Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia Bon AppetitNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia Bon AppetitPięknie prezentujące się piernikowe choinki to idealna, jadalna dekoracja na świąteczny stół, a także świetny pomysł na prezent dla bliskiej osoby. Do przygotowania choinek potrzebne są
Słodka StronaŚwiąteczne wypieki - Choinki pachnące pomarańczami - Oto kolejny przepis z cyklu Świątecznych wypieków. Coś dla tych co lubią się pobawić w kuchni oraz dla tych co lubią
kolorowotorcikowoW tej przedświątecznej bieganinie warto też znaleźć trochę czasu dla siebie. Na to by z filiżanką dobrej herbaty zasiąść w fotelu, przeczytać kilka stron ulubionej
Przysmaki Karolki******************* Rodzajów pierników jest ho ho i jeszcze więcej! Z lukrem, z polewą, z czekoladą.. Takie, siakie i owakie. Natomiast w moim domu, od kilku lat
W kuchni Karmel-itkiJest to przepis na szybki i bardzo wilgotny keks który śmiało możemy upiec na święta. Polewę czekoladową możemy oczywiście zamienić na lukier ;) Składniki na keksówkę 25
Gotowanie...to proste !Świąteczne makowe ciasteczka Proste pyszne ciasteczka z makiem idealne do filiżanki ulubionej herbaty. Przygotujecie je dosłownie w kilka chwil, idealne do wycinania z maluszkami i…
Słodkie okruszkiOstatnio mam bzika na puncie rolad A rolada buraczkowa ze śledziem oprócz tego, że jest przepyszna to będzie oryginalną przystawką na wielkanocnym stole. Jeśli macie czas
PatiGotujeSławne pepparkakor, szwedzkie pierniczki imbirowe zawitały w końcu i do mnie ! Do tej pory zachwycałam się tylko tymi kupionymi w pewnym szwedzkim sklepie 😎. Niestety od dziś
Kulinarne przygody GatityPrzepis znalazłam tutaj . Te pierniczki są fenomenalne! Smakują obłędnie! A wyglądają conajmniej tak dobrze, jak smakują :) Jeśli macie w szufladach foremki "stemple" albo drewniane foremki z
DefinicjaSmakuZapowiadane już kiedyś na Fb, doczekały się w końcu publikacji ;) Czekoladowe, mięciutkie i o niebanalnym kształcie dzięki bezowej, zielonej choince. Ubrane w kolorowe perełki i
Kuchnia w czekoladzieCzas plynie sobie jak rzeka, spokojnie, miarowo. Swieta tuz, tuz. Odliczam dni, skreslam w kalendarzu te co juz minely. Ciagle cos planuje, zapisuje na kartkach, potem
Przysmaki KarolkiZawsze w listopadzie duzo sie dzieje na moim blogu, choc mysle, ze nie tylko na moim. Ten miesiac obfituje w cykliczne akcje kulinarne, ktorych zawsze wypatruje
Przysmaki KarolkiŚwiąteczny likier mandarynkowy Pachnie obłędnie i wygląda fenomenalnie. A jak smakuje..? Tego dowiecie się dopiero po czterech tygodniach od przygotowania tego boskiego likieru, gdyż właśnie tyle
Blog z ApetytemNie wyobrażam sobie aby na Wigilii mogło zabraknąć czerwonego barszczu. Tu obok mojej ulubionej grzybowej musi pojawić się właśnie on. Barszcz Wigilijny gotowany jest na postnym
Kuchnia w oparachBożonarodzeniowe ciasteczka Cranberry Noel już dawno skradły moje serce ❤. Mocno maślane, mięciutkie, proste i szybkie w wykonaniu ... jak widzicie same zalety! A, co najważniejsze są
Walijskie PichcenieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia Bon AppetitNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia Bon AppetitPierogi z grzybami, to danie, które obok kapusty z grzybami plasuje się u mnie w czołówce dań wigilijnych. Staram się w ciągu całego roku nie robić
Posadzone i zjedzone„Dobrze jest, gdy pokarm jest lekiem, a lek pokarmem”. Te słowa wypowiedziane przez Hipokratesa jak najbardziej oddają charakter… miodu. Jeden z najcenniejszych produktów, jaki dała nam
mojewypiekiinietylkoI znów Maggie mnie skusiła. Kiedy pokazała mi przepis na serca z Bazylei wiedziałam, że będę musiała je upiec. I choć mój niemiecki jest bardzo
Pożeraczka, czyli raz adobrze