sześć łyżek mleka. Po wymieszaniu składników suchych i mokrych ciasto będzie luźne. Nie przejmujcie się, po nasiąknięciu zmieni się w pulpę:) Tu dość ważna uwaga: trzeba zaczeka aż płatki napęcznieją, bo jeśli wstawicie takie luźne ciasto w kokilce do mikrofali, połowa „wyjedzie” z naczynia. Skoro o rośnięciu ciasta mowa. Ja do błyskawicznych brownie dodaję dosłownie szczyptę sody(...)wyrównaj. Wstaw do mikrofali. Nastaw moc na 900W. Piecz przez minutę i 15 sekund. Odczekaj chwilę. Ostrożnie wyjmij – uwaga gorące. Odstaw do ostygnięcia, albo od razu odetnij nożem muffina od brzegów kokilki i wyłóż na talerzyk – używaj rękawicy do pieczenia. Artykuł Błyskawiczne brownie bez glutenu z mikrofali pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzW związku z dzisiejszym Dniem Dziecka postanowiłam przygotować szybki torcik. Nie przepadam za ciastami z cukierni, w szczególności za tortami, bo czuję w nich tylko masło
Be Fit Be StrongW związku z moimi wczorajszymi urodzinami postanowiłam przygotować szybki torcik. Nie przepadam za ciastami z cukierni, w szczególności za tortami, bo czuję w nich tylko masło
Be Fit Be StrongKiedy byłam mała jadłam chałkę z masłem, a że nie było to jakimś częstym rytuałem traktowałam to trochę jak święto. Słodkie ciasto, posypane kruszonką, które cudnie
W kuchni wieczoremPrzepis ten znalazłam na czyimś blogu i niestety nie pamiętam teraz na czyim a sobie nie zapisałam... Z góry przepraszam autorkę za to, że nie podaję
Ze smakiem bez glutenuSzukasz pomysłu na walentynkową kolację? Wiem, że tego wieczoru rozglądamy się raczej za wykwintnymi daniami lub (co łatwiejsze) wybieramy się do restauracji. Jednak osobiście
W kuchni Karmel-itkiSernik dyniowy to wspaniały deser, który posmakuje każdemu, jestem tego pewna ;) skoro Panu Ł. posmakował ;)Delikatny w smaku, kremowy i pięknie pomarańczowy. Na kolor duży wpływ
Życie zaczyna się w kuchniMuffiny to wypiek, który sprawdza się niezawodnie wtedy, kiedy potrzebujemy szybko przygotować coś słodkiego. Ich zaletą jest również to, że zdecydowanie łatwiej podać je gościom, niż
Smakołyki BerenikiBiszkopt to wypiek, który spędza sen z powiek wielu osobom za każdym razem. Podaję przepis na idealny biszkopt, który zawsze wychodzi. Biszkopt z kawałkami gorzkiej czekolady
Z Kuchni Do KuchniSezon truskwkowy w pełni, warto wykorzystać je do upieczenia maleńkich, uroczych słodkości. Proponuję pyszne, mięciutkie waniliowe babeczki z zatopioną truskawką w środku. Bardzo proste do
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pysznych propozycji na tarty ciąg dalszy SKŁADNIKI: na spód: 2 szklanki mąki 150g masła (pół dużej osełki) 3 łyżki mleka 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka oregano
Kuchnia w bieguDeser który zachwyci rodziną, gości. Jest prosty do zrobienia.Suche bezy można przechowywać trzy dni. Miłośnicy czekolady będą zachwyceni. bezy: 1/2 szklanka białek 180 g cukier kryształ
wesoła kuchniaPrzepyszna "pizza" w wersji fit - spód z kalafiora bardzo fajnie się sprawdził - danie wyszło super lekkie, super smaczne i dietetyczne oczywiście :) Dodatki możecie modyfikować - ja
Moje Kuchenne RewelacjeJuż od dawna chciałam zrobić deser Pavlova, ale jakoś zawsze odkładałam to na później (tym bardziej, że to deser kaloryczny). W końcu się zdecydowałam, bo potrzebowałam
Passions hobbies lifeforemki, która kupiłam, bo była cudna. I trafiłam. Możecie oczywiście wykorzystać tortownice, kwadratowe formy, keksówki. Gwiazdka natomiast jest tak efektowna, że niczym dodatkowo jej nie ozdabiałam. Polecam wielbicielom ciast z miodem, orzechami i jabłkami. Receptura prosta, wymaga jedynie kilku składników, które przed świętami i tak wypełniają nasze szafki. Polecam! Składniki: (na małą formę, u mnie w kształcie gwiazdy(...)rodzaje mąki, lub wyłącznie mąkę pszenną, mielone orzechy, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i sól. Do mokrych składników stopniowo dodajemy suche, delikatnie mieszając, aż powstanie gładkie, dość gęste ciasto. Na koniec dodajemy posiekane jabłko i delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do przygotowanej wybranej formy i pieczemy w 175 stopniach (góra - dół) około 35 - 40 minut, do suchego
Kronika Piekarnika