Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u GosiNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u GosiCzęsto pytacie do czego wykorzystać białka, które zostają po przygotowaniu np. kruchego ciasta. Ja wykorzystuję je do zrobienia bezy, którą potem można przełożyć ulubionym kremem, upiec
To co lubię - gotuję i polecamPatriotycznie dzisiaj. Proponuję sernik biało-czerwony idealny na 11 listopada – Narodowe Święto Niepodległości. Sernik w barwach narodowych. W wielu krajach z okazji świąt państwowych piecze
To co lubię - gotuję i polecamPrzepis na beziki kawowe. Delikatne z wierzchu lekko ciągnące w środku, bezy kawowe idealny dodatek do kawy. Beza kawowa zachwyci Was swoim smakiem i aromatem, to
To co lubię - gotuję i polecamDelikatne, kremowe pralinki o smaku kokosowym, otulone wiórkami kokosowymi. Bajecznie proste do zrobienia i wyśmienite w smaku. Do środka pralinek wkładamy migdał dzięki czemu smakuj ą
To co lubię - gotuję i polecamPrzepis na pyszne babeczki śmietankowe, który znalazłam w książce kucharskiej z 1989. Robiłam je pierwszy raz, ale już teraz wiem, że od czasu do czasu będą
To co lubię - gotuję i polecamDzisiaj polecam sernik z rosą Składniki na ciasto 300g maki pszennej 100g cukru pudru 130 g masła jajko 2 żółtka (białka zostawić ) łyżeczka proszku do pieczenia
Pomysłowa kuchniaMalinowa rolada bezowa z kremem mascarpone Delikatna i krucha beza zawinięta z przepysznym kremem mascarpone i malinkami. Niebo w ustach Rolada bezowa jest prosta i w
Blog z ApetytemJedne z lepszych batoników czekoladowych z płatków owsianych bez pieczenia, które ostatnio robiłam. Batoniki mogą być świetnym deserem lub zdrową przekąską energetyczną. Batoniki czekoladowe z płatków
Kuchcik gotujeSernik idealny , to sernik waniliowy, sernik bez mleka, bez budyniu, bez oleju, czy masła. Nie trzeba do tego sernika ubijać białek! Bez problemu go zrobi każdy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięWitajcie! U mnie znowu króluje cukinia. Jak już wspominałam w jednym z poprzednich postów, cukinia to warzywo uniwersalne. A, że sezon na nią w pełni to
Kuchnia z widokiem na ogródSkładniki : 1 kg mąki pszennej 0, 5 kg smalcu około 350 ml śmietany 18 % 1/2 łyżeczki soli marmolada twarda do nadziewania cukier
Przepisy i porady kulinarneSernik w którym zakochałam się. Chrupiący czekoladowy spód z migdałów, do tego świeże owoce, biała czekolada, mleczko kokosowe. Jest obłędny. Nie mogłam oderwać się od niego
wesoła kuchniaR ogaliki jagodzianki piekłem po raz pierwszy, ale tak mi posmakowały, że teraz będę je piekł częściej. Rogaliki są puszyste, nie za słodkie, długo są
Przepisy i porady kulinarne