Pizzowe roladki ..pyszne..polecam..tym razem do ciasta dodałam prażonej cebulki...kiedyś piekłam bułeczki z dodatkiem takiej cebulki, pyszne były i w tych roladkach pizzowych też
Moje domowe kucharzenieTe bułki są rewelacyjne Mięciutkie i baaaardzo aromatyczne dzięki dodatkowi masła czosnkowo-ziołowego. Zdecydowanie polecam. Z przepisu wychodzi 8 dość dużych bułek. 400 g mąki pszennej
Bullioskładamy ciasto tak by rozproszyć żurawinę i wcisnąć ją do ciasta. 5. Formujemy koło o grubości 4-5 cm i dzielimy na 8 trójkątów. Tak jak ciasto na pizzę. 6. Trójkąty pieczemy 15 minut w 220 st C. 7. Studzimy na kratce. Łączymy składniki na lukier ma być nie zbyt gęsty lekko lejący. Po wystudzeniu bułeczek wstęgami rozlewamy
vaniliowoczekoladowaNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Camilla w kuchniMięciutkie, pszenne bułeczki przygotowywane na patelni. Doskonałe do klasycznych kanapek, jak również do zapieczenia w opiekaczu z serem i wędliną. Stanowią świetny dodatek do jajek w
Bullioskładniki: 500 g mąki orkiszowej lub pszennej 1 jajko 250 ml letniego mleka 50 g drożdży 50 g masła 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli wykonanie
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: jogurt naturalny 180 g 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru 4 łyżki majonezu sól do smaku pieprz do smaku 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki oregano
Przepisy kulinarne babci AntoninySkładniki: 190 g koncentratu pomidorowego 1 i1/2 szklanki wody 1/3 szklanki oleju 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki cukru sól do smaku pieprz do smaku 1/2
Przepisy kulinarne babci AntoninyBez wątpienia tosty francuskie to nasze ulubione weekendowe śniadania. A po całym tygodniu jedzenia lekkich owsianek, smakują jeszcze lepiej ;) Nadziewane pomarańczami pachną nieziemsko. Na zewnątrz przyrumienione
Mienta blogWitajcie : - ) Dziś mam dla Was przepis na nieco inną lasagne niż tradycyjna ( tutaj przepis na tradycyjn ą). Bo nie ma tutaj mięsa mielonego wieprzowego ani
Poezja Smaków - blog kulinarnySkładniki: Ciasto: 225g mąki pszennej ( ja użyłam tortowej ), 4g suchych drożdży (1 łyżeczka), 1 łyżka oleju, 2g soli (1/2 łyżeczki), 125ml ciepłego mleka. Farsz: 350g pieczarek
W kuchni u Moniki