezentuje
Smaczna PyzaWakacje. Wprawdzie w szkole nadal trwa rekrutacja i egzaminy potwierdzające kwalifikacje w zawodzie, ale trafił mi się wyjazd. Znikam na kilka dni. Przede mną nowe doświadczenia
W mojej kuchni