Podobno mężczyźni są z Marsa, a kobiety z Wenus, dlatego dedykuję te babeczki wszystkim samcom, którzy ubóstwiają tego batona. Pomysł również zrodził się dzięki facetowi – mój
Fabryka pomysłówA oto kolejny deser, który można szybciutko zrobić, gdy mamy niespodziewanych gości albo ochotę na coś słodkiego. Z pewnością zadowoli on każdego łasucha oraz dzieciaków. Banany
Fabryka pomysłówJest sesja, więc trzeba jakoś umilać sobie czas. Postanowiłam w przerwie od nauki zrobić coś szybkiego, co znacznie poprawi mój nastrój, bo po prostu mam
Fabryka pomysłówCzy jest coś cudowniejszego niż wielka słodycz utkwiona w malutkiej kuleczce? Oj, chyba nie! Pralinki są słodkie, więc już jedna spokojnie uzupełni nasz niedobór cukru
Fabryka pomysłówSłodycze z dodatkiem różnych ziaren oraz suszonych owoców należą do moich ulubionych pozycji, a większość tego typu zdrowych przekąsek możemy spróbować sami odtworzyć w domu i
Fabryka pomysłówWiosnę uwielbiam za jej dobroci, w których m.in. znajduje się rabarbar ze swoim kwaśnym smakiem. To jedno z tych warzyw, którym nie zdążę się nacieszyć, a
Fabryka pomysłówPost Panierowany Camembert z migdałami i pistacjami wg Pascala pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeU mnie ostatnio gofrowo. Goferków dawno nie było bo stara gofrownica zakończyła swój żywot ale już nowy sprzęcik mam i zaległości gofrowe trzeba nadrobić. składniki: 4
Monia miesza i gotujeAmarantuski to chyba najłatwiejsze w przygotowaniu ciasteczka, jakie znam. U nas często goszczą zarówno jako coś słodkiego dla malucha oraz małe co nieco do kawy dla
Natka PietruszkiChrupiące ciasto filo, świeże borówki i aksamitny fioletowym krem – pyszny, prosty letni deser. Na dodatek bardzo praktyczny, ponieważ ciasto i krem możemy przygotować dzień wcześniej
Tajemnice SmakuO cieście francuskim pisałam już niejednokrotnie, że doskonale się sprawdza zarówno na słodko jak i w wersji wytrawnej, do tego jest dziecinnie proste do przygotowania. Dzisiaj
Kuchnia Pełna PasjiCześć! Sezon rabarbarowy ma do siebie ciasto rabarbarowe ;) Takie też popełniłam ostatnio. Kwaśny smak rabarbaru przełamałam słodyczą truskawki i bezy. Rodzinie smakowało
Pieprzyć z FantazjąCześć! Upały nastały to pora na coś na ochłodę. W sezonie truskawkowym dość często na stole w moim domu gości sernik na zimno z truskawkami. Bardzo
Pieprzyć z FantazjąDziś zapraszam Was na czekoladowo-jabłkowe ciasto 3 minutowe . Takie mini ciasto sprawdzi się doskonale w chwilach, gdy nie ma się czasu na tradycyjne wypieki. Ciasto
Słodkie okruszki