margarynę, cukier, cukier waniliowy oraz jaja. Budynie rozpuścić w mleku i wlać na gotującą się masę. Chwilę jeszcze gotować, dokładnie mieszając, by nie powstały grudki. Blaszkę, w której piekliśmy ciasto kruche wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno ułożyć jeden z blatów. Wylać połowę ciepłej masy serowej. Ułożyć pierniczki, wylać resztę sera. Przykryć drugim kruchym blatem, lekko docisnąć. Wystudzić, następnie umieścić
6nieboDzisiaj znowu na słodko, mianowicie już dawno chciałem zrobić coś z tym cudownym kremem Lemon Curd. Znalazłem przepis na krem do zapieczenia, więc połączyłem go z tartą bo uwielbiam kruche ciasto, a ponieważ kupiłem wczoraj sezam do całkowicie czego innego, to dodałem go do ciasta. Wyszła jedna z tych pyszniejszych rzeczy jakie udało mi się wykombinować w życiu. Na spód
Kuba Gotujezajmuje jedynie 15 minut. Użyłam czarnych oliwek, ale jeśli chcecie żeby pasta była intensywniejsza w smaku możecie użyć zielonych (samych lub wypełnionych papryką). Potrzebne nam: - 12 mini-babeczek z ciasta kruchego - 6 jajek - spora garść oliwek (czarnych lub zielonych) - majonez - sól - szczypta chili - pieprz cytrynowy Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, ostudzić i zimne obrać ze skorupek. Podzielić na mniejsze
W poszukiwaniu inspiracjiKruche delikatne ciasto, dużo brokułów i wyrazisty w smaku ser pleśniowy Gorgonzola. Jedno z najlepszym połączeń smakowych! Prosto, szybko i bardzo smacznie. Quiche [czyt.: kisz] to francuska odmiana tarty ze stanowczo większą ilością pysznego nadzienia. Jest bardzo sycący więc wspaniale nada się na samodzielny posiłek, sprawdzi się również podczas wszelkich imprez, można go zjeść również na zimno, nadal będzie pyszny
maniapieczeniaroku: Miejsce 1: Sałatka z zupek chińskich Miejsce 2: Sałatka gyros z ogórków i cukinii Miejsce 3: Karkówka kebabowa 4. Sałatka z jajkiem, ogórkiem i kukurydzą 5. Kruche ciasto z truskawkami i budyniową pianką 6. Śmietankowo-kokosowe ciasto z porzeczkami 7. Sos słodko-ostry do słoików 8. Bułki z pieczarkami i serem 9. Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, szpinakiem i mozzarellą
My simple kitchenOstatni rozdział "na słodko" to przepisy Anety Kuroń - żony autora i też znakomitej kucharki, która jest "słodką" stroną tego duetu. Znajdziemy tu przepisy na podstawowe wypieki - m.in. ciasto kruche, biszkopt, bezę i różne kremy - podstawy, z których możemy korzystać dodając własną inwencję twórczą :) Książka jest wyposażona w dodatkowe materiały multimedialne. Przy pomocy aplikacji TAP2C możemy na smartfonie lub tablecie
Moje Kuchenne RewelacjeSezon na rabarbar trwa, a ja dzięki cioci i kuzynce od których otrzymałam rabarbar mogłam zrobić placuszek. Kruche ciasto z nutą kwaśnego środka i słodkiej kruszonki. Wyglądem przypomina krajankę, a kosztując kawałek czułam jak bym jadła duże ciastko z nadzieniem. Skala smaku 8/10 smaczny lecz nie powalający;) Źródło blog "słodkie impresje" Normal 0 21 false false false PL X-NONE
Kubki smakuascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Jedne z ulubionych deserów w moim domu rodzinnym. Kruche ciasto: -> 300g mąki -> 200g masła -> 100g cukru (najlepiej pudru) -> 2 żółtka -> sól Masa: -> Kostka masła -> 1 puszka masy kajmakowej -> 1 niepełny kieliszek
Jedz zdrowo żyj zdrowo!Upieczone, kruche ciasto marmoladą wysmarowałam, a ubite białka z cukrem następnie z Maczek o smaku mango lub truskawek zmieszałam. Na wierz tarty na marmoladę białka dodałam i w piekarniku ponad godzinę wypiekałam. Tarte odstawiłam do przestygnięcia by fajnie chrupała i swoim wyglądem do kosztowania zachęcała. Kolorowe maczki nie tylko wygląd bezy zmieniły, ale i ciekawy smak dołożyły
Moniki Smakołykimnie tradycyjnie jest to zawsze sernik, makowiec również ale sernik wiedzie prym. Ten dzisiejszy jest leciutki jak mgiełka i taki pyszny. Jak zostanie Wam dużo białek np. przy produkcji ciasta kruchego czy drożdżowego to koniecznie ukręćcie ten sernik. Miłego świętowania. Sernik z białek "Biały puch" ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSernik ten piekłam w dużej formie, ciasto kruche wychodzi faktycznie bardzo kruche ale i też bardzo dobre w przepisie nie ma proszku do pieczenia jednak podczas wyrabiania dodałam pół łyżeczki. Czytaj więcej
Pychotkaaamuszkatołowej, 1/2 łyżeczki ziela angielskiego, 1/2 łyżeczki mielonego czarnego lub kolorowego pieprzu, szczypta zmielonego anyżu) Suche składniki mieszamy i siekamy z masłem. Dodajemy miód i jajko, zagniatamy na kruche ciasto. Formujemy kulę, zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki na 60 minut. Po tym czasie ciasto wyjmujemy, rozwałkowujemy na grubość około 5 mm i wycinamy dowolne kształty. Ciasteczka
KuchcikoweLoveróżnych formach, kształtach i smakach. Dzisiaj propozycja dla smakoszy kakaowych ciastek i dla wszystkich, którzy musieli ze swojej diety wykluczyć cukier. Zastąpił go ksylitol. Idealnie sprawdza się we wszystkich kruchych ciastach. Można użyć go w całości, a jeszcze lepiej zmielić na puder. Ciasteczka są wyjątkowo smaczne i bardzo aromatyczne. Urocze gwiazdki przełożone kwaskowatym dżemem pomarańczowym lub pigwowym na początku
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżeczki cynamonu - 1/3 płaskiej łyżeczki przyprawy piernikowej (lub dowolnie) Wszystkie składniki (oprócz pestek dyni) umieścić w misie miksera i zagnieść przy użyciu haka kruche ciasto (można również ręcznie). Pod koniec dodać pestki dyni i wgnieść je w ciasto. Można odrywać kawałki ciasta, formować kulki, rozpłaszczać i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Można
Smaczne Zdrowe