będzie puszysty i jednolity. Na koniec dodajecie jeżyny i znowu miksujecie, aż masa będzie miała taki sam kolor w całym swym jestestwie. Przelewacie ją na foremkę z ubitymi ciasteczkami i wstawiacie do piekarnika. Najpierw pieczecie w 180 stopniach przez piętnaście minut, potem w 160 stopniach przez 45 minut. Po tym czasie wyłączacie piekarnik i zostawiacie sernik w środku do ostygnięcia
GRUBY WAŁEKciasto w folię spożywczą i schładzamy ok.godzinę w lodówce.Następnie rozwałkowujemy i wycinamy szklanką koła. Składamy je na pół wkładając do środka posiekanego suszonego pomidora(odsączonego z zalewy). Ciasteczka pieczemy na nasmarowanej tłuszczem blaszce na delikatnie złoty kolor w temperaturze 180 stopni przez ok 10-15 minut
Wielki apetytMieszamy wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto(konsystencją powinno przypominać plastelinę). Następnie formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego.Spłaszczamy i odciskamy dowolny wzorek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok.15-20minut. Ciasteczka są bardzo szybkie,ale naprawdę smaczne. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytbardzo niskie temperatury (śmiało możemy użyć ich zarówno w piekarniku jak i zamrażarce) zielony pojemniczek-pisak DecoPen do dekorowania, z dwiema końcówkami.Jest to doskonałe narzędzie do dekorowania ciasteczek,babeczek,muffinek itp.Sprawdził się też przy wykonywaniu ażurowych naleśniczków. Pisak dzięki temu,że ma zatyczkę jest dość szczelny,gdy zastygł mi lukier,wsadziłam o do gorącej wody i mogłam bawić
Wielki apetytzwiniętych z papieru do pieczenia,albo strzykawki z małym otworem. Zabawa była świetna i przekonałam się,że wszystko jest dla ludzi.Dlatego gorąco namawiam was do dekorowania pierniczków,albo innych ciasteczek jeszcze przed świętami(najlepiej razem,rodzinnie ze swoimi pociechami,albo drugą połówką),gdyż jest to dość pracochłonne i tuż przed godziną zero możecie nie mieć już na to ani sił
Wielki apetytwcześniej) to uformujcie odpowiednio masę cukrową i gdy stwardnieje pomalujcie kakao rozpuszczonym w alkoholu (spokojnie-wyparuje) oraz złotą farbką.Dodajcie złote detale i gotowe. Piasek zrobiłam z poruszonych ciasteczek a wodę z piping żelu z dodatkiem barwnika.Na powierzchni ułożyłam 3 groźne, żelkowe krokodyle. Dookoła torcik obłożyłam drażami,miejscami robiąc z nich ściankę. Wiem,że nie wyszedł idealnie,ale mina moich
Wielki apetytTeraz nadeszła chwila prawdy, test! Okazało się, że moje dziecko polubiło babeczki, które sama przygotowała :D A ja mogę polecić je każdemu rodzicowi, którego pociecha garnie się do wypiekania ciasteczek. Babeczki nie zawierają konserwantów i sztucznych barwników a rozwijają samodzielność i poprzez dekorowanie wyobraźnię twojego dziecka. To świetna sprawa zarówno na imprezę dla dzieciaków jak i niedzielne, wspólne wypiekanie
Wielki apetytpołowę włóż na spód pucharka. Jajka utrzyj na gładką, puszystą masę z cukrem. Dodaj do niej mascarpone. Następnie masę wyłóż na biszkopty w pucharku i przykryj kolejną porcją nasączonych ciasteczek. Na samym końcu porządna łyżka kremu, świeże truskawki i pokruszony, słony karmel. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytjadłam coś w tym stylu na I KŚ u kuzynki mojego męża i się zakochałam. Postanowiłam odtworzyć ten smak, wzbogacając o o nuty jabłka i gruszki. Na spód: 200g ciasteczek pełnoziarnistych 100g masła Wierzch: 5 serków Almette (jabłko+gruszka) 4 jaja 3 łyżki mąki 200 ml gęstej śmietany 18 % opakowanie mielonego cynamonu Sposób przygotowania: Herbatniki kruszymy za pomocą melaksera
Wielki apetytCiasto nalej do form do 2/3 ich wysokości i zapiecz w piecu przez 10 minut w temperaturze 200 stopni. Truskawki zmiksuj z lodem i podaj sos razem z gorącym ciasteczkiem udekorowanym kostkami czekolady, kwiatami i miętą. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytŚwietna opcja dla ludzi ceniących sobie zdrowe odżywianie i lubiących słodycze. Ciasteczka te powstały z myślą o moich małych głodomorach, więc musiałam przemycić coś zdrowego. Składniki: 2 i 1/4 szklanki mąki pełnoziarnistej 1 łyżeczka mielonych migdałów ( BackMit mają w swojej ofercie idealnie zmielone) 200g miękkiego masła/ margaryny 3/4 szklanki brązowego cukru 2 jaja 3 łyżeczki posiekanych orzechów ( u mnie Kresto
Wielki apetytJakiś czas temu rzuciły mi się w internecie ciasteczka w kształcie głowy misiów, bardzo mi się spodobały. Długo zbierałam się, żeby przygotować taką niespodziankę dla moich szkrabów i w końcu się udało. Ciasto robi się bardzo łatwo (przepis wzięłam od zaprzyjaźnionej blogerki- Anyzkowo , która to przygotowała z niego świetne prezenciki) Zapraszam do wypieku: Składniki: 200g masła (masło musi być
Wielki apetytmając czasu na 2 ciacha i odpowiedniej ilości domowników, żeby miał kto jeść postanowiłam przygotować sernik z piernikiem w jednym. Pychotka polecam. Składniki: 225 g ciasteczek Digestive 100 g masła 1 łyżka przyprawy korzennej 800 g twarogu 3 krotnie mielonego z wiaderka 1 szklanka mleka skondensowanego słodzonego 3 jaja 1/2 szklanki miodu wielokwiatowego skórka pomarańczowa kandyzowana 1 łyżka przyprawy
Wielki apetytSzybka i niezwykle dziewczęca, bo różowa tarta piankowa. W smaku bardzo delikatna i puszysta- kolejna fajna propozycja na różowy Kinderball. Składniki: 225 g ciasteczek pełnoziarnistych 100 g masła 2 czubate łyżki posiekanych orzeszków 150 g pianek Marshmallow Party 1/2 szklanki mleka 1 1/2 szklanki śmietany 30% różowy barwnik spożywczy Sposób przygotowania: Ciastka kruszymy i łączymy z masłem i orzechami. Wyklejamy
Wielki apetyt