Ugotowałam rosół, pierwszy raz na kurczaku zagrodowym rosołowym . Rosół wyszedł ok, natomiast zostało mi mięso z kurczaka i wymyśliłam, że zrobię z niego potrawkę na drugie
Zdrowa Kuchnia Sowynaleśniki to coś w rodzaju tortilli bezglutenowych; dla córki była wersja z kurczakiem i warzywnymi różnościami podobna do tej , a ponieważ mnie zachciało się czegoś słodkiego, więc dla siebie zrobiłam do nich mus na bazie mascarpone. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyTo potrawa, która rzadko gości na naszym stole, ale jak gości, to wszyscy chętnie ją jemy, co znów takie częste w naszej rodzinie nie jest;) Danie
Zdrowa Kuchnia SowyRzadko robię zupy na wywarze jarzynowym, najczęściej po prostu jarzyny kroję w kostkę i stanowią one element zupy. Tym razem chciałam zrobić zupę czystą, bez warzyw
Zdrowa Kuchnia SowyBardzo lubię curry odkąd je odkryłam, co stało się, jak właśnie sprawdziłam na blogu, równe 2 lata temu:) Kiedyś curry kojarzyło mi się z potrawami wielce
Zdrowa Kuchnia SowyZupy ze szpinakiem jeszcze nie jadłam. Nigdy. Choć jak ją zobaczyłam u Gąski Malwinki to wydawało mi się, że to zupa z dzieciństwa, ale pomyliłam ją
Zdrowa Kuchnia SowyNa takie danie miałam ochotę już od bardzo dawna. Za każdym razem jak widziałam u kogoś na blogu, to ślinka mi ciekła na myśl jakie to
Zdrowa Kuchnia SowySezon na szparagi w pełni, a ja sobie uświadomiłam, że nie robiłam do tej pory samodzielnie nic szparagowego. W ogóle chyba raz w życiu je jadłam
Zdrowa Kuchnia SowySurówka na bazie botwinki, która była częścią całodziennego menu na blogu Reni (Renia jest jedną z tych osób, które zmieniły całkowicie swój sposób odżywiania i ja
Zdrowa Kuchnia SowyMoja córka bardzo lubi takie placki/tortille jako danie obiadowe. Za każdym razem jak je robię kombinuję z różnym składem ciasta, w tych dodałam błonnik, który niedawno
Zdrowa Kuchnia SowyKupiłam kalafiora z myślą o sałatce. Bardzo dawno takiej nie robiłam, bo kalafior nie gości u mnie zbyt często. Nawet nie wiem dlaczego, ale taki jest
Zdrowa Kuchnia SowyO brodziła mi latoś (wiosnoś raczej?) pietruszka. Nie wiem dlaczego tyle jej posiałam, natomiast całkiem niewiele koperku, choć akurat ulubioność mamy z mężem odwrotną... Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyMiałam się po pierwszym zachwycie szparagami zajadać nimi cały sezon, a jadłam zaledwie 3-4 razy. Sezon się kończy, więc kupiłam z myślą, że zrobię znów
Zdrowa Kuchnia Sowyspożywaną odmianą ryżu na świecie. Jego łagodny i neutralny smak pozwala użyć go w każdej potrawie. Ryż biały długoziarnisty posiada niską zawartość tłuszczu i nie zawiera cukrów. Jest produktem bezglutenowym i lekkostrawnym. Opakowanie zawiera 4 saszetki, czyli 8 porcji ryżu. Każda o wadze 100g. Czas gotowania: 12 minut MOJA OCENA: Ryż smaczny, łatwy w przygotowaniu. Uniwersalny, pasuje do wszystkiego
kolorowotorcikoworyż biały preparowany termicznie. Zastosowanie pary wodnej pod ciśnieniem powoduje przechodzenie składników odżywczych z okrywy ziarna do wnętrza. Ziarna nigdy się nie kleją. Ryż parboiled jest produktem bezglutenowym i lekkostrawnym. Wartość odżywcza w 100g: 372 kcal. Porcja ryżu dostarcza 186 kcal. Zapraszam na stronę internetową firmy: http://www.sonko.pl/ Tu znajdziecie mnóstwo ciekawych informacji i porad. A takie danie przygotowałam
kolorowotorcikowo