ciasta na herbatnikach - 1500 przepisów (strona:86/100)

Sernik nowojorski 322

Sernik pojawia się u mnie na blogu po raz trzeci. Najpierw masa serowa zawitała w seromaku , a cała historia sernika opisana została we wpisie o serniku

Jacob Tastes
Blok Czekoladowy 410

Blok czekoladowy..... ech.... pamiętam. Moja mama robiła go jak byliśmy dzie ćmi. Pamiętam jak z wypiekami na twarzach czekaliśmy, aż zastygnie w lodówce. Potem mama kroiła

Blondynka Gotuje
Gotowe w 10 minut, 3-składnikowe ciasteczka a'la s'mores 199

     Większość najlepszych pomysłów rodzi się w mojej głowie gdzieś w okolicach godzin zaśnięcia lub o wczesnym poranku, kiedy moje ciało jeszcze smacznie śpi

Gotowanie to kochanie
VADEMECUM – Royal Icing – jak zrobić lukier królewski do dekoracji ciastek i pierniczków 169

techniką, pamiętając o tym że powinien on być odpowiednio gruby. Gdy lukier dokładnie wyschnie, odklej delikatnie wzór z papieru używając szerokiego ostrego noża lub szpatułki i przenieś go na ciasto. Przy pracy z cienkimi liniami trzeba ja pogrubić żeby były stabilne i nie połamały się. Dla takiej dekoracji warto dodać do lukru odrobinę gliceryny spożywczej– 2 krople na 250g lukru(...)papierze do pieczenia i wkładamy w specjalne strunowe woreczki na mrożonki. Gruba folia sprawi, że ciastka* po odmrożeniu w temperaturze pokojowej będą smakowały tak samo jak świeże. * pierniki, herbatniki i klasyczne ciastka maślane   Ciastka udekorowane lukrem można zjeść, zamrozić, składać jedno na drugim po jego całkowitym wyschnięciu. Trzymamy udekorowane ciastka z dala od wilgoci, najlepiej w hermetycznym pojemniku

Karo in the Kitchen
SERNIK CAPPUCCINO 168

Dzisiaj zapraszam Was na pyszny sernik cappuccino na spodzie z ciasteczek czekoladowych, deser ten dedykuję Akademii Kulinarnej Whirpool z okazji jej 3. Jubileuszu. Życzę Akademii i

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sernik wiedeński 362

Specjalność mojej siostry. Robi go tak doskonale, że ja boje się za niego brać ;)Przepis z zeszytu mamy. Składniki: 1 kg twarogu 10 jaj 30 dag

Pasja Smaku
Niezłe ziółko i nowe szaty Pana Krakersa. Basil and thyme flatbread crackers. 129

patrzeć, jak usiłuje wyprać krakersa. Stawiali na podwórku małą patelnie z wodą, potem dawali mu krakersa, a on prał krakersa za krakersem i za każdym razem się dziwił, że herbatnik znika.Patrzył wtedy na swoje maleńkie łapki i był taki zdziwiony. Nie mógł zrozumieć co się dzieje z krakersem. Większość życia spędził na praniu krakersów. Prał tez ciasteczka(...)tymiankowe: 3 łyżki siekanych świeżych listków tymianku dodatkowo kilka gałązek do ozdobienia z wierzchu Wszystkie składniki ( z wyjątkiem całych liści bazylii i/lub gałązek tymianku) zagnieść razem na gładkie, elastyczne ciasto. Zawinąć w folię i przełożyć na 30 minut do lodówki.  Schłodzone ciasto przełożyć na posypany mąką blat  i bardzo cienko rozwałkować. Ułożyć na papierze do pieczenia, posmarować

KUCHARNIA
Powiedz mi co/jak jesz, a powiem Ci kim jesteś 181

Ryż na risotto też jest. Mąka: kasztanowa, ryżowa, gryczana, pszenna i żytnia.  v  Niewiele puszek, parę z tuńczykiem, pomidorami czy kukurydzą. v  Dla dzieci: suche herbatniki, snacki rygorystycznie bez szkodliwych utwardzonych tłuszczów, nutella i gumożujki (niestety!) v  Czekolada: mleczna, biała, gorzka, bakaliowa, orzechowa, nadziewana… zawsze i wszędzie)) v  Notuje brak jakichkolwiek napojów gazowanych(...)podgrzanego mleka. Dodajemy łyżeczkę cukru, łyżkę mąki i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie mieszamy ze sobą wszystkie pozostałe składniki i dodajemy do nich zaczyn z drożdży - wyrabiamy ciasto. Powinno być elastyczne i nie klejące do rąk. Umieszczamy ciasto w misce, przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Wyrosnięte ciasto dzielimy na małe bułeczki ok 50 gr. Tortownicę

Mia Cucina Sofieta
Sernik fistaszkowy z dulce de leche i solonymi migdałami. Idealny. 223

Jak upiec idealny sernik? Często słyszę to pytanie i wszystko wskazuje na to, że mam na nie idealną odpowiedź. Odkryłam ją niedawno i odkąd jestem jej

KUCHARNIA
Miętowo- truskawkowe ptasie mleczko 187

Za oknem pada już od kilku dni więc jedyne co pozostanie to czekać na grudzień i może jakieś opady śniegu żeby zmienić trochę ten krajobraz. W

ciastkarnia na kruchym spodzie
Marta, Tomek i Babcia Petronela. A na deser sernik. 168

Marta po urodzeniu ważyła 4 kg. Teraz waży 15 kg.  Ile lat ma Marta? Nie wiem. Nie znam Marty.  Nie wiem czy jest niejadkiem

KUCHARNIA

Proponowane wyszukiwania